אמפנדס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמפנדס
    אריאלה
    21/01/2010

שלום!
    אני מעוניינת להכין אמפנדס בריאותי אפוי,
    מצאתי מתכון באינטרנט ובו רשום שלבצק:
    להוסיף 3 כפות שמן ל-4 כוסות קמח, 1/2 כפית מלח,1 כוס מים חמימים.
    האם כמות השמן הזאת מספיקה להכנת הבצק של האמפנדס?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמפנדס

הוספת תגובה

• לאריאלה, משושי, אמפנדס

שושי שטיינוביץ
    21/01/2010

אראילה היי,

האם המתכון שראית הוגדר כמתכון בריאותי?

אנא שלחי לי את כל המתכון וצייני אם נאמר עליו שהוא מתכון בריאותי.

יש כללים לאוכל בריא ועד כמה שידוע לי אמפנדס לא ממש עונה לכללים האלה. אפשר להפוך אמפנדס לבריאותיים, אבל אני צריכה לראות את כל המתכון ואולי אוכל להציע לך שיפורים.

נשתמע?

לילה טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון אמפנדס

אריאלה
    22/01/2010

4 כוסות קמח, 5 כפות שמן, חצי כפית מלח, 1 כוס מים חמימים.
    2 בצלים, 1 פלפל ירוק, 1/2 ק"ג בשר טחון, חופן צימוקים כהים, 3 ענפים של בצל ירוק קצוצים, 1 ביצה קשה, פפריקה, מלח, פלפל שחור
    במחבת מחממים שתי כפות שמן, קוצצים את הבצל ואת הפלפל לקוביות ומטגנים עד שהבצל מזהיב,
    מוסיפים את הבשר הטחון, פפריקה, פלפל שחור ומלח.- מערבבים עד שהבשר משחים והנוזלים מתאדים.
    מוסיפים את הצימוקים, הזיתים והבצל הירוק.
    שופכים את הקמח ויוצרים גבעה-לתוך הגומה להוסיף 3 כפות שמן- לערבב עד שהשמן נספג בקמח,
    מוסיפים מלח ומים.
    לשים 10 דקות עד שהבצק גמיש, מחלקים לכדורים- מרדדים כל כדור ומוסיפים מהמלית,
    סוגרים לצורת כיסן ומהדקים את הקצוות.
    מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים 10 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפנדס בריא, לאריאלה, משושי

שושי שטיינוביץ
    22/01/2010

אריאלה היי,

כדי שאוכל יהיה בריא הוא צריך לענות על הקריטריונים הבאים:

1. מורכב מחומרים טריים וטבעיים בלבד (לא מעובדים, לא משומרים - למעט רסק עגבניות- ללא כימיקלים ואבקות וכד').
    2. צריך להיות דל שומן ודל שמן: דהיינו כל המוצרים צריכים להיות דלי שומן: בשר ועוף דלי שומן (עוף בלי עור ויש להסיר את כל השומן מהבשר). בבישול אנחנו משתמשים בכפית עד כף שמן לתבשיל.
    2. מומלץ להשתמש בדגנים מלאים ולהמנע מה"לבן" עד כמה שיותר.

מה זה אומר לגבי המתכון ששלחת?

1. רצוי להשתמש בקמח מלא, ואם יש פגיעה באיכות, אז נסי חצי מלא וחצי לבן. אם יש לך אפשרות, נסי לשלב קצת קמח כוסמין שהוא בריא מאד והוא קליל יותר מהקמח המלא. אם תקחי 1/3 מכל קמח, אני מאמינה שהתוצאה תהיה טובה.
    2. נסי להפחית את כמות השמן בבצק. אולי להסתפק ב-3 כפות.
    3. הפחיתי את כמות השמן בטיגון הבצל. את ממש יכולה להסתפק בכפית אחת תוך כדי זרזוף מים. מבטיחה לך שהתוצאה לא נופלת משתי כפות שמן. ממילא יש מספיק שומן בבשר (גם אם הוא רזה) והמלית תהיה מספיק עסיסית.
    4. וודאי שהבשר הטחון יהיה מבשר רזה ועם אחוז שומן נמוך.

אני הייתי מורחת את האמפנדס עם ביצה לפני האפייה וזורה מעט גרגרי שומשום. אם לא ביצה, ממליצה שתערבבי כף שמן זית עם כף מים, ערבבי היטב ומרחי את הכיסונים. לדעתי בלי למרוח הם עלולים לצאת יבשים. אולי תנסי חלק עם וחלק בלי וראי איזה תוצאה יותר טובה לטעמך.

אגב, את תהליך לישת הבצק ניתן לבצע במעבד מזון או מיקסר. זה מקצר ומקל על התהליך. אם אין בבית את אחד המכשירים האלה, אז כמובן ניתן ללוש ביד.

אם תצליחי לבצע את ההפחתות האלה, אני מאמינה שתעלי את הערך הבריאותי של המנה, ובכל מקרה, אם מישהו מעוניין לאכול את אמפנדס בתהליך של דיאטת הרזיה, יש לקחת בחשבון את כמויות הקמח והבשר.

אשמח אם תספרי לנו איך יצא המתכון והאם השתמשת בטיפים שנתנו לך,

שבת שלום,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו