מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנחנו זוג גמלאים, אוכלים לחם שחורמרים16/02/2010
רגיל, כזה שפורסים בסופר, פשוט הגעתי למסקנה שכל הלחמים היקרים הם בלוף, לחם קל מכיל יותר קלוריות מאשר כתוב על המעטפת, כך אמרו בתכניות תחקיר שונות, אז החלטנו במקום ללכת שולל, ללכת על מה שיש והפשוט ביותר. בכל ארוחה אנחנו אוכלי 2 פרוסות לחם, סה"כ 4 פרוסות ליום, עוד פחמימה זה בצהריים, בערך כוס אורז מבושל או תפ"א במיקרו, לפעמים קצת פסטה. אנחנו שומרים על משקל, לא מעונינים להשמין, האם לדעתכם זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מרים
ליה שומרון פינדר16/02/2010אני לא יכולה לענות על שאלתך כי כדי לדעת אם אתם אוכלים תזונה מאוזנת שתאפשר לכם לשמור על משקלכם (או על משקל תקין) יש צורך בעוד נתונים כמו יתר התזונה שלכם, גובה, משקל נוכחי, פעילות גופנית שאתם עוישם ועוד... - אם תפני לפורום דיאטה עם פרטים אלה הם יוכלו לענות לך בצורה יותר טובה.
במסגרת הפורום הזה אני יכולה להתייחס למה שאמרת שאת אוכלת...
1) בענין הלחם - לא משנה איזה לחם את אוכלת ומאיזה חברה הוא, תשימי לב שהוא לחם מלא מקמח מלא באמת. כי בסופר יש גם לחמים שחורים שצבועים בשחור (הם בד"כ אלה הכהים יותר). לכן אני ממליצה בכל זאת לקנות לחם באריזה כלשהי שתוכלי להסתכל על רשימת הרכיבים. ברשימת הרכיבים הקמח המלא חייב לבוא במקום הראשון ברשימה, אחרת זה לא באמת לחם מלא.
2) התוספת הפחמימתית הנוספת שלכם היא אורז או תפוח אדמה, אם אין בכוונתכם לגוון, לפחות הייתי מציעה לך לשלב בין תפוח אדמה ובטטה, או להחליף לבטטה, כי בטטה עשירה יותר בסיבים ויש לה ערך גליקמי נמוך יותר. בנוגע לאורז, הייתי ממליצה לכם לצרוך אורז מלא. ואם זה מסובך מדי (כי הוא דורש 45 דקות בישול) אז אפשר תוספת אחרת מלאה כמו קינואה (שמבשלים בדיוק כמו אורז לבן) או קוסקוס מלא.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרים, לחם שחור
שושי שטיינוביץ16/02/2010מרים שלום,
כדאי לציין שלחם מקמח לבן הוא לחם הרבה פחות בריא מלחם מקמח מחיטה מלאה או דנים איכותיים ובריאים כגון: שיפון, כוסמין וכד'.
ואכן כדאי לבדוק לחם שאת קונה ולראות איזה קמחים הוא מכיל. אני מסכימה איתך שיש הרבה לחמים שמתיימרים להיות לחמים בריאים, והם למעש עשויים מקמח לבן בתוספות צבע או עם מעט קמח מלא והרוב לבן.
ההמלצה שלי היא לעשות מאמץ ולמצוא את הלחם שהוא כן עשוי מדגנים מלאים.
אני אישית פתרתי את הבעייה בכך שאני פשוט אופה את הלחם שלי. יש לי מכונה לאפיית לחם (זה מוצר זול לרכישה) ואני נעזרת בה לאפות לחם טעים ובריא שעושה לי חשק לאוכל אותו. אני פורסת את הככר ומקפיאה ומוציאה פרוסה או שתיים ביום.
ומעל לכל, הבריאות שלכם היא הבחירה שלכם ואפשר לאכול הכל, רק כדאי לדעת מה בריא ומה לא. הבחירה, שלכם.
בברכת יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)