קטניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטניות
    ש
    09/12/2008

שמעתי שקטניות הן מזון בריאות ממולץ. תוכלו לתת לי הוראות כיצד להכין אותן? קניתי למשל גרגירי חומוס יבשים ואני לא יודעת למשך כמה זמן אני צריכה להשרות אותם, איך לבשל וכו'.. אשמח אם תתנו לי הוראות הכנה או אולי אפילו איזה מתכון למשהו... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטניות

הוספת תגובה

• ליהיא שלום

ליה שומרון פינדר
    09/12/2008

החומוס, העדשים, השעועית והאפונה משתייכים למשפחת הקטניות.
    את רוב הקטניות מומלץ להשרות ללילה 8-12 שעות ויש קטניות שמומלץ אפילו מעט יותר. אם משרים למשך למעלה מ-8 שעות מומלץ להחליף את המים כל כמה שעות.

בעיקרון לאחר ההשריה, מסננים, שוטפים ומבשלים בסיר עם מים עד שהקטניות מתרככות. לעדשים לוקח 20-30 דקות ולשעועית, אפונה וחומוס לוקח יותר, לעיתים אף למעלה משעה. ככל שהקטנית ישנה יותר כך יקח לה יותר זמן להתרכך.

יש האומרים שבישול במי מלח מעכב את ההתרככות של הקטנית לכן אפשר לשים מעט מלח בהתחלה אך כדאי להמליח לקראת סוף הבישול.

בעיקרון זה הכל, ניתן גם להנביט את הקטניות ויש כל מיני טכניקות להפחתת גזים בקטניות אבל אני לא רוצה להציף אותך על ההתחלה.

מתכון לתבשיל תרד, דלעת וגרגירי חומוס (יש להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו קודם לכן בבישול בסיסי)

מצרכים:
    • 2 בצלים חתוכים לרצועות.
    • 3 שיני שום פרוסות דק (או כתושות)
    • 500 גר' דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
    • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (1/2 כוס גרגירי חומוס = 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים)
    • 150 גרם תרד
    • 1 כף כורכום
    • 1 כפית כמון
    • מעט פלפל אנגלי
    • 1 כפית קינמון
    • 1/2 כף מלח
    • פלפל שחור
    • חופן פטרוזיליה קצוצה
    • 1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים

אופן ההכנה:
    1. לטגן במחבת גדולה ועמוקה (או בסיר) עם מעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
    2. להוסיף את השום, הדלעת וגרגירי החומוס ולטגן עוד כמה דקות.
    3. לערבב את התבלינים רבע כוס מים חמים ולהוסיף למחבת.
    4. לכסות ולאדות במשך 30 דקות או עד שהדלעת רכה (אבל לא מדי).
    5. להוסיף את הפטרוזיליה ואת עלי התרד ולכסות ל – 5 דקות.
    6. לערבב ולכסות שוב ל –2 דקות.
    7. להגיש חם, מומלץ להגיש עם קינואה או עם קוסקוס מלא.

** שילוב של גרגירי החומוס עם הקינואה או הקוסקוס יוצרת חלבון מלא.

לבריאות ובתיאבון,

ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ש
    12/12/2008

תודה לך ליה, עזרת לי מאוד. אני קצת מפגרת בתחום המטבח אז סליחה על השאלה הבסיסית, אולי, אבל כאשר מבשלים את גרגירי החומוס - מה היחס בין החומוס למים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול חומוס

ליה שומרון פינדר
    12/12/2008

שלום ליהיא,

בישול חומוס בד"כ נעשה במים ביחס של 1:3. כלומר, 3 כוסות מים על כל כוס חומוס.

שמים מים פושרים ומרתיחים יחד עם החומוס, לקראת הרתיחה מתחיל להיווצר קצף על פני המים. מכפים את הקצף בעזרת כף, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחומוס רך ומוכן לאכילה (לעיתים לוקח 2-3 שעות).

בהצלחה,

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - גם אני השתמשתי במידע

רון
    06/09/2010

ספטמבר 2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף!

שושי שטיינוביץ
    06/09/2010

כיף שהשתמשת במידע. בדיוק בשביל זה יש פורום. שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסיר לחץ בישול חומוס - 35 דקות

עדה
    07/10/2010

אבל אז לא ניתן להוריד את הקצף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטניות, הנבטה ומתכונים.

שושי שטיינוביץ
    06/09/2010

בנוסף למה שליה כתבה, אוסיף שאפשר וכדאי להנביט קטניות. ההנבטה מעלה את הערך התזונתי ומקצרת את משך הבישול. התהליך דורש קצת השקעה, ולמי שמוכן, להלן הדרך לעשות זאת.

משרים את הקטניות למשך לילה בכלי עם הרבה מים (כן, גרגרים מכוסים לגמרי ועוד 4 ס"מ).

למחרת מסננים, שוטפים ומחזירים לקערה גרגרים רטובים ושטופים. מניחים על השיש במטבח. במשך היום שוטפים עוד פעם אחת ומסננים. עושים זאת במשך 2-3 ימים. לאחר כשלושה ימים יופיעו נבטוטים קטנים על פני הקטניות ואז הן מוכנות לבישול ואכילה. יש קטניות שאפשר לאכול כשהן מונבטות ללא בישול (עדשים, אפונה, תורמוס וכו').

ותסתכלו למטה, נתתי מתכון להכנת חומוס אמיתי.

ואיך להכין קטניות?

בעיקרון, אפשר להוסיף קטניות לכל תבשיל של בשר או עוף, אפשר להוסיף אותן למרק או לבשל אותן ככה עם ירקות (מה שנקרא "נזיד עדשים").

הבישול פשוט: מטגנים בצל קצוץ עם כפית שמן, אפשר להוסיף 1 כף שום קצוץ, מוסיפים תבלינים, (מוסיפים מים (פי 2 מכמות הקטניות לאחר השריה), מביאים לרתיחה. מוסיפים קטניות, מרתיחים שוב ומבשלים על אש בינונית קטנה עד ריכוך מלא. כחצי שעה לפני סיום הבישול, אפשר להוסיף קוביות של ירקות כגון: גזר, כרובית, קישואים, עשבי תיבול קצוצים, עוד 3-4 שיני שום קצוצות גס, ירקות שורש, דלעת ועוד. מבשלים עד שכל המרכיבים רכים והנוזלים מצומצמים לרוטב נעים.

טיפ חשוב - לא להוסיף מים קרים באמצע בישול קטניות. המים הקרים גורמים להתקשות ומעכבים מאד את הבישול. אם יש צורך להוסיף מים - אז רק רותחים.

מקווה שעזרתי. שנה טובה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו