הפיכת קינוחים לבריאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפיכת קינוחים לבריאים
    דפנה
    10/07/2009

שלום,
    אני מעוניינת להכין מתוקים לדוגמה אלפחורס+עוגת גבינה, אבל צריכה להמנע מקמח/סוכר לבן.. יש אפשרות להחליף את המרכיבים לקמח מלא/סוכר חום? ואם יש עוד המלצות בריאות לקינוחים אז בכלל אשמח!
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפיכת קינוחים לבריאים

הוספת תגובה

• קינוחים בריאים

ליה שומרון פינדר
    11/07/2009

הי דפנה,
    כדי להפוך קינוחים לבריאים באמת כדאי להשתמש בקמחים מלאים ובממתיקים טבעיים, במקום חמאה לשים שמן ולהשתמש בכמה שיותר מוצרים טבעיים.
    הפיכת מתכון לבריא מלווה בטסטים, כלומר, ניסוי וטעייה. אם תגידי לי איזה מתכון תרצי להפוך לבריא אני אוכל לעזור לך טוב יותר...
    עד אז... קבלי מתכון בריא:

עוגה בחושה שוקולד תמרים

רכיבים:
    2/3 כוס תמרי מג'הול ללא חרצנים (בערך 4 תמרים)
    1/2 כוס סילאן
    1/2 כוס סוכר חום דמררה
    1 כפית תמצית וניל
    2 ביצים גדולות
    1 חבילת חמאה (100 גר') מומסת
    1/2 כוס קמח מלא (או 1/4 כוס קמח מלא ו- 1/4 כוס קמח שיבולת שועל)
    2/3 כוס קקאו
    1 כפית אבקת אפיה
    קורט מלח

אופן ההכנה:
    1. לחמם תנור לחום בינוני
    2. במעבד מזון לרסק את התמרים והסילאן.
    3. כשהם עיסה אחידה, להוסיף את תמצית הווניל, הביצים והחמאה המומסת עד לבלילה אחידה.
    4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
    5. מעבירים את בלילת התמרים לקערת הקמח ומערבבים היטב.
    6. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת (זהירות, לא למלא יותר מכ – 2/3 הגובה, העוגה תופחת).
    7. אופים כ – 35-40 דקות.

לבריאות ובתיאבון!

ליה שומרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיכת מתוקים לבריאים-המשך

דפנה
    13/07/2009

תודה על המתכון אבל, זה לא מתוק מידי לעוגה בריאה?
    מה גם שיש בו חמאה, שבתשובתך המלצת להחליף בשמן..
    מה גם שאני מנסה להמנע משוקולד (לשמירה על עור הפנים..)

***בכל אופן, המתכון לאלפחורס (להמלצתך, מה ניתן להחליף בדברים "בריאים" :-)
    כמות: 15-20 עוגיות
    חומרים:
    200 גרם חמאה רכה
    200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
    3 חלמונים
    1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
    200 גרם קורנפלור (1/2 1 כוסות, פחות כף)
    200 גרם קמח (1/2 1 כוסות, פחות כף)
    2 כפיות אבקת אפייה
    1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
    למלית: ריבת חלב לציפוי: קוקוס
    ***כמו כן אשמח אם תאמרי לי מה ניתן לעשות עם המתכון לעוגת הגבינה (לא פירורים):
    בקערה:
    6 חלבונים
    1 כוס סוכר
    3 שקיות סוכר וניל
    בקערה נפרדת:
    6 חלמונים
    3 כפות קורנפלור
    2 כפות אינסטנס פודינג וניל
    750ג' גבינה 5/9 אחוז

תודה רבה! דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה בקוצר רוח לתשובתך (-:

דפנה
    14/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דפנה

ליה שומרון פינדר
    15/07/2009

שוב, כל קינוח אפשר לנסות להפוך לבריא, זה לא מבטיח שישארו לו אותו טעם ואותו מרקם. אני יכולה לנסות לתת לך כלים כלליים להפיכת המתכון, אך יש לבצע את זה שלב אחר שלב ולבדוק אם המוצר שהתקבל הוא רצוי ואולי דרושים בו תיקונים.
    בנוגע לאלפחורס - זה מתכון שמאוד קשה להפוך אותו לבריא, כמעט בלתי אפשרי. בכל אופן אפשר לשדרג אותו מבחינה בריאותית. הייתי מתחילה בלהמיר את הקמח לקמח מלא עם יתר המרכיבים כמו שהם. בודקת איך יצא המרקם ייתכן שכדאי להוריד מעט בכמות הקמח כיוון שקמח מלא סופח יותר נוזלים. אם התקבל מרקם רצוי - הייתי ממשיכה עם סוכר ומנסה לשים סוכר חום במקום לבן. אפשר לטחון את הסוכר החום במטחנת תבלינים כדי לקבל מרקם דק יותר להחלפת אבקת הסוכר הרגילה. - ככה מתחילים. זה דורש המון סבלנות וסביר להניח שהמוצר הסופי יהיה שונה במרקמו ובטעמו מהמקורי.
    בעוגת הגבינה הייתי מנסה גם כן להחליף את המוצרים שאפשר במוצרים בריאים יותר. לכן אני הייתי מתחילה בסוכר - והופכת אותו לסוכר חום. לאחר מכן הייתי בוחנת אופציה להחליף את הגבינת לגבינת עיזים. אני לא בטוחה שזה יתאים, אבל אפשר לנסות...
    כיוון שקונדיטוריה זה מדע מאוד מדוייק, כדי לבנות מתכון בריא זו מצריך כמה וכמה טסטים. לא צריך לעשות את הטסטים על מתכון שלם, אפשר לחלק את המתכון לחצי או לרבע מתכון ולנסות עליו.
    בהצלחה! אם הגעת למתכון בריא ומענין, נשמח אם תשתפי אותנו...
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו