מה נחשב לממתיק הכי בריא לבישול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה נחשב לממתיק הכי בריא לבישול?
    סיגל
    28/01/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממתיק בריא

ליה שומרון פינדר
    28/01/2009

הי סיגל,
    אני יכולה להמליץ על שני ממתיקים בריאים יותר לבישול:
    1) סילאן - דבש מתמרים, הוא יחסית לא מאוד מעובד ויש לו ויטמינים ומינרלים, הוא גם ממתיק זול יחסית. הבעיה איתו - שיש לו טעם! הוא לא בהכרח יתאים לכל דבר שנרצה לבשל.
    2) סירופ אגווה - סירופ ממתיק, היום יש הממליצים על שימוש בסירופ זה לחולי סכרת, היתרון שלו הוא שהוא נטול טעם דומיננתי והוא פשוט מתוק, החיסרון שלו הוא שהוא לא זול.
    לבריאות ובתיאבון
    ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיק בריא

ירושלמית88
    01/02/2009

במשך השנה האחרונה השתמשתי בסוכרלוז להמתקת הקפה האחד (1/2 כפית קפה) שאני שותה פעם ביום כדי להעלות את לחץ הדם ומצב הרוח בבוקר.. לאחרונה, קראתי שתהליך העשיה שלו מאד לא בריא והפסקתי להשתמש בו. קודם הוספתי מעט בעת בישול קציצות במיץ עגבניות, או לסלט סלק וכד'. קניתי אגווה. ניסיתי להמתיק את הקפה, אבל כפית שלימה בקושי מורגשת בזמן שכאשר אני ממתיקה בסוכר קנים, די לי בחצי כפית. אולי כדאי לחזור לסוכר קנים ודי? האם בישול פוגע בו? לא כתוב עליו שהוא נועד לבישול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיק

ליה שומרון פינדר
    03/02/2009

הי ירושלמית,
    סוכר קנים הוא סוכר מקנה סוכר, יש גם סוכר לבן שכתוב עליו סוכר קנים. אז מענין אותי לדעת באיזה סוכר מדובר.
    בלי קשר, אם את שותה כוס סוכר אחת ביום ובשביל זה את מחפשת ממתיק, אני לא חושבת שזה ממש משנה כי מדובר בכמויות מזעריות. בכל אופן סוכר הוא סוכר, מכיל בעיקר פחמימה וכדאי לצרוך אותו ברמה הכי פחות מעובדת (דמררה). אומרים שאגווה יותר בריא, זה לא משנה אם את משתמשת ביותר מכפית כי אי אפשר להשוות את זה לסוכר מבחינת נםח / כמות לעומת מתיקות.
    בכל אופן, הסירי דאגה מליבך.
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו