שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליאל
    05/01/2009

כל חיי הייתי בחורה רזה (גנים טובים) וחטובה בלי מאמץ של ספורט הייתי אוכלת הכל בלי חשבון הגובה שלי 173 ושקלתי עד לפני חצי שנה 50 לא זזתי שנים מהמשקל הזה. ועכשיו...כנראה הגיל עושה את שלו (עוד חודש 30:( ) וגם החוסר מעש (ספורט ) גרמו לי לעלות 10!!! 10 קילו!! כרגע אני שוקלת 60 ולא נוח לי עם המצב הזה אני מרגישה שהגוף השתנה לי הבטן קצת צמחה לה ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לעשות...איזו דיאטה מתאימה לי ואיזה ספורט יכול לעזור לי לחזור לגוף שהיה לי...אני אמנם לא שמנה אבל מרגישה שינוי בגוף התעגל קצת ולא נראה כמו פעם...הבגדים קטנים עליי וזה מתסכל... אשמח לקבל תשובה לגבי הדיאטה והספורט המומלצים...תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפים להרזייה טובה

מיכל אשל
    08/01/2009

הי ליאל,

את צודקת שככל שמתבגרים הגוף פחות סלחן לגבי מזונות לא מתאימים או משמינים שאנחנו מכניסים אליו.
    אבל זה גם לטובה כי גם אם אנחנו לא שמנים, עדיין מזונות כאלו לרוב לא מתאימים או בריאים.

את יכולה להתנחם בזה שלרוב כשמדובר בדיאטה ראשונה הסיכוי להצליח הוא גדול בהרבה מאשר דיאטות חוזרות ונשנות (שבמהלכן המטבוליזם נפגע).

הכי חשוב לא להתפתות ולעשות משהו קיצוני, כי אח"כ זה עלול לפגוע בקצב חילוף החומרים ובתפקודים חשובים אחרים של הגוף.

הייתי ממליצה דבר ראשון להקפיד על הפחתת שומנים ומטוגנים מהתפריט,
    להמעיט במוצרים עתירי שומן כגון: שמן, חמאה, מיונז, ממרגרינה להימנע כמובן,
    להמעיט בבשרים שמנים ובגבינות (בעיקר אם הן מעל 3% שומן), בכל מקרה כדאי להעדיף גבינות עיזים או יוגורט ביו על פני מוצאי חלב אחרים.

אפשר לאכול מעט (כ- 2-3 מנות עד 4 ליום תלוי באדם)- שמנים טובים, כגון:
    שמן קנולה לבישול, שמן זית (1-2 כפות ליום), אבוקדו, וכ- 5-6 אגוזים או שקדים לא קלויים.

בנוסף להימנע מסוכרים ומתוקים ומקמח לבן-
    להחליף אותם בדגנים ותבואות מלאות (לחם מלא, שיפון, שיבולת שועל וכו'),
    לנסות בארוחה אחת לא לאכול יותר מ- 1-2 פרוסות לחם או 1/2-1 כוס של פחמימות מבושלות,
    כגון: קינואה, אורז בסמטי/ מלא / אדום / פראי / דוחן / גריסי פנינה וכו'.

בכל ארוחה להקפיד לאכול הרבה ירקות בכל צורה (מרק / מבושלים / מאודים / מוקפצים
    וסלט טרי פעם ביום).

לאכול מספיק חלבון- בכל יום- מנת דג / טופו / בשר אורגני רזה אם את לא צמחונית / קטניות (עדשים/ אפונה וכו')

המלצה יעילה שאני קוראת לה "יחסים טובים": לשמור על צלחת ביחסים של- 1/2 ירקות,
    1/4 פחמימות, 1/4 חלבון.

לגבי פעילות גופנית- רצוי לעשות הליכה מהירה אם אפשר אחת ליום או יומיים לפחות 30-40 דקות זה יהיה מעולה !

כמובן יש פעילויות אחרות, אך זו הפעילות בטוחה ושמתאימה לכולם.

המון הצלחה וכל טוב !

תעדכני אותנו, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו