בשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשר
    שני
    14/05/2010

אני נגעלת מבשר. המחשבה על זה שאני אוכלת בע"ח מת ממש עושה לי בחילה.
    בשנה האחרונה החלטתי להתגבר על הגועל ולאכול כל יום בצהריים מנה בשרית של כ150 גרם. אני שמה בזה מלא תבלינים וחותכת דק כדי לא לחשוב על מה שזה היה פעם אבל למרות הכל אני ממש לא נהנת מהאוכל.. דיי אוכלת בכוח ומהר כדיי לסיים וזה מבאס! כי הכנה של בשר גם דורשת השקעה של זמן ובסוף אני בכלל לא נהנת.
    יש למישהו טיפ לתת לי איך כן לשלב פעם ביום ארוחה בשרית- קלה להכנה- ושאני אהנה ממנה..? אולי מתכונים קלים לקציצות מבשר/ עוף דל שומן? (קציצות לא רואים שזה היה פעם ייצור חי אז אני דווקא אוהבת אבל ממש אין לי מושג איך להכין ולא בא לי סתם להשקיע ושבסוף ייצא מגעיל) , רטבים קלים להכנה עם חתיכות בשר/עוף? או רעיונות אחרים? אשמח לשמוע.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בשר

הוספת תגובה

• למה להתעקש על אכילת בשר?

ליה שומרון פינדר
    15/05/2010

אני מאמינה שכל מזון שמגעיל אותך בראש לא יתעכל לך טוב בגוף. אני בעד לאכול מזונות שהולמים את השקפת החיים שלך וכך הם גם ייטיבו עם בריאותך.
    אם יש לך חשש מכך שלא תקבלי את כל הדברים הבריאותיים שיש בבשר על ידי מקורות צמחיים, אז את יכולה להירגע. יש דרכים רבות ושונות להשלים חסרים של חלבון וברזל ממקורות צמחיים.
    אני אשמח יותר לתת לך טיפים להשלמת החוסר מאשר לתת לך מתכונים שיאפשרו לך לעשות מניפולציות על התודעה שלך...
    אמרי לי מה את בוחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר

שני
    17/05/2010

יש מצב שאת צודקת..
    האמת שחלבונים אני צורכת מלא ולא נראה לי שתהיה לי בעייה איתם. מה שכן, הברזל והB12 שלי נמוכים.. יכול להיות שגם יש אצלי בעייה בספיגה שלהם כי אני לוקחת כבר קרוב ל10 חודשים ברזל וB12 ומשום מה הברזל עלה ממש מעט והB12 עלה וירד מאוד מהר אחרי שהפסקתי איתו. יש לציין שאני עושה מלא ספורט וזה כנראה תורם לחוסר.
    בעיקרון עד עכשיו הייתי צורכת בארוחת צהריים מנה של כ150 גרם בשר רזה פלוס בערך 6 כפות פחמימה. אז מה נראה לך אני יכולה לאכול במקום? אבל אני לא רוצה שזה יהיה עם יותר מדי קלוריות.. אלא שיהיה בערך אותה כמות חלבונים ופחמימות כמו בארוחות שהייתי אוכלת עד עכשיו.
    אני מאוד אוהבת את מוצרי טבעול למינהם. מה דעתך עליהם כתחליף ואיך?
    אשמח לשמוע רעיונות לעוד תחליפים וטיפים להשלמת החסרים.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שני

ליה שומרון פינדר
    17/05/2010

יש חוסרים שקשה להשלים ללא תוספים, למרות שגם אני ממליצה לנסות בדרכים טבעיות לפני שלוקחים תוספים.
    אגב, מחזה עוף גם ככה לא תקבלי ברזל או B12 בכמויות רציניות... למשל ב- 100 גרם גריסי פנינה יש יותר מפי 2 ברזל מאשר בחזה עוף (!)
    אם תרצי להחליף את החלק הזה בתפריט שלך אז שילוב של דגנים וקטניות או באמת מוצר סויה כלשהו יכול להוות תחליף. אני ממליצה לבחון איך את עם סויה לפני שאת מתחילה לשלב את זה בתפריט באופן יומיומי, יש אנשים שזה מקשה להם על העיכול.
    אז נניח כוס מג'דרה עם טחינה לצד סלט ירקות יכולה להיות אפשרות מצויינת, מרק שעועית או עדשים עם פריסת לחם שיפון או לחם מקמח מלא... באפשרויות כמעט בלתי מוגבלות למקורות לחלבון. אל תשכחי שבמזונות הללו את גם מקבלת הרבה סיבים תזונתיים חשובים וגם ערכים נוספים.
    למשל מרק עדשים וגריסים יכול להיות ארוחה ממש, עשיר בברזל.
    ייתכן שתצטרכי להמשיך לקחת תוסף של B12 למשך זמן גם אם זה במינון נמוך יותר. אל תגיעי למצב של חסר כי חסר ב B12 יכול להיות מסוכן.
    אם את רוצה עד הצעות או מתכונים, אנא עדכני אותי (-:
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו