מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחות ערב בריאותאלינור08/06/2009
בת 27 גובהי 1.59 ומשקלי 62.5 אני בדיאטה כבר 4 חודשים וירדתי עד עכשיו 5 ק"ג (בחודש האחרון נעצרתי).
יש לי התקפת בולסומים בלילות ונורא קשה לי עם זה אני אמנם מצליחה להחזיק את עצמי אבל זה מאוד קשה. אני חושבת שזה נובע מחוסר גיוון בארוחות ערב, אני אוכלת בד"כ סלט גדול עם טונה או ביצה אבל זה כבר משעמם ולא מצליח לספק את החשק...זה כבר הפך לשגרה.
אשמח לרעיונות לארוחות ערב בריאות, אני רוצה לציין שבד"כ בצהריים אני אוכלת את מנת הפחממות היומית שלי עם עוף לכל סוגיו וירקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון בארוחת הערב
ליה שומרון פינדר08/06/2009שלום לך אלינור,
כל הכבוד על הירידה.
כדי להצליח לשמר את המשקל, ואולי אפילו לרדת עוד (במידת הצורך) כדאי וחשוב לגוון בארוחות. ארוחת הערב שלך יכולה להיות מורכבת מאותם רכיבים אבל בהכנה שונה, או להיות מורכבת מרכיבים חדשים.
למשל, את יכולה להכין לעצמך פריטטה (שהיא חביתה אפויה עם ירקות בפנים) עם קישואים, עם פלפלים, עם גבינת פטה, עם טונה וכד'...
את יכולה להכין לעצמך סלט קינואה עשיר שהוא גם משביע, את יכולה להוסיף לסלט שלך גרגירי חומוס ומגעיני חמנייה (זה ייתן לך גם חלבון מלא).
את יכולה להוסיף לסלט טחינה או אבוקדו.
אפשר להוסיף ירקות שונים ומיוחדים לסלט - כרובית, ברוקולי, סלק, קולורבי ועוד...
את יכולה להכין אנטיפסטי - בטטות, בצל, קישואים, חצילים ועוד... עם מעט שמן זית, מלח ופלפל בתנור, ולהוסיף את זה לסלט.
יש הרבה אפשרויות.
הצעה נוספת שלי - כשאין לי כח אני מכינה גיספצ'ו מהיר, שזה בעצם "מרק" קר. אני לוקחת מלפפון, עגבנייה ופלפל, עם שום ופטרוזיליה, שמה שמעבד מזון, מוסיפה שמן זית, מלח ופלפל ומגררת פנימה ביצה קשה (אפשר להוסיף גם גבינת פטה רזה, תירס, אולי גם טונה תתאים בפנים).
יש אינספור אפשרויות.
שיהיה בהצלחה!
בתיאבון ולבריאות,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אלינו09/06/2009אני יכולה לאכול סלט קינואה גם אם אני אוכלת את מנת הפחממות שלי בצהריים??
ואיפה אני יכולה ללמוד איך להכין את החביתה ההאפויה שהצעת לי.
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלינור
ליה שומרון פינדר09/06/2009אני לא יודעת איזה סוג דיאטה את עושה, אבל אני לא רואה כל בעייה לאכול סלט קינואה בערב, גם אם את אוכלת פחמימות בצהרים. קינואה היא אוכל בריא ומזין ויחסית לפחמימה יש לה ערך חלבוני גבוה!
חביתה אפויה - את יכולה לחפש באינטרנט מתכונים לפריטטות, או שאת יכולהפשוט לאלתר... לקחת את כל הירקות שהיית רוצה לשים בפנים, לשמן מעט מחבת שניתן להכניס גם לתנור, לשפוך אליה את הבלילה של הביצה עם הירקות ולאפות על חום בינוני עד שהפריטטה עשויה לטעמך.
את יכולה לעשות פריטטה משתי כמה ביצים ולחלק אותה לכמה ימים. אל תפחדי לאלתר.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
אלינור10/06/2009אני לא עושה דיאטה מיוחדת, פשוט משתדלת לאכול 1000 קלוריות ביום.
פשוט אני קוראת הרבה שעדיף לאכול פחממות רק בארוחה אחת ביום... אני איישם את ההצעות שלך.
תודה רבה :-)
אם יורשה לי שאלה נוספת.
למה עדיף לאכול פחממה מלאה מאשר פחממה מורכבת הרי יש להם ערך קלורי דומה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימה מלאה
ליה שומרון פינדר10/06/2009הי אלינור,
פחמימה מלאה היא פחמימה מורכבת. להבדיל מפחמימה ריקה שהיא פחמימה שאינה מורכבת.
למשל... לחם מלא המופק מחיטה מלאה הוא פחמימה מלאה וכיוון שהוא מכיל סיבים תזונתיים, חלבונים ויטמינים ומינרלים הוא גם פחמימה מורכבת.
לחם לבן המופק מחיטה לבנה ומעובדת הוא פחמימה ריקה כיוון שאינו מכיל דבר מלבד פחמימות. אין בו סיבים תזונתיים, אין בו חלבונים ואין בו מינרלים וויטמינים.
1,000 קלוריות זה ממש מעט! לא הייתי ממליצה לך לצרוך כמות כל כך קטנה של קלוריות לאורך זמן, כי קשה לי להאמין שאת מצליחה לספק לגוף את כל מה שהוא צריך בכל כך מעט קלוריות.
1,000 קלוריות בוודאי לא יספיקו לך אם את עושה פעילות גופנית (ואם את לא עושה, אז אולי כדאי לעשות פעילות גופנית ולהעלות את כמות הקלוריות הנצרכת במעט).
העיקר הבריאות (ולא הרזון הוא העיקר )!
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל רק ככה אני מצליחה לרדת
אלינור10/06/2009אני עושה פעילות גופנית (3 פעמים בשבוע לפחות) אבל אני מצליחה לרדת רק שאני אוכלת 1000 קלוריות ביום... אני אוכלת 6 ארוחות ביום (3 עיקריות + 3 ביניים)ולא מרעיבה את עצמי אבל עדיין מקפידה לא לעבור את ה1000 קלוריות. למשל בחודש האחרון יש לי התקפות בולסומים בלילות ולכן אני אוכלת גם פרי או קרטיב דיאט בלילות (אני לא מתפרעת על המקרר למרות שבא לי) ולכן בחודש האחרון אני אוכלת בערך 1200 קלוריות ביום ולכן חודש שלם כבר לא ירדתי ולפי קצב הירידה בשלושת החודשים האחרונים הייתי אמורה לרדת לפחות עוד 2 ק"ג.
כנראה שקצב חילוף החומרים שלי איטי מאוד בגלל הגיאטות המרובות שעשיתי בחיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגש על הבריאות
ליה שומרון פינדר10/06/2009אני מכבדת את הדרך בה את בוחרת. אם היא טובה לך ולגוף שלך.
אל תשכחי לשים דגש על הפן הבריאותי. לאכול אוכל בריא ולא להרעיב את עצמך. זה חשוב מאוד
בהצלחה, ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)