מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל לגןאימא27/05/2009
אנחנו מתחילים (בעקבות יעוץ) לנסות כעשרה ימים להעביר את הבנות (4, 6, עם נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה) לתזונה בלי קמח (מכל סוג, לא לבן, לא מלא), להפחית בסוכרים, ומוצרי חלב אנחנו כבר לא אוכלים כמה זמן.
השאלה היא מה אפשר לשלוח להן לגן לארוחת בוקר (במקום סנדוויצ'ם) ולארוחת צהריים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל ללא גלוטן
ליה שומרון פינדר28/05/2009שלום לך אמא נחמדה,
לא בדיוק הבנתי אם הבעיה היא עם קמח חיטה מכל סוג או גם קמח שיפון וכל מה שיש בו גלוטן. אם הבעיה היא רק עם קמח חיטה אז אין בעיה להשתמש בלחם שיפון (100%), יש כל מיני סוגי לחמים ללא קמח חיטה.
אם הכוונה היא ללא גלוטן, אז זה באמת בעיה לשלוח ילדים לגן עם אוכל ללא גלוטן.
אולם, הפתרונות הם רבים ומגוונים...
ניתן לקנות לחמניות ללא גלוטן, אני יודעת שיש בעיה עם העמידות שלהן (כי צריך לשמור אותן בפריזר) אז יש כאלה שדואגים שהגננת תכין את הכריך ממש לפני האכילה.
אני יכולה להמליץ לך לנסות להכין פנקייקים קטנים מקמח אורז מלא (מוסיפים פשוט מעט מים ותבלינים, ואפשר גם מעט ביצה) ומהפנקייקים מכינים סנדביצ'ים. אפשר לשים בפנים טחינה, או חומוס, או סלט ביצים או ממרח טופו, עם ירקות. מה שהילדות אוהבות.
יש פסטות מצויינות מאורז מלא או מתירס. אפשר להכין לחם תירס (אבל אי אפשר לעשות ממנו סנדביץ כי הוא מתפורר).
יש כל מיני פתרונות.
הייתי ממליצה לך לנסות להיכנס לפורומים בנושא צליאק, יש 3 גדולים שיש בהם הרבה מאוד תנועה ותוכלי למצוא שם המון פתרונות לאנשים שיש להם בעיה עם חיטה.
בהצלחה וחג שבועות שמח,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
אימא04/06/2009אסור להן קמח חיטה, וגם מוצרי חלב. שאר הדברים מותר, אבל הן לא כל כך מסכימות לאכול לחמים אחרים, הן מאוד בררניות. אני עוברת מחנות טבע לחנות טבע ולא כל כך מצליחה לקלוע לטעמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)