קיים לחם ללא קמח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיים לחם ללא קמח?
    רעות\אתי
    30/08/2009

אני עושה דיאטה אשר עיקרה הוא פחות פחמימות.
    כלומר ארוחה אחת המכילה גם פחמימות וארוחה אחת ללא הפחמימות,עבורי זה מעולה.
    השאלה אם קיים מתכון או מוכן לחם ללא קמח? או שזו רק פנטזיה שלא תתגשם?:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיים לחם ללא קמח?

הוספת תגובה

• הי אתי

ליה שומרון פינדר
    30/08/2009

לחם ללא קמח זה כמו להגיד מגדל בלי קוביות.
    לחם יכול להיות עשוי מקמח חיטה, מקמח שיפון, מקמח תירס, מקמח אורז וכד'... אבל קמח זה אבן הבנין של הלחם. ובד"כ לחם הוא ברובו פחמימה.
    לצערי אני מכירה לחם שאינו מכיל פחמימות.
    בהצלחה,
    ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה שקמח מלא הוא הממולץ ביותר

רעות\אתי
    30/08/2009

האם לחם מקמח מלא הוא אכן המומלץ ביותר?
    חשוב להתיחס לפרמטרים נוספים?
    ואיזה לחם הוא הכי בריא אך יחד עם זאת לא עתיר שומן ופחמימות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאתי, משושי

שושי שטיינוביץ
    30/08/2009

אכן, קמח מחיטה מלאה, קמח שיפון, כוסמין, נבט חיטה, סובין שיבולת שועל וכד., הם קמחים איכותיים ולחם שעשוי מקמחים אלה בהחלט מומלץ. קשה להמליץ על לחם כזה או אחר, קראי את המרכיבים של הלחם ושימי לב לסוגי הקמח אך גם לאחוז השומן. פוקאצ'ות, למשל, מכינים עם הרבה שמן ולא הייתי ממליצה לך לאכול אותן (גם אם הן מקמח מלא).

כמו כן צריך לוודא שאין בלחם חומרים משמרים, אבקות או כימיקלים אחרים, ועם כף שמן, לכל היותר, לככר לחם.

לחם איכותי, כדאי ורצוי לאכול, אך כאמור, להגביל את הכמות לכ-2 פרוסות ביום. כל זה נאמר בהסתייגות כי איני מכירה את תוכנית הדיאטה שלך ואיני דיאטנית. אני מאמינה שליה, המנהלת השנייה של הפורום תוכל לעזור לך בעניין זה. אני יודעת שיש תוכניות דיאטה שמבוססות על לחם..........ובדיאטות האלה אפשר לאכול יותר פרוסות ליום ועדיין לרזות.....

מאחלת לך שבוע קסום,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בוחרים לחם

ליה שומרון פינדר
    30/08/2009

הי אתי,

כפי ששושי כבר הסבירה, יש הרבה פרמטרים לבחירת לחם ולכן אינני יכולה להמליץ לך על לחם ספציפי. אך מה שאני כל יכולה לעשות זה לתת לך את הכלים לבחור בעצמך.

העדיפי שימוש בדגנים מלאים - קמח מלא, שיפון, שיבולת שועל, כוסמין וכד'...
    קראי את רשימת המצרכים ושימי לב שבראש הרשימה נמצאים אחד מהקמחים הללו. הרשימה מסודרת לפי ריכוז המצרכים במוצר. מה שכתוב ראשון הוא המרכיב העיקרי בלחם. לכן השתדלי שהראשונים ברשימה יהיו קמחים בריאים.
    שימי לב שאין קמח לבן. לפעמים קמח לבן כתוב גם כ"קמח חיטה" - הכוונה היא לקמח לבן שאינו קמח מלא.
    שימי לב גם לטבלת הערכים התזונתיים וחפשי את המזון עם הכי פחות שומן והכי הרבה סיבים. בנושא זה הערך הקלורי הוא פחות משמעותי כיוון שהסיבים נותנים ערך קלורי שאינו נספג אצלנו.
    הקפידי לפרוס את הלחם במכונה כך שכל הפרוסות תהיינה דקות ואחידות.
    העדיפי פרוסות מכריכים - כך תהני פעמיים מהממרח, פעמיים מהאכילה, תשבעי יותר ותוכלי להפחית בכמות הלחם. (כמובן שגם הממרח צריך להיות בריא ובכמות בריאה)

בתיאבון ולבריאות,

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשתיכן,אתן מקסימות

רעות\אתי
    30/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאתי, בהצלחה

שושי שטיינוביץ
    31/08/2009

ואל תהססי לפנות בכל שאלה שיש לך, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה שקמח מלא הוא הממולץ ביותר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/12/2010

לחם במהותו מכיל קמח, שמרים ומים עם מעט מלח. כל השאר זה קישוטים ותוספות. מוסיפים כף או שתיים שמן כדי שיתייבש פחות, מוסיפים גרעינים כדי להוסיף טעם, אך לחם מקמח מחיטה מלאה או שיפון או כוסמין או כולם יחד הוא לחם בריאות.

אם את קונה לחם, שימי לב מה הוא מכיל. הרבה לחמים תעשייתיים מכילים שומנים וחומרים משמרים. לא ממליצה לקנות לחם כזה. זו הסיבה שאני אופה את הלחם שלי. כך אני יודעת בדיוק מה הוא מכיל. וחוץ מזה, הוא הכי טעים. נתתי כאן בפורום כמה מתכונים והדרכה איך להכין לחם טעים. חפשי אותם. שבת שלום. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם

שושי שטיינוביץ
    03/11/2009

יש לחם שעשוי מקמח תירס. כמבן קמח, אך ללא גלוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ללא קמח?

שושי שטיינוביץ
    30/08/2009

אתי שלום,
    לחם במהותו בנוי על קמח. אך יש סוגי קמח נפלאים, בריאים וטעימים, ואיני רואה כל סיבה להימנע מהם לגמרי. יש לחמים מקמח שיפון, כוסמין, קמח מחיטה מלאה, עם סובין, שיבולת שועל ועוד. כל אלה מרכיבים שרצוי לכלול אותם בתזונה היומית. אפשר במינון מאד נמוך (פרוסה או שתיים ביום), אך איני רואה סיבה לדלג עליהם לגמרי.

אם קמח תירס הוא בעינייך "לא קמח", אז אפשר לאפות לחם מקמח תירס.

יש הרבה ככרות מחומרים שונים: ככר גבינה, ככר חצילים במילוי גבינה או בשר, ככר ירקות, אבל אלה אינם לחם........

צר לי אם שלא ניתן לממש את הפנטזיה של לחם ללא לחם,

שיהיה לך שבוע קסום,
    שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיים לחם ללא קמח

שחר
    03/11/2009

הלחם נקרא לחם איסיי או לחם מחיטה נבוטה
    הוא עשוי מנבטי חיטה טחונים ואפויים ואני מכין כזה גם בעצמי
    יש אותו למכירה גם בחנויות טבע
    יש אותו במותג של נטורפוד ושל סאניויל ועוד כמה
    אבל הכי מומלץ להכין בבית :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ללא פחמימות

גלית
    10/12/2010

יש מצב לקבל מתכון ללחם מנבט חיטה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם מחיטה נבטה

יפה
    10/02/2011

מנביטים דגן מלא (בינתיים הכנתי בהצלחה לחמים מחיטה מלאה ומכוסמין מלא)
    המעבד מזון טוחנם (רצוי בפולסם) את החיטה המונבטת עם שמן זית ומלח עד שיוצאת עיסה הדומה לטחינה גולמית.
    שמים בתבנית אפיה בצורת לחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ 200 מעלות
    אופים כ15 דקות מנמיכים ל 170 מעלות ואופים עוד כ15 דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לחם ללא קמח

איזה גורן
    24/11/2009

ישנם סוגי לחם ללא גלוטן וללא סוכר מקמחים כמו: חומוס, תירס, תפוחי אדמה וכד'. בריאים מאוד וטעימים למדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ללא קמח, משושי, לאיזה גורן

שושי שטיינוביץ
    24/11/2009

איזה היי,

הלחמים שמדובר בהם מקמח חומוס, תירס וכד'. ניתן לקנות אותם בחנות או שאת מכינה אותם לבד.

אם מכינה לבד, אפשר לקבל מתכון?

לי יש מתכונים של לחם תירס ולחם שמכיל קמחים אחרים, אך כדי שהלחם יהיה טעים, הוא צריך להכיל כמות די גדולה של שמן ורצוי להוסיף לו גם קמחים אחרים, אחרת הוא כבד ולא ממש טעים. אם בכל זאת יש לך מתכון של לחם כזה, אשמח לקבל ולבדוק אותו, ואולי נוכל לעזור לקוראים שמבקשים לחם ללא קמח חיטה (קמח אחר כן, אך לא חיטה).

אגב, הקמחים האחרים גם הם מכילים פחמימות ואיני בטוחה עד כמה החליפין הזה הוא באמת כדאי ומעשי על בסיס יומיומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו