מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרלי02/11/2008
שלום, השאלה שלי היא "טכנית" לחלוטין. אני מנסה במשך חודשים ארוכים לרזות ואינני מצליחה. חשבתי להכין שקיות עם ירקות חתוכים במקרר בכדי שיהיה לי קל לשלוף אותן כשאני נתקפת דחף לאכול. האם זה נכון שירקות חתוכים מאבדים את ערכיהם התזונתיים? ואם כן, האם יש לכם המלצה אחרת בשבילי אשר תפתור לי את בעיית העצלנות ועדיין אוכל להמשיך לאכול משהו מהיר ומזין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנשנש ירקות מהמקרר
ליה שומרון פינדר05/11/2008רלי שלום,
נשנוש של ירקות הוא נשנוש מאוד בריא וכמובן עדיף מנשנוש של מלוחים / מתוקים / מעובדים למיניהם.
בנוגע לערכיהם התזונתיים של ירקות ופירות - הירק יהיה בעל ערך תזונתי גבוה ביותר ברגע שקוטפים אותו. מאותו הרגע, ככל שעובר הזמן הערכים שלו מתחילים לרדת ברגע שחותכים אותו הערכים יורדים עוד יותר וכד'. כיוון שרובנו היום לא יוצאים לגינה לקטוף את רכיבי הסלט שלנו, אנחנו מסתפקים במוצרי המזון המסופקים לנו בסופרים ובמכולות. האם עדיף לא לאכול אותם? - לא! אנחנו מרוויחים מאכילה של ירקות גם אם הם לא בשיא הערך תזונתי שלהם.
באופן כללי עדיף לחתוך את הפרי או הירק בסמוך ככל האפשר למועד האכילה, אך אם את יודעת שאצלך זה לא עובד עדיף שתאכלי חתיכות של ירקות מאשר שלא תאכלי ירקות בכלל או שתחטפי במקום זה חטיפים לא בריאים.
טיפים -
1. עגבניות שרי, פטריות ומלפפונים קלים מאוד לנשנוש במצבם הטבעי.
2. אפשר לקלף גזרים ולהניח אותם בקופסה עם מים בתוך המקרר.
3. אפשר להכין ירקות חלוטים מברוקולי, כרובית וגזר ולשמור אותם במקרר (חלוטים בכוונה לשים אותם למשך דקה או שתיים במים רותחים).
4. אני הרבה פעמים חותכת לעצמי חצי פלפל ואוכלת אותו עם גבינה או עם טחינה כנשנוש באמצע היום.
אם למישהו יש טיפים נוספים אני אשמח אם הוא יוכל להוסיף אותם.
בתיאבון ולבריאות,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)