מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסטות ספגטי וכל מה שקשור בחיטה מלאהרוית03/11/2009
בס"ד
שלום לכן.התחלתי דיאטה ואני רוצה (אם מומלץ) לשלב גם ספגטי בדיאטה,האם אני יכולה להכין ספגטי שיהיה טעים ודל קלוריות?הבנתי שיש פסטות מקמח מלא או משהו כזה?האם זה מומלץ והאם יש הבדל משמעותי בין אכילת ספגטי רגיל לבין הקמח מלא?גם הבדל קלורי?מה עם שומן רווי? ועוד שאלה קטנה,מה לגבי קוסקוס רגיל ?בתוספת מרק ירקות הוא כזה נורא ומשמין?...
תודה רבה...רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרווית, פסטה בדיאטה ומתכון מעלף
שושי שטיינוביץ03/11/2009רווית היי,
פסטה זו פחמימה מותרת בדיאטטת הרזיה, אלא שהיא פחמימה מוגבלת בכמות. איני יודעת מהי הדיאטה שלך ומה מומלץ לך ומה לא. כדאי שתתייעצי עם הדיאטנית שלך.
בתפריט נשים שלנו להרזיה, אנחנו ממליצים על עד כוס דגנים/פחמימות בארוחה החמה + פרוסת לחם אחת בבוקר (או שתיים מלחם קל) ואחת בערב.
יש אפשרות להגדיל את כמות הפסטה אם משנים את מרכיבי הדיאטה. לצורך כך תצטרכי להתייעץ עם הדיאטנית שלך, ואולי ליה שלנו תוכל לעזור לך.
אני אישית אוהבת מאד פסטה ובאחת הדיאטות שלי היה מותר לאכול 100 גר' פסטה לפני בישול (זה המון), תמורת ויתור על מרכיבים אחרים.
ברור שעדיף בהרבה לאכול פחמימות מדגנים מלאים. הערך הקלורי זהה, אך הערך התזונתי של הדגנים המלאים עולה בהרבה על זה של הלבן. כמובן, שיש חשיבות רבה גם לסוג הרוטב, וחשוב שהוא יהיה דל שומן. אז הנה מתכון מעולה לרוטב עגבניות לפסטה מקמח מלא:
חומרים ל-2 מנות פסטה (כלומר 2 כוסות פסטה מבושלת).
1 כפית שמן
4 עגבניות טריות, קלופות
6 שיני שום טרי
1 כף פפריקה
1 פלפל קטן חריף (לא חובה)
1 כף רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
שמים עגבניות בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. לאחר כשתי דקות קל מאד לקלף אותן.
מקצצים לפיסות זעירות.
מקלפים שיני שום ומקצצים דק (לא כותשים!)
במחבת גדולה שמים כפית שמן ומפזרים עם מברשת סיליקון. מחממים
קוצצים שיני שום ושמים במחבת. זהירות לא לחרוך.
מיד מוסיפים כף פפריקה לקלייה קלה
להוסיף במהירות עגבניות קלופות וקצוצות
מטגנים דקות אחדות עד להמסת העגבניות. נוצר רוטב.
מוסיפים כף רסק עגבניות
מוסיפים מים.
ממשיכים לבשל דקות אחדות עד שמקבלים רוטב אחיד.
מוסיפים מלח לפי הטעם.
לפני ההגשה מוסיפים חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים.
במהלך ההכנה של הרוטב, מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד ריכוך. הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא להיפך.
את הפסטה המוכנה מסננים ושופכים לתוך המחבת עם הרוטב. מקפיצים דקה או שתיים ומגישים מיד.
ספרי לי איך יצא לך.
בתיאבון ובהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)