יש לי ההגבלות הבאות: 1. יתר לחץ דם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי ההגבלות הבאות: 1. יתר לחץ דם.
    אפרת
    18/01/2010

2 . איסור על סוכר, כי עליה במשקל מעבר ל58 ק"ג תגרור הדרדרות לסכרת. 3 . בעבר - כולסטרול וטריגליצרידים. 4 . אני צמחונית-טבעונית. האם תוכלי להמליץ לי על כמה מתכונים טעימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאפרת משושי

שושי שטיינוביץ
    18/01/2010

אפרת היי,
    וואווו......אכן מגבלות. קבלי מתכון לקינואה עם עדשים שחורות, מאד טעימה ומזינה. במקום ציר עוף את יכולה להשתמש במים או ציר ירקות.

אשמח לעזור. שושי

קינואה עם עדשים ונגיעות פלפל: - כ-80 קלוריות לל-100 גר'

חומרים:
    2 כוסות קינואה
    1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
    1 בצל בינוני גדול
    1 גמבה אדומה
    3 שיני שום טריות וקצוצות דק
    1 כוס ציר עוף
    מלח ופלפל לפי הטעם
    1 כפית שמן זית
    הכנה:
    1.מבשלים לחוד עדשים במשך כ-20 דקות עד ריכוך אבל לא התפרקות.
    2.בסיר אחר, מטגנים בצל בכפית שמן זית. מזרזפים מים תוך כדי טיגון ל מניעת חריכה. כאשר הבצל רך וזהוב, מוסיפים את הקינואה ואת העדשים, ציר עוף, מלח ופלפל ומים עד לכיסוי הקינואה + 1 ס"מ מעל.
    3.מבשלים ללא כיסוי תוך שמירה על הקינואה, שלא תתייבש ולא תספוג יותר מדי מים.
    4.בינתיים, בסיר או מחבת, קולים גמבה חתוכה לקוביות קטנות ושיני שום קצוצות. כאשר המים נספגים כבר בקינואה, מוסיפים את העדשים המבושלות ואת קוביות הגמבה הקלויות ומערבבים. מכסים את הסיר, וממשיכים לבשל על להבה מאד נמוכה, עד לריכוך מלא ומיזוג כל הטעמים, במשך כ-10 דקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו