מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שני סוגי חלב- שאלות שונות.ענת .ר.26/03/2010
שלום לכולם ושבת שלום!
הייתי רוצה לדעת:
1. חלב מרוכז- האם יש אפשרות להשיג תחליף פרווה? והם יש אפשרות להכין אותו (פרווה) בבית?
2. חלב קוקוס- האם הוא פרווה? והאם אפשר להמיר במתכון חלב מרוכז בחלב קוקוס?
כמו כן, רציתי לדעת באופן כללי במה אוכל להחליף חלב מרוכז לתחליף פרווה (או נטול לקטוז)?
אני זקוקה לזה לחג...
חשוב לציין- אין לי בעיה לעמוד שעות במטבח ולהכין בצורה ביתית, אם הדבר יידרש....
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - לענת
שושי שטיינוביץ26/03/2010ענת היי,
התשובה שלי היא חלקית ורק מידע אישי.
חלב פרווה קיים באבקה. משתמשים בה לקפה בארוחות בשריות. לא יודעת למה את מתכוונת ב "חלב מרוכז".
חלב קוקוס איננו חלב בכלל. בוודאי שהוא פרווה, אך הוא אינו מהווה תחליף חלב. זה נוזל מתוך פרי הקוקוס, והוא שקוף למדי.
את יכולה להכין חלב משקדים או קוקוס: טוחנים שקדים מקולפים (אפשר לקנות אותם כבר מקולפים), שמים בתוך בד חיתול, קושרים וטובלים במים (כמו תיון). מקבלים משקה שנראה כמו חלב ונקרא חלב שקדים. זה פרווה וניתן להשתמש בו לכל מיני שימושים. לא ניסיתי להחליף במתכונים במקום חלב, אך זה יכול להיות רעיון מעניין.
ניתן להשתמש בחלב השקדים ברטבים שונים, ובמרקים. זה מעניק צבע ומרקם מעניינים.
מחלב שקדים, אפשר כמובן להכין משקה שקדים נפלא, מוסיפים ממתיק בריא ומעט מי זהר או מי וורדים. מקררים היטב במקרר ויש משקה נפלא.
לא יודעת אם ממש עניתי לך, ואולי לליה תהיה תשובה טובה יותר
חג שמח,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב פרווה
ליה שומרון פינדר27/03/2010בהמשך למה שענתה שושי ולסוגי החלב שהיא הציעה, אני חושבת שאת יכולה לנסות להשתמש בשמנת קוקוס כתחליף, היא יותר סמיכה ומרוכזת מחלב קוקוס. כמובן שאין לה טעם של חלב ויש לה טעם של קוקוס. היא לא מתוקה כמו חלב מרוכז אך במרקם היא עשויה לתת אפקט דומה.
שיהיה בהצלחה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמנת קוקוס??
ענת .ר.27/03/2010לא שמעתי על דבר כזה...
אנסה לחפש...
אשפר להשתמש בזה כמו שמנת רגילה במתכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון אפשר -כל מתכון ייבחן לגופו.
ליה שומרון פינדר29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)