שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רלי
    02/11/2008

שלום, השאלה שלי היא "טכנית" לחלוטין. אני מנסה במשך חודשים ארוכים לרזות ואינני מצליחה. חשבתי להכין שקיות עם ירקות חתוכים במקרר בכדי שיהיה לי קל לשלוף אותן כשאני נתקפת דחף לאכול. האם זה נכון שירקות חתוכים מאבדים את ערכיהם התזונתיים? ואם כן, האם יש לכם המלצה אחרת בשבילי אשר תפתור לי את בעיית העצלנות ועדיין אוכל להמשיך לאכול משהו מהיר ומזין? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לנשנש ירקות מהמקרר

ליה שומרון פינדר
    05/11/2008

רלי שלום,

נשנוש של ירקות הוא נשנוש מאוד בריא וכמובן עדיף מנשנוש של מלוחים / מתוקים / מעובדים למיניהם.

בנוגע לערכיהם התזונתיים של ירקות ופירות - הירק יהיה בעל ערך תזונתי גבוה ביותר ברגע שקוטפים אותו. מאותו הרגע, ככל שעובר הזמן הערכים שלו מתחילים לרדת ברגע שחותכים אותו הערכים יורדים עוד יותר וכד'. כיוון שרובנו היום לא יוצאים לגינה לקטוף את רכיבי הסלט שלנו, אנחנו מסתפקים במוצרי המזון המסופקים לנו בסופרים ובמכולות. האם עדיף לא לאכול אותם? - לא! אנחנו מרוויחים מאכילה של ירקות גם אם הם לא בשיא הערך תזונתי שלהם.

באופן כללי עדיף לחתוך את הפרי או הירק בסמוך ככל האפשר למועד האכילה, אך אם את יודעת שאצלך זה לא עובד עדיף שתאכלי חתיכות של ירקות מאשר שלא תאכלי ירקות בכלל או שתחטפי במקום זה חטיפים לא בריאים.

טיפים -
    1. עגבניות שרי, פטריות ומלפפונים קלים מאוד לנשנוש במצבם הטבעי.
    2. אפשר לקלף גזרים ולהניח אותם בקופסה עם מים בתוך המקרר.
    3. אפשר להכין ירקות חלוטים מברוקולי, כרובית וגזר ולשמור אותם במקרר (חלוטים בכוונה לשים אותם למשך דקה או שתיים במים רותחים).
    4. אני הרבה פעמים חותכת לעצמי חצי פלפל ואוכלת אותו עם גבינה או עם טחינה כנשנוש באמצע היום.

אם למישהו יש טיפים נוספים אני אשמח אם הוא יוכל להוסיף אותם.

בתיאבון ולבריאות,

ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו