אורז מלא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורז מלא
    ענת
    05/01/2010

שלום שושי ותודה על תשובתך.

ניסיתי את האורז המלא במרכול ויש לו טעם "לא טוב"(כמו טעם לוואי אחרי הבישול) לכן רציתי

לדעת אם יש איזה אורז מלא ללא טעמי לוואי ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורז מלא

הוספת תגובה

• לענת, אורז מלא שהוא גם טעים, משושי

שושי שטיינוביץ
    05/01/2010

ענת היי,

הדרך שלי להתגבר על טעם הלוואי היא להכין אורז בשיטה הפרסית. אני קודם כל מבשלת אותו עם המון מים (המון זה אומר, שכמות המים תהיה כמו לפסטה) רק 80% בישול או עד שהוא אל דנטה. אחר כך שופכת את המים, מוסיפה כף שמן, מלח לפי הטעם ואם אני מתכננת גם תוספות אחרות (עשבי תיבול קצוצים או עדשים מבושלות מראש או ירקות אחרים), מוסיפה את התוספות מערבבת בעדינות ומחזירה ללהבה מאד נמוכה לעוד 30-40 דקות. הסיר צריך להיות אטום היטב (אפילו עם מגבת נייר מתחת למכסה) והלהבה ממש נמוכה. התוצאה הסופית מעולה ויוצא אורז טעים להפליא.

נסי וספרי לנו איך היה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענת

ליה שומרון פינדר
    05/01/2010

קודם כל, כדי להעמיד דברים על דיוקם, לאורז מלא יש טעם של אורז כפי שהטבע יצר. אנחנו רגילים לטעם של האורז הלבן והמעובד. שהוא באמת נייטרלי בהרבה.
    כיוון שהרבה אנשים חשים שהטעם של האורז המלא שונה ממה שהם מכירים וקשה להם להתרגל אליו, אני ממליצה להתחיל באורז בסמתי מלא, שיש לו טעם עדין יותר. אם גם זה לא עובד, אפשר לנסות להכין סיר של אורז מלא, סיר של אורז לבן ולערבב.
    כמובן שגם להכין אורז בשיטה הפרסית כפי ששושי הציעה, או בכל דרך אחרת המתאימה לטעמכם, זה פתרון מצוין!
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו