נפיחויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחויות
    גלי
    03/11/2009

שלום לכולם
    אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת גורם לי לנפיחות
    אני שומרת מאד על המשקל ולכן מרבה באכילת ירקות ו2 פירות ליום
    משתדלת לאכול כל 3 שעות והתפריט שלי מורכב מלחם מלא בבוקר שתי פרוסות, חביתת חלמונים
    סלט ירקות ללא שמן או רוטב , טונה מעט תירס
    וארוחה חמה אחת ביום שיכולה להיות אורז מלא עם חזה עוף או סלמון

אני כל הזמן מרגישה נפוחה
    האם אפשר לקבל רשימת מזונות שלא גורצים לנפיחויות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחויות

הוספת תגובה

• נפיחויות, לשירה

שושי שטיינוביץ
    03/11/2009

שירה היי,

אני מתמחה בבישול בריא אבל הידע שלי לא מספיק כדי לתת לך תשובה לגבי מזונות שמונעים נפיחות. אני מקווה שליה שלנו תוכל לתת לך תשובה יותר מוסמכת.

אני כן יכולה לספר לך שזרעונים של קימל וכמון עוזרים מאד להרגעת מערכת העיכול. את יכולה להוסיף חופן של זרעונים (אפשר לשבור אותם קצת) לאוכל ואני משוכנעת שזה יכול להקל.

בילדותי, נהגו להכין ליולדת חביתת כמון - 2 ביצים והמון כמון טחון (ממש שתי כפות גדושות לחביתה). המטרה של חביתת הכמון הייתה להרגיע את בטן היולדת, שתמיד כואבת אחרי הלידה. אגב, החביתה טעימה להפליא. נסי.

בברכה,

שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירה

ליה שומרון פינדר
    03/11/2009

קודם כל עלייך לשתף רופא בבעיה. ייתכן שיש לך בעיה שדורשת אבחון ואינה קשורה רק לתזונה.
    תחושות כמו שלך יש מאוד מתאימות למקרים בהם יש טפילים במערכת העיכול. בקשי מהרופא הפניה לבדיקות לטפילים וביניהם בדיקת נשיפה להליקובטר פילורי. יכול להיות שמדובר במשהו פתולוגי הדורש טיפול.

בהיבט התזונתי, ייתכן ויש לך רגישות למזון. זה גם משהו שרופא יכול לשלוח אותך לבדוק - למשל רגישות לגלוטן וללקטוז זה משהו שאפשר לבדוק.

אין כל סיבה לחוש נפיחות בבטן כל הזמן. בהנחה שכל הבדיקות יוצאות תקינות, אני הייתי ממליצה לך לבחון מה מהמזון גורם לך לנפיחות. מוחקת את כל המזונות מהתפריט הכוללים מוצרי חלב, שמרים, קמח חיטה, סוכר לבן, אלכוהול וקפה.
    ובמשך שבוע-שבועיים אוכלת תזונה המורכבת מירקות מבושלים ואורז מלא. בתקופה הזו בד"כ הנפיחויות אמורות לעבור. אם התחושה בבטן קלה יותר, אפשר להתחיל להחזיר מזונות לאט לאט תוך כדי תשומת לב. אם חזרת לאכול לחם וזה הגיע עם כאב בטן, את יודעת שזה קשור בלחם. בקיצור, בשיטת האלימינציה.

תתחילי בבדיקות ונראה אחרי זה איפה את עומדת.

בהצלחה,

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- אבל

גלי
    04/11/2009

הי ליה
    תודה רבה על התשובה
    אבל כבר עשיתי בדיקות גסטרו למינהם
    הכל תקין אין לי רגישיות או טפילים

אשמח אם בכל זאת את יודעת אילו מזונות אינם גורמים לנפיחיות
    הפעם הייתי רותה רשימה של מזונות שאפשר לאכול ...ולא מה אסור...

המון תודה!
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירה

ליה שומרון פינדר
    04/11/2009

תנסי לאכול במשך שבוע רק אורז מלא וירקות מאודים או מרק ירקות.
    תראי אם במהלך השבוע הזה את חשה את אותן התחושות.
    אם לא, תחזרי אלי ונמשיך משם.
    בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה-אבל

גלי
    04/11/2009

הי ליה
    אבל אני מפחדת להשמין.

אני אוכלת לפי תפריט מאד קבוע ואני מתעמלת הרבה

מה אוכל בבוקר? , אני רגילה לאכול שתי פרוסות לחם מלא עם 4 חלבונים וחלמון אחד.
    אח"כ בערך ב10:00 תפוח ירוק

במקום זה אורז מלא וירקות מאודים ??

תודה
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה חד גונית

ליה שומרון פינדר
    04/11/2009

הי שירה,
    קודם כל כדי להרגיע את המערכת אני הייתי ממליצה לך לנסות דיאטה חד גונית.
    אורז מלא וירקות מאודים לא יגרמו לך להשמין. להיפך, ככל שהגוף מתרגל למזון מסוג ספציפי הוא מעכל אותו יותר ביעילות ועוזר לגופך להתנקות.
    את יכולה להוסיף תפוח ירוק בבוקר ומעט חסה במהלך היום כשבא לך משהו רענן.
    הרעיון הוא במשך שבוע לדבוק בתפריט החד גוני ולבדוק אם המערכת מתפקדת טוב יותר כך.
    לאחר שבוע, אם מערכת העיכול רגועה, אפשר להתחיל ולהחזיר את המזונות האהובים עלייך אחד אחרי השני עם תשומת לב על נושא המשקל.
    אגב - באותו השבוע כדאי שתשתי הרבה מאוד מים, לא תשתמשי בשמן משום סוג ותמעיטי בתיבול.
    לאחר שבוע תעדכני איך הולך.
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה, משושי, נפיחויות

שושי שטיינוביץ
    04/11/2009

שירה הי,
    שוב, אני מאמינה שאת צריכה שיחה אישית עם תזונאית או דיאטנית שתתאים לך סוגי מזונות שמתאימים לך. בכל מקרה, אני חוזרת ואומרת שישנם סוגי זרעים המרגיעים את הבטן כגון: קימל וכמון.

כמו כן, את יכולה להכין חליטות של פטרוזיליה (להרתיח פטרוזיליה במים) ולשתות את המים. זה משתן ואולי יכול להוריד לך קצת את הנפיחות.

עדיין מדגישה שעלייך להתייעץ עם תזונאית באופן אישי ואולי גם עם נטורופת.

ייתכן שליה תוסיף עוד מידע שיוכל לעזור,

מאחלת לך הצלחה ושתרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו