מה הדרך הכי טובה להכין קציצות בקר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הדרך הכי טובה להכין קציצות בקר?
    דניאל.א
    24/05/2010

מה הדרך הכי טובה להכין קציצות בקר?
    טיגון או אפייה?
    אני מאוד מיתלטב כי בטיגוש אני משתמש בשמן זית, וגם כול השומן מופרש מהקציצה אל המחשבת ובסוף אני שם את הקציצה על נייר סופג
    באפייה אני אמנם לא משתמש בשמן בכלל אך השומן מהבשר לא מופרש החוצה
    אז מה הדרך הכי בראיה להכין קציצות אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנחנו אופים

ענת .ר.
    25/05/2010

אנחנו תמיד אופים קציצות, וגם קציצות המכילות שומן כמו קציצות בשר.
    180 מעלות עם תבנית עם מים חמים מתחת (כדי שהקציצות לא יתייבשו)
    יוצא מעולה!

מאז שאנחנו אופים אני לא מסוגלת לאכול קציצות מטוגנות כי אני רמגישה את השמן ששוחה לי בקציצה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

דניאל.א
    25/05/2010

מצד שני, כשטיגנתי אותן כול השומן הרווי פשוט הופרש החוצה ואת השאר ספגתי בנייר מגבת.
    שזה מה שלא קורה כשאופים אותן לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחזוב/תחשבי על זה כך...

ענת .ר.
    26/05/2010

כשמטגנים זה סופח שמן בכמויות אדירות, כך שגם אם יש בזה שומן כלשהו זה כבר לא משנה כי הוא ספוג שמן (וכמה שסופגים עם נייר סופג זה לא משנה... סופגים את מה שיש בשכבה החיצוניץ, לא את מה שנספג פנימה).
    כשאופים זה צקת מתאדה..... חוץ מזה שכשאנחנו עודים קציצות בתנור, רואים על נייר האפייה את השומן שירד מהקציצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לכולם משושי

שושי שטיינוביץ
    28/05/2010

שלום לכולם,

מחשבי קרס ואין לי מחשב כרגע. מקווה לתקנו בתחילת השבוע הבא ואז אחזור לפעילות רגילה. מתנצלת על ההעדרות שלי. מבטיחה לתת תשובות לכל השאלות תוך כמה ימים. המשיכו לשלוח שאלות כרגיל.

בברכת שבת שלום,

אוהבת,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקציצות הכי טעימות משושי, לדניאל

שושי שטיינוביץ
    01/06/2010

דניאל היי. מתנצלת שלקח לי זמן לחזור אלייך. סוף סוף מחשבי חזר ויש תקשורת!

תשכחי מכל מה שכתבת על קציצות. אני הולכת לתת לך את הטיפים המנצחים לבישול קציצות בריאות הכי טעימות שיש.

קודם כל, יש לבחור בשר רזה טחון. בבקשה לעמוד על כך שהקצב יסיר את כל השומן וישתמש בבשר מס' 6 (פילה מדומה) או מס' 5 (כתף) או שייטל טחון. אפשר גם לערבב בקר עם הודו אדום או עם חזה עוף. אם משתמשים רק בחזה עוף כדאי תמיד להוסיף קטניות למשל: גרגרי תירס (אפשר קפואים לאחר הפשרה) טחונים, גרגרי חומוס טחונים (אחרי השרייה ולפני בישול). הקטניות מעדנות את בשר העוף, מוסיפות המון עם ומשבחות מאד את המרקם.

אחרי שבחרנו את הבשר הנכון, אז הדרך שאני מציעה לך להכין קציצות היא דווקא לבשל אותן ברוטב. אין צורך לטגן ואין צורך לאפות בתנור.

כדי שקציצות יתבשלו היטב ולא יתפרקו יש ללוש היטב את העיסה (במטרה להוציא את כל בועות האוויר) ולבשל את הקציצות ברוטב רותח. חשוב שהרוטב יהיה רותח ע"מ שהקציצות לא תתפרקנה.

אז הנה רעיונות לכמה סוגי רטבים:

קציצות ברוטב עגבניות:

מכינים קציצות כרגיל (בשר טחון, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, בצל קצוץ ותבלינים).

לרוטב:

1 בצל בינוני
    1 כפית שמן קנולה
    300 גר' רסק עגבניות
    1 כף גדושה פפריקה
    1/2 כפית מלח
    פלפל שחור לפי הטעם
    קינמון (לא חובה. אני מאד אוהבת).
    2 תפוחי אדמה בינוניים

הכנת הרוטב:

מקצצים בצל ומטגנים בסיר שטוח עם כפית שמן. תוך כדי טיגון מזרזפים מעט מים כדי למנוע חריכת הבצל.
    כאשר הבצל רך, מוסיפים כף פפריקה מטגנים מעט ומוסיפים מעט מים.
    מוסיפים רסק עגבניות עוד מעט מים וממשיכים לטגן. מוסיפים עוד מים ויוצרים רוטב סמיך. מוסיפים תבלינים חוץ מהקינמון. בשלב זה יש בסיר רוטב בגובה של כ-2 ס"מ.
    מקלפים תפוחי אדמה, פורסים לפרוסות ומרפדים את תחתית הסיר מעל הרוטב.
    מסדרים את הקציצות מעל תפוחי האדמה.
    סוגרים את הסיר ומבשלים דקות אחדות עד שהקציצות מאבדות את צבען והן מתבהרות.
    בשלב זה מכסים את הקציצות במים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
    לקראת סוף הבישול זורים מעל קינמון.

הנה עוד אפשרות של רוטב:

חומרים:
    1 בצל קצוץ
    1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, מעט טימין
    גבעול סלרי שטוף, שלם,
    2 גזרים, חתוכים לטבעות
    1 בטטה, חתוכה לקוביות גדולות. לא חובה לקלף
    1 קישוא, חתוך לקוביות בינוניות.
    1 כף כורכום
    1 כף בהרת או קורט אגוז מוסקט
    1/2 כפית פלפל שחור
    1/2 כפית מלח
    1 כף שמן לטיגון בצל
    מים.

הכנה:
    מטגנים בצל קצוץ בכף שמן.
    מוסיפים את הירקות והתבלינים ומכסים במים.
    מביאים לרתיחה.
    כאשר הרוטב רותח, מחליקים בזהירות את הקציצות.
    מבשלים עד שהרוטב מסמיך.

מ קווה שעזרתי. אשמח לקבל משוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנושא קציצות ברוטב

שלי
    07/06/2010

הי שושי,
    המתכונים נראים נפלא!
    תוכלי בבקשה לתת הערכה כמה קציצות/איזו כמות בשר טחון ניתן לבשל בכמות הרוטב שציינת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי, כמה בשר לכמה קציצות

שושי שטיינוביץ
    07/06/2010

שלי היי,

חצי קילו בשר מספיק ל-15-20 קציצות, תלוי בגודל הקציצה ובתוספות.

בעיקרון, חצי קילו בשר יספיק לארוחה למשפחה. אם תרצי שיישארו קציצות, הכיני קציצות מקילו בשר והן תהיינה נהדרות גם למחרת.

אפשרויות הקפאה:

ניתן להקפיא תערובת מוכנה לפני בישול. את יכולה להכין כמות גדולה של תערובת (נניח 2 ק"ג בשר), להשתמש בחלק ולהקפיא את השאר עד הפעם הבאה. אם השתמשת ברבע מהתערובת, חלקי את התערובת הנותרת ל-3 חלקים והקפיאי באופן מחולק. כך תכיני מראש תערובת לכ-4 ארוחות משפחתיות.

ניתן גם להקפיא קציצות מוכנות.

תמיד מפשירים מראש. לא כדאי לחמם ממצב קפוא במיקרוגל. זה פוגע באיכות ובטעם.

בתיאבון, וספרי לנו איך יצא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי!

שלי
    07/06/2010

אז כמות הרוטב שבמתכון מתאימה לחצי קילו בשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי, כמות רוטב לקציצות

שושי שטיינוביץ
    07/06/2010

אכן, כמות זו מספיקה לחצי קילו קציצות. אוסיף גם, שבמתכון שנתתי מסדרים את הקציצות בשורה אחת ולא "מערימים" שורות. לכן, התשובה תלוייה גם בגודל הסיר. נסי וראי מה נכון לך.

ואל תשכחי לספר לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו