למה הלזניה יוצאת נוזלית ולא מוצקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה הלזניה יוצאת נוזלית ולא מוצקה?
    שלי
    17/12/2008

שלום, הכנתי אתמול לזניה. התערובות יצאו מאוד טעימות וגם הבצק. הבעיה הייתה שהכל יצא כבליל ולא מסודר לשכבות. כלומר שאלתי היא למה הלזניה יצאה נוזלית ולא מוצקה כמו פשטידה? שמתי אותה בתנור בערך שעה והמשכתי לחמם בתקוה שהרוטב יתקשה, אבל זה נשאר נוזלי. תודה לכל מי שיכול לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזון בריאות

מיכל אשל
    17/12/2008

הי שלי,

הייתי מציעה לך להפנות את השאלה לפורום שעוסק בבישול,
    הדגש בפורום שלנו הוא מזון בריאות.

כל טוב, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזניה (אפשר גם בריאה)

ליה שומרון פינדר
    17/12/2008

שלום שלי,

למרות שלא סיפקת לנו פרטים אודות אופן הכנת הלזניה שלך אני יכולה להגיד לך שבאופן כללי מה שמחזיק את הפשטידות יחד זה הביצים והקמח. גם גבינה לפעמים יכולה לשמש כמגבשת. בלזניה יש שכבה של פסטה (אם את משתמשת באטריות מיוחדות ללזניה אז הן בטח לא מתפרקות לך), שכבה של רוטב עגבניות (שבו אין שום דבר מייצב או מגבש מהרשימה הנ"ל), שכבה של גבינה / שמנת וביצים ושכבה של גבינה צהובה. אם השכבה של הרוטב עבה מדי אז ייתכן שתתפרק לך הלזניה, השכבות צריכות להיות בעובי בינוני וכמה שיותר שוות בעוביין.

לשדרוג הלזניה לבריאותית יותר, אני מכינה אותה מהשכבות הבאות:
    1. שכבה של פסטה מאורז מלא (משתדלת לבחור פסטה קצרה כמו צינורות קעורים)
    2. שכבה של רוטב עגבניות בהכנה ביתית
    3. שכבה של קוטג', פטרוזילה, 2 ביצים ותבלינים (שום מלח, פלפל ועוד) - כך את יכולה לקבוע כמה אחוזי שומן בלזניה שלך)
    4. מי שרוצה - גבינה צהובה (אני מעדיפה מעט פרמזן או מעט גבינת עיזים צהובה).

חוזרים של השכבות פעמיים ומסיימים בגבינה צהובה או אם מעדיפים ללא גבינה צהובה, אפשר לזרות מעל נבט חיטה או מעט שומשום.

דבר נוסף - לעיתים פשוט צריך לתת ללזניה (או לפשטידה) להצטנן ורק אז היא נהיית מוצקה.

מקווה שעזרתי,

לבריאות ובתיאבון!

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו