טחינה מרירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחינה מרירה
    פאני
    17/05/2010

אנני יודעת למה הטחינה יוצאת לי מרירה ניסיתי הרבה וריאציות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחינה מרירה

הוספת תגובה

• טחינה

ליה שומרון פינדר
    18/05/2010

הי פאני, ספרי לנו איזו טחינה את קונה וכיצד את מכינה אותה ואולי נוכל לעזור...
    באופן עקרוני, לטחינה יש טעם בסיסי מעט מריר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מוסיפה לטחינה חצי כפית סוכר

מיר
    24/05/2010

או כמה טיפות דייאט טיפ, אף אחד לא מבין למה הטחינה שלי כל כך טעימה. חה חה חה. גם כבד קצוץ זוכה אצלי לטיפול הזה. תנסו ולא תתאכזבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו לא מוסיפים סוכר...

ענת .ר.
    24/05/2010

כנראה יש שם עניין עם התבלינים.
    טחינה לא אמורה להיות מתוקה, וכמוה גם הכבד הקצוץ. לא כל כדבר צריך להיות מתוק, או שצריך לעדן את טעמו עם סוכר או סירוף ממותק. זה לגמרי מיותר... אני לא מדברת על הקלוריות כלל, אלא על אובדן הטעם.
    אני מאמינה לך שלך זה טעים וכך לאחרים שנתת להם, אולם אני ממש לא מסכימה עם זה שצריך להוסיף מתיקות בדברים מסויימים (ולמען האמת, כל עוד זה לא יודע להיות מתוק או שזה רוטב עגבניות- הסוכר אצלי לא נכנס לסיר).

אני יכולה להגיד שאנחנו שמים בטחינה מיץ לימון, שום, מלח ופטרוזיליה- הכל נכנס למעבד המזון (כמובן שתבלינים זה לפי הטעם). יוצא מעולה! טיפים:
    1. תשמרו את אריזות הטחינה על הראש (כמו שעושים כשהקטשופ נגמר). הסיבה- בדרך כלל נוצרים משקעים שגורמים לטחינה להיות נוזלים ועם כל המסה שקועה בתחתית. אם שומרים את הטחינה הפוכה (לפחות ביומיים שלפני שמכינים) המשקעים הללו לא נוצרים (ואם כן הם יוצאים מאוד מהר ובקלות מהמיכל כי הם למעלה), וכן הם מתערבבים בתערובת.
    2. לפני פתיחת מיכל הטחינה לערבב טוב טוב את הטחינה למקרה וכן נוצרו משקעים כלשהם. זה לא ממיס אותם לגמרי, אבל זה יכול להבטיח המסה כלשהי.
    3. אנחנו שמים מים קרים-קרים מהמקרר בטחינה. תאמיני לי, זה משפיע על הטעם בצורה מדהימה!

מקווה שזה עוזר... בלכמ קרה, יעזור מאוד כפי שליה רשמה, שתגידי איך את עושה...
    כמו כן, ייתכן וזה דווקא החברה שלא טעימה לכם. תנסו חברות שונות. אני יודעת להגיד שיש חברה אחת שאני מאוד אוהבת את הטחינה שלהם (ואני מרגישה בהבדל בטעם בין החברות השונות).

בהצלחה! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה, מרירות וסוכר

שושי שטיינוביץ
    02/06/2010

לא מומלץ להוסיף סוכר לטחינה. יותר מדוייק, חבל להוסיף סוכר לטחינה.

כדי שטחינה לא תהיה מרירה, אפשר להוסיף לימון ועוד לימון. טרי, כמובן. הלימון מפיג את המרירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו