לחם ללא שמרים ופרווה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחם ללא שמרים ופרווה
    רבקי
    18/11/2009

שלום!
    קודם כל, תודה רבה גדולה לכולם, הפורום מאוד מענין ועוזר... :). פורסם פה לחם ללא שמרים עם רוייון. האם יש מתכון ללחם ללא שמרים ובלי רוייון (שזה פרווה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחם ללא שמרים ופרווה

הוספת תגובה

• לחם ללא שמרים ופרווה - תגובה לרבקי

שושי שטיינוביץ
    06/04/2013

תודה על המשוב.

ראי כאן למטה יש מתכון ללחם ללא שמרים אבל עם אבקת אפיה.

אם את רוצה לחם ללא שמרים, את יכולה לאפות לחם עם מחמצת שאור. זה לא המקום ללמד הכנת מחמצת שאור. אני מציעה לך לנסות לקנות מחמצת מקונדיטורית לחם (בתקווה שיתנו לך) או עקבי אחר הפרסומים, בקרוב אציע סדנת לחמי שאור, ללא שמרים, ואולי תרצי להשתתף.

אם תקני מחמצת, כתבי כאן ואשמח לתת לך מתכון ללחם שאור.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ללא שמרים

שושי שטיינוביץ
    18/11/2009

רבקי היי,

את יכולה לאפות לחם שהוא בעצם על בסיס של מעין "עוגה בחושה", ללא סוכר כמובן, עם פחות שמן, עך בעיקר עם אבקת אפיה ומעט סודה לשתייה. המרקם יוצא כמו של עוגה, אך הטעם מעולה.

הלחם שאני אופה:

1 וחצי כוס קמח מלא
    1 וחצי כוס קמח לבן
    1/4 כוס שמן קנולה
    2 ביצים שלמות
    1 כף אבקת אפיה
    1 כפית סודה לשתייה
    1 כפית מלח
    1 כוס מים
    אפשר להוסיף זרעים, גרעינים, שיבולת שועל ושקדים. מה שמתחשק.

הכנה:

מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים שמן, מערבבים, מוסיפים מים, מערבבים, מוסיפים ביצים. המרקם צריך להיות כמו של עוגה בחושה. מוסיפים תוספות כגון: גרעינים (חמניה, דלעת), זרעי קצח ומה שבא). שמים בתבנית מארכת ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוחדר יוצא יבש.

את יכולה אחר לנסות לערבב קמחים. למשל: 1 כוס שיפון, 1 כוס קמח מלא, 1 כוס קמח לבן. נסי בלי חשש. אני בטוחה שתצליחי. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל דבר ראשון, תודה רבה !

רבקי
    19/11/2009

בעקרון, בעלי עכשיו בטיפול תזונתי. בעקבותיו אסור לו לאכול: ביצים וכל סוג שמן מלבד שמן זית. האם אני יכולה להשתמש במתכון שלך בדיוק, פשוט להחליף את השמן לשמן זית ולא לשים ביצים? (זה לא נשמע הכי טעים... : ) )
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקי, משושי לחם ללא שמרים

שושי שטיינוביץ
    19/11/2009

רבקי היי,

אני בעד לנסות. להחליף שמן את בוודאי יכולה. אין לי מושג איך זה יצא ללא ביצים, אך מה יש לך להפסיד. מציעה שתנסי להכניס עשבי תיבול ואולי שקדים גרוסים (אם מותר לו). זה יכול להעשיר את הלחם. את יכולה לנסות תוספות כגון: זיתים, עשבי תיבול, שקדים, קוואקר, שומשום, גרעינים למיניהם, או כל מה שמותר לו.

את יכולה לנסות עם חצי מהכמות, ותראי מה ייצא. אגלה לך, שכך אני עושה הרבה פעמים. ניסוי ותהייה עם קצת יצירתיות מניב תוצאות נפלאות. אשמח לשמוע מימך איך יצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב-אין מילים!

רבקי
    22/11/2009

טוב כנראה שאני אנסה ואני אודיע איך יצא, הכנתי השבת עוגה מאוד טעימה ממתכון שהיה על החבילה-יצא משהו משהו , עם טריק תחליף ביצים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקי. תודה לך על המשוב

שושי שטיינוביץ
    22/11/2009

רבקי היי,

תודה לך על המשוב. אשמח לשמוע חוויות. הניסוי שלך הוא חלק מהפיתוח שלי, הצלחתך, הצלחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקי, החלפת שמן

שושי שטיינוביץ
    28/02/2010

בוודאי שאפשר להחליף לשמן זית. לעניין הביצים, צריך לנסות. אולי תשימי קצת יותר סודה לשתייה, שמרככת את הבצק ועושה אותו יותר אוורירי. אין לי מתכון מדוייק לתת לך, אך זה מה שאני הייתי עושה.

ואני חוזרת על שאלתי, מה רע בשמרים? או מחמצת שאור? נכון, שמחמצת דורשת איזשהי מיומנות, אך בסוף מצליחים. בדקי אצל חברותייך ומכרותייך, אולי למישהי/ו יש מחמצת שיהיו מוכנים לתת לך את ההתחלה ותוכלי להמשיך ו"לגדל" אותה אצלך. כאמור, יש באינטרנט אינספור מתכונים. נסי אחד מהם.

אני לוקחת מחמצת מבית מאפה איתו אני עובדת, וכך פתרתי לי את עניין המחמצת. נסי למ צוא לך ספק לפעם הראשונה או נסי לעשות לבד. זה לא מסובך.

בהצלחה לך וספרי לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מירי
    28/02/2010

אפשר רק עם קמח מלא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי, משושי

שושי שטיינוביץ
    28/02/2010

מירי, אנא פרטי לאיזה מתכון התכוונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה למתכון ללחם ללא שמרים

לאה
    06/09/2010

שלום!

ניסיתי להכין לחם על פי המתכון שרשום לעיל למעט שהשתמשתי בקמח מלא בלבד ולא בקמח לבן.
    הלחם ממש לא הצליח, יצא במרקם של עוגה אך לא טעים לחלוטין.
    אני מחפשת מתכון ללחם/ חלות פרווה שלא מכיל שמרים (עקב פצעים בפה ובלוע שאנו מנסים לבדוק האם השמרים גורמים להם).
    אשמח לקבלת מתכון.

תודה רבה!
    לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ללא שמרים

שושי שטיינוביץ
    06/09/2010

אם המתכון של "לחם עוגה" לא הצליח לך (למרות שאני לא מבינה מדוע. לי זה יוצא נהדר), אז הדרך היחידה היא להכין לחם עם מחמצת שאור. אני לא מספיק מומחית לכך, אך תוכלי למצוא אינספור מתכונים באינטרנט. מחמצת שאור עשוייה מקמח ומים שמשהים אותם כמה ימים במקרר עד שהיא מחמיצה ואז ניתן להשתמש בה כמתפיח לחם.

יש עוד לחם הנקרא "לחם ללא לישה" שבו משמשים בכמות זעירה מאד של שמרים (כ-1/4 כפית לככר). לא יודעת אם זה טוב לך, ואם כן, חזרי אלי ואתן לך מתכון.

שנה טובה, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגעיל

גבריאל
    06/04/2013

מגעיל אתר מעפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקי, לחם ללא שמרים

שושי שטיינוביץ
    28/02/2010

תודה על המשוב שלך ותודה על ההערכה.

לעניין לחם ללא שמרים: יש שתי אפשרויות: אפשרות אחת לאפות לחם עם מחמצת שאור, תוכלי למצוא אינספור מתכונים באינטרנט.

אפשרות שנייה היא לאפות לחם כמו עוגה בחושה רק עם כף מלח במקום סוכר. זה לחם שמכיל ביצים וגם שמן או מרגרינה (לא שאני ממליצה על מרגרינה) או חמאה, אבל זה לחם ללא שמרים.

ומה הסיבה שאת מחפשת לחם ללא שמרים? בסופו של דבר זה לחם בסיסי, שאין בו כמעט שמן ואפשר לשים בו קמחים איכותיים והוא יכול להיות טעים מאד וגם בריא.

ספרי לנו ונשמח לעזור,
    שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו