מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לסיבים תזונתייםעופרה08/12/2009
שלום רב,
שאלה 1- הייתי מעוניינת לדעת האם זה נכון להוסיף סיבים תזונתיים לאפיה ובישול של בני נוער (גליאי 13) מאחר ואנו לא שולטים בכמונות השתיה שלהם,ואז יתכן שזה יוביל לעצירות?!
שאלה 2- אני מעוניינת לדעת אחת ולתמיד האם במוצרי חלב לייט , קרי %0 או 1.5% זה נכון שהסידן אינו נסזפג? ואם זה נכון מאיזה % שומן כי נספג % 3 ?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופרה סיבים תזנתיים וחלב,משושי
שושי שטיינוביץ08/12/2009היי עופרה. לשאלתך שני היבטים: היבט תזונתי והיבט קולינרי. אענה על ההיבט הקולינרי ואני מאמינה שליה שומרון היועצת שלנו תשיב לך לגבי ההיבט התזונתי.
אשמח לדעת מהי הסיבה שלשמה את רוצה להוסיף סיבים תזונתיים ללחם. האם הוא אוכל גם ירקות וקטניות? ובכלל איך התזונה שלו?
בעיקרון, איני רואה כל סיבה להוסיף סיבים תזונתיים ללחם של בני נוער, אם הוא נאפה מקמח איכותי מחיטה מלאה או שיפון או קמח כוסמין וכד'.
לגבי אחוז השומן בחלב. אלא אם כן יש סיבה בריאותית מובהקת, איני רואה כל סיבה לצרוך חלב מתחת ל-3% שומן. גם 3% נחשב לדל שומן, רק שהוא יותר טעים, ואני רוצה לקוות שעובר פחות תהליכי עיבוד.
כפי שכתבתי לגולשים אחרים, אני בעד גישה שפוייה וכל עוד אנחנו מקפידים לצרוך מוצרי טבעיים, לא מעובדים, דלי שומן, ללא כימיקלים או אבקות, הרבה ירקות ודגנים מלאים, והכל בכמויות סבירות, הרי מובטח לנו שהתזונה שלנו תהיה בריאה ומספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עופרה
ליה שומרון פינדר13/12/2009כמו ששושי כבר ענתה, אם מכינים לחם מדגנים מלאים אין צורך בתוספת של סיבים. מלבד זאת מומלץ לשתות כשאוכלים אוכל עשיר בסיבים וסביר להניח שמי שצורך סיבים בכמות גדולה גם יחוש צמא.
בנוגע לאחוז השומן - עדיף לפחות 3% מהסיבה הפשוטה, שסידן נספג כאשר יש ויטמין D בסביבה. ויטמין D הוא מסיס בשומן. ככל שהסביבה דלה בשומן, היא דלה בויטמין D.
בחלב 0% שומן אין ויטמין D שיסייע בספיגת הסידן. מחקרים מצאו שהסידן נספג כאשר אחוז השומן הוא 3% לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)