שמירה על עלי בזיליקום ופררוזיליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירה על עלי בזיליקום ופררוזיליה
    שירלי
    16/06/2010

יש למישהו טיפים כיצד לשמור על עלים אלו כך שיחזיקו מעמד שבוע ואף יותר? אצלנו במקרר ומתקלקלים תוך ימים, ניסינו לשים את הבזיליקום בצנצנת מים ולא עזר...
    אשמח לעצות!
    תודה,
    שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עשבי תיבול, איך שומרים

שושי שטיינוביץ
    17/06/2010

אני יכולה לשתף אותך במה שאני עושה. לא בטוחה שזו התשובה הכי מוסמכת.

הדרך הטובה ביותר, שאני מצאתי, היא לשטוף את העלים, ליבש היטב (באוויר) ולשים בקופסה אטומה. אפשר לשים בתחתית מגבת נייר, או יותר טוב, תחתית עם חורים (יש קופסאות מיוחדות שניתן לרכוש).

בזיליקום לא נשמר לאורך זמן. אם אתה קונה בזיליקום, השתמשי בנדיבות ואם נשאר לך עודף ואין לך מה לעשות איתו, הכיני פסטו. בזיליקום הוא כה נפלא שביום שיש לי בזיליקום אני מפנקת בו כמעט כל תבשיל וכל סלט. תמיד נגמר לפני שהספקתי כל מה שרציתי.
    אל תחששי להשתמש בו בתבשילי בשר, בפסטות, באורז, בסלט טרי (כן, כן), בסלט חם, בירקות מוקפצים, במרינדות לעוף ולדגים. בכל דבר.

לגבי פטרוזיליה:
    אפשר לשמור אותה בשיטה שציינתי למעלה ואפשר גם להקפיא. כדאי להקפיא אותה שטופה ומיובשת היטב בתוך שקית ניילון מנופחת. שומרים אותה עם הגבעולים. כאשר היא קפואה, קל להסיר את העלים מהגבעולים ולהשתמש כמו שרוצים. שיטה זו אינה יעילה במקרה של צורך בפטרוזיליה טרייה.

אפשרות אחרת היא לקצוץ את הפטרוזיליה ולהקפיא בקופסה או בשקית אטומה. לשעת חרום זה לא רע. אני בכל מקרה מעדיפה פטרוזיליה טרייה.

מקווה שעניתי לך ואם לא, חזרי ונמצא עוד תשובות בשבילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו