מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשה למתכון של גריסים(:11/12/2009
היי ושבת שלום
הייתי מעוניינת במתכון טעים להכנת גריסים\גריסי פנינה שזה פחות או יותר הבנתי אותו טעם
אם אפשר לעלות לפה את המתכון אשמח
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גריסי פנינה, משושי
שושי שטיינוביץ12/12/2009גריסי פנינה הן דגן לכל דבר וניתן לבשל אותן בכמה אופנים:
1. אפשר להוסיף אותן למרק. הן מסמיכות אותו והוא משביע יותר.
2. אפשר לבשל אותן כמו אורז: מטגנים בצל קצוץ עם כפית (או כף) שמן, מוסיפים גריסים ומים בכמות כפולה. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים עד התרככות הגריסים וספיגת המים. מתחילים בלהבה בינונית, וכאשר המים נספגים ברובם, מנמיכים את הלהבה עד התרככות מלאה.
ניתן להוסיף גריסים גם לתבשיל קדירה ולצלי בשר.
אפשר גם להוסיף להן ירקות מבושלים ואז לקבל נזיד של גריסים וירקות.
אפשר גם להוסיף להן עדשים, שבושלו לחוד. מבשלים כמו אורז ובשלב הסופי מוסיפים את העדשים ומאדים ביחד עוד 10 דקות לאיחוד טעמים.
מקווה שקיבלת תשובה ואם יש עוד שאלות, אשמח לענות.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
(:13/12/2009תודה על התשובה,עזרת לי.
בקשר לנזיד עם הירקות המבושלים אפשר בבקשה מתכון מפורט של זה?
זה נשמע לי ממש טוב ואני מאוד אוהבת ירקות מבושלים ככה שזה יכול להיות שילוב טוב
הייתי שמחה למתכון עם כל הכמויות והדרישות
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
(:18/12/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ללא שאלה
שושי שטיינוביץ18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתה עוד שאלה-הנה היא
(:19/12/2009בקשר לנזיד עם הירקות המבושלים אפשר בבקשה מתכון מפורט של זה?
זה נשמע לי ממש טוב ואני מאוד אוהבת ירקות מבושלים ככה שזה יכול להיות שילוב טוב
הייתי שמחה למתכון עם כל הכמויות והדרישות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזיד ירקות, מתכון, משושי
שושי שטיינוביץ19/12/2009יש כל כך הרבה סוגי של נזידי ירקות ואני תוהה אם התכוונת לנזיד ספציפי. אתן לך מתכון כללי, שתוכלי לשנות את סוגי הירקות והקטניות.
חומרים:
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1 כוס גריסי פנינה או חיטה
1 כוס עדשים ירוקים או שחורים
1 כוס קישואים חתוכים לקוביות
1 כוס גזר חתוך לטבעות
12 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי טימין (קורנית) טריים
1 כף שמן
מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
הוראות הכנה:
מטגנים בצל קצוץ עם כף שמן עד הזהבה. אם יש צורך, מזרזפים מעט מים תוך כדי טיגון כדי למנוע חריכה של הבצל. מוסיפים שיני שום קצוצות ומטגנים עוד רגע קל.
מוסיפים עדשים וחיטה
מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
מבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים שאר הירקות ותבלינים.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה או עד שהירקות והעדשים רכים.
טועמים ומתקנים תיבול.
זהירות! את המלח שמים רק בסוף לאחר שהעדשים התרככו. אם שמים מלח לפי ריכוך העדשים, יארך זמן הבישול לאין שיעור.
אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. התוצאה הסופית אמורה להיות נוזלית למדי. לא בדלילות של מרק, אך עם מעט נוזלים.
כאמור, ניתן לשנות את סוגי הדגנים, הקטניות והירקות. מקבלים כל פעם נזיד מסוג אחר.
מאד מתאים ליום חורף קר!
בתיאבון וספרו לנו איך יצא.
שבוע טוב, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריסים
דניאל אביב20/12/2009שלום שושי
האים הגריסים הם סוג של קיטניות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שושי-ואם אפשר עוד שאלה
(:20/12/2009האם הכנת גריסים בלבד כמו אורז יוצא גם טעים? איזה תבלינים חוץ ממלח כדאי לשים?
והאם זה ממלא את הבטן וכבד או קליל?
ועוד משהו מה ההבדל בין גריסים לבין גריסי פנינה? מה מומלץ?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריסים וגריסי פנינה, משושי
שושי שטיינוביץ20/12/2009שלום לך,
גריסי פנינה אפשר לבשל כמו אורז. כדאי מאד לטגן קודם בצל עם כפית אחת של שמן, ולהוסיף קצת יותר תיבול כמו פלפל שחור ושן או שתיים כתושות.
אך אני חוששת שגריסים עשויים אולי באמת להיות כבדים בבישול כמו אורז. בכל בישול של גריסים, נראה לי שכדאי להוסיף אותם למרק או לנזיד ולהגיע לתוצאה עם מעט רוטב.
לגבי ההרגשה של מלאות, זהו דגן כמו כל דגן. בכמות מתאימה בצירוף ירקות ומנת חלבון איכותית, נראה לי שזה יכול להיות ארוחה מצויינת.
שני סוגי הגריסים טובים. מומלץ לאכול את שני הסוגים, אך כפי שכתבתי, השימושים שונים.
מקווה שענית ואם יש לך עוד שאלות, אשמח להשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריסים לדניאל, משושי
שושי שטיינוביץ20/12/2009דניאל היי,
גריסים הם סוג של דגן, לא קטניות. יש בפורום מתכונים של גריסים וקטניות.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
(:21/12/2009עזרת לי (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)