ארוחה עם חולה צליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחה עם חולה צליאק
    הדר
    24/06/2007

שלום!
    בסוף השבוע אני עושה ארוחה גדולה בביתי לכמה משפחות. אחד הילדים חולה צליאק, ההורים אומנם אמרו שהם לא רוצים להטריח אותי ושאני לא צריכה לבשל במיוחד, אבל בכל זאת הייתי רוצה שיהיו גם לו דברים. הם אמרו לי שאסור לו לאכול דברים עם קמח, זה בערך מה שאני יודעת על זה. תוכל לתת לי מתכונים לאוכל לילד עם צליאק (במיוחד איזה עוגה או קינוח אחר)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה עם חולה צליאק

הוספת תגובה

• עוגה לחולה צליאק

ד''ר רני פולק
    25/06/2007

שלום

תודה על השאלה. אחד הבעיות השכיחות של כל מי שרוצה לבשל לחולי צליאק היא המאפים. כמובן שפיתרון נהדר זה קינוח על בסיס פירות או על בסיס גבינה שלא מצריכים בצק בכלל. אם מתחשק לך להפתיע דווקא במאפה אז אני יכול להציע את המתכון הבא, לא ציינת את גיל הילד, אבל אני מקווה שזה יתאים ויפתיע את הילד אך גם את הוריו:
    טורט אספרסו מייפל ואגוזי מלך - 12 מנות (סידורי 4)
    לטורט:
    ½2 כוסות אגוזי מלך קלויים וטחונים דק
    4 ביצים גדולות
    ½ כוס סירופ מייפל
    ¼ כפית מלח
    4 כפיות אספרסו
    1 כף קליפת לימון
    2 כפיות הל טחון
    הכנה:
    להקציף את הביצים עם המייפל, הסוכר והמלח 5 דקות, להוסיף את האספרסו, ההל, קליפת הלימון ולהקציף 5 דקות נוספות.
    לקפל בעדינות את אבקת האגוזים לתוף קצף הביצים וליצוק לתוך תבנית משומנת ולאפות ב-180 מעלות עד שזהוב וסכין יוצא יבש, 40 דקות.
    לצנן על רשת ולשפוך 4 כפות סירופ על העוגה החמה. את השאר, בהגשה.
    לסירופ:
    ¾ כוס מים
    ½ כוס סוכר
    2 כפות מייפל
    2 כפות מיץ לימון
    1 כפית אבקת אספרסו
    ¼ כפית הל
    להרתיח ל-5 דקות ולצנן.
    הרכב למנה ללא תוספת סירופ:
    253 קלוריות
    7.7 גרם חלבון
    22 גרם שומן
    9.9 גרם פחמימות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו