מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן במקום חמאהמאיה10/11/2009
שלום!
כבר הרבה זמן שאני אופה ומבשלת אבל עדיין תוהה בעניין החמאה/שמן.
שניהם שמנים מאוד, שניהם לא בריאים זה ידוע אבל את שניהם חייבים באפיית עוגיות/עוגות.
שאלתי היא - הכיצד ההחלפה של שמן בחמאה במתכון משנה? מדוע השימוש בשמן יותר בריא מהשימוש בחמאה?
ועוד נושא, האם ניתן לאפות בבית לחם קל? איך אני יודעת להפוך מתכון של לחם רגיל אך בריא לקל?
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה, משושי, בעניין שמן במקום חמאה
שושי שטיינוביץ10/11/2009מאיה היי,
ההערה שלך ממש נכונה. גם שמן וגם חמאה בכמות גדולה יוצרים מאכל שלא עונה על ההגדרה של אוכל בריא. לכן, אני לא מעדיפה קינוחים על בסיס של פירות, ללא סוכר.
אם כבר מכינים עוגות, אז אפשר להפחית את כמות השומן, או לנסות עוגות על בסיס עוגות ספוג המכילות מעט מאד שמן או כמעט לא. אפשר גם להפחית את כמות הסוכר.
בעוגות בחושות, ניתן להמיר חלק מכמות השמן ברסק תפוחים. זה מניב תוצאה טובה.
לעניין לחם. הדרך הביתית היחידה (שידועה לי) להפחית את מספר הקלוריות בלחם הוא להוסיף סובין. הלחם הקל הנמכר במרכולים הוא לחם תעשייתי. את כולה לאפות לחם המכיל 1/3 לחם מחיטה מלאה, 1/3 קמח שיפון או קמח כוסמין ו1/3 סובין. את יכולה להוסיף כפית גלוטן (ניתן להשגה בחנויות מיוחדות לאפייה), זה ישביח את הבצק. כל השאר אפי כרגיל.
אני אישית מעדיפה לאכול פרוסה אחת גדולה וטובה של לחם משובח, שאני אופה או קונה במקום שאני סומכת עליו, מאשר 2 פרוסות של לחם קל שאין לי וודאות לגבי המרכיבים שלו.
מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)