מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדני19/11/2008
קראתי כתבות שטוענות שאסור לערבב לדוגמא מזונות עמילניים עם בשר או דגנים לדוגמא שאסור לאכול אורז עם שעועית טוענים שזה מזיק למערכת העיכול ויכול לגרום להרעלת דם. אני מתאמן במכון כושר ומחלק את החלבונים שלי על פני כמה ארוחות ביום אז אם אי אפשר לערבב מזונות אלה עם אלה איך בדיוק אני אוכל לצרוך את כמות החלבונים היומית שלי? לדוגמא בארוחה שאני אוכל בה אורז שזה פחמימות אני לא יכול לשלב קטניות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפריד או לא להפריד ? זאת השאלה...
מיכל אשל19/11/2008הי דני,
ישנה גישה בתזונה הדוגלת בהפרדת פחמימות וחלבונים, האמת היא שאין לכך כל ביסוס מדעי,
זה נכון שישנם מקרים בהם דברים עדיין לא הוכחו מדעית ועדיין מועילים ונכונים,
הפרדה כזו יכולה להועיל במצבים מסוימים, בעיקר לאנשים עם בעיות עיכול וספיגה קשות,
אלו יכולים לנסות לתקופה להפריד ולבחון אם ישנו שיפור במצב.
מפה ועד לטענה ששילובים כאלו עלולים לגרום לנזק ולהרעלת דם הדרך ארוכה מאוד ! ! !
שילוב של אורז או קינואה או דוחן או גריסי פנינה או כל תבואה אחרת יחד עם קטניות (כגון - שעועית / אפונה / עדשים / מאש וכו') נחשב דווקא שילוב מצויין, המספק לגוף חלבון מלא ואיכותי ממקור צמחי. שילוב כזה מאוד מומלץ בעיקר לאנשים שלא אוכלים בשר או חלבונים אחרים.
לסיכום,
אם אינך סובל מבעיות עיכול וספיגה לא הייתי ממהרת לשנות את הארוחות שלך ולהפריד פחמימות וחלבונים,
להיפך- בתור ספורטאי חשוב מאוד שמלבד תוספת החלבון תקבל גם פחמימות לבניית הגוף,
(אם הכוונה היא דווקא להוריד במשקל, לעיתים אפשר כן להקפיד על כמה ארוחות עם חלבון וירקות ללא פחמימות).
שפע של בריאות,
כל טוב, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)