יש לי 2 שאלות. האם אוז בסמטי טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי 2 שאלות. האם אוז בסמטי טוב
    מרים
    16/02/2010

כמו אורז מלא? האם אוכל לקבל מתכון של עוגת גבינה טעימה ולא מחבלת .חה חה חה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורז בסמטי לעומת אורז מלא, למרים

שושי שטיינוביץ
    16/02/2010

מרים היי,

אורז בסמטי נחשב לאורז בריא, ואפילו מומלץ לחולי סוכרת. אך יש לזכור שהסיבים הוצאו ממנו, כך שאם את ם אוכלים אורז בסמטי בארוחה, יש לוודא שיש בה מספיק ירקות כדי שתהיה לכם אספקה של סיבים.

לגבי עוגת גבינה: את יכולה לאספות עוגת גבינה רגילה, אך לוותר על הבצק בתחתית ולהפחית את כמות הסוכר. אני לא בעד ממתיקים מלאכותיים, כך שלא יכולה לומר לך להחליף חלק מהסוכר בממתיק כזה.

במילים אחרות: 750 גר' גבינה לבנה 5%, 5 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 3 כפות קמח מלא, תמצית וניל.

מקציפים חלבונים עם סוכר (אפשר להשתמש בסוכר חום טחון בבלנדר), מקציפים לחוד חלמונים, מוסיפים קמח, וניל את הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עם קצף הביצים. אופים בתנור בחום נמוך 160 מעלות עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא יבש. משאירים בתנור סגור עד שהעוגה מצטננת.
    במשך האפיה כדאי להכניס כלי עם מים לתנור או לשפוך מעט מים על תבנית בתחתית התנור..

אם נוצר "בור" בעוגה אחרי שהיא מתקררת, אפשר למלא אותו ביוגורט ממותק או תותים או כל מה בא לך. בתיאבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז בסמתי

ליה שומרון פינדר
    17/02/2010

הי מרים,
    אורז בסמתי עדיף על אורז לבן מבחינה בריאותית כיוון שהערך הגליקמי שלו נמוך יותר.
    אורז מלא יותר בריא בגלל תכולת הסיבים, והכי טוב (וגם הכי טעים) אורז בסמתי מלא, הוא יחסית מאוד עדין שכמעט לא שמים לב שהוא מלא, והוא מאוד מזין. כדאי לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו