מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיץ תירוש בהשוואה למיצים אחריםlir8609/08/2010
אמנם מודפס 100% טבעי על הבקבוק וככל הנראה אין רשימת מרכיבים אבל הטעם כל כך מתוק עד כדי כחכוח שזה גורם לך לחשוב האם מדובר במיץ בריא יותר משאר המשקאות הממתוקים
מנהלות יקרות,
מה אתן יודעות שאני מפספס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ תירוש, כן או לא?
שושי שטיינוביץ09/08/2010שלום לך,
שוב אני נדרשת, גם במקרה זה, להיצמד לאמת שלי,
אני מזכירה לך שאני מתמחה בבישול בריא ואינני תזונאית. אני מאמינה שליה תוכל לתת תשובה מתאימה מההיבט התזונאי.
ושוב אומר לך איך אני נוהגת:
אני מאמינה רק למה שעיני רואות. קרי: מעדיפה להשתמש בפרי טרי, ואם אני רוצה מיץ, סוחטת בעצמי.
מאחר שאיני מכירה את מרכיבי המוצר האמיתיים, (ראיתי כתבות עיתונאיות המצהירות שהמיץ מכיל חומרים משמרים), אני לא לוקחת סיכון ומתייחסת אליו כאל מוצר מעובד לכל דבר. איני אומרת שאי אפשר לשתות אותו, אך לפחות יש לדעת מה מכניסים לפה.
בכל מקרה, בתזונה בריאה מומלץ להימנע מצריכת סוכר וכדי להישמר מהשמנה, להגביל את צריכת הפרות הטריים ל-3 ביום.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי היקרה
lir8609/08/2010אני מבין את הגישה שלך אך האם את מפרידה בין סוגי סוכר?
למשל בריבת תות שדה 'ללא תוספת סוכר',
או בדבש תמרים 'ללא תוספת סוכר' או רכז רימונים 'ללא תוספת סוכר' וכדומה...
אני ככלל אצבע משתדל לקנות את המוצרים שלי גולמיים ככל הניתן כמו בדוגמאות של ללא תוספת סוכר שנתתי
לאחרונה התוודעתי שכל הסוכרים ביניהם הטבעיים והמזוקקים הופכים בגוף לגלוקוזה אז האם זה באמת משנה אם המקור הוא סוכר פירות או סוכר לבן?
או שהדגש הוא על ערכים נוספים הבאים יחד עם הפרי בדוגמא של סוכר פירות לעומת הסוכר הלבן שהוא ריק מכל ערך תזונתי?
נר
אה שהשאלות באמת מכוונות יותר לתשובה של תזונאית אבל אני אשמח לשמוע את ההשקפה האישית שלך בעניין וכמובן גם את של ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ פירות טבעי
ליה שומרון פינדר09/08/2010מיץ פירות טבעי בהחלט עדיף על מיץ שאינו טבעי (אשר לרוב מורכב ממים+ צבעי מאכל+ חומרי טעם וריח+ חומרים משמרים...).
אבל מה שכתבת זה נכון, תכולת הסוכר בו גבוהה מאוד.
אל לנו לשכוח שגם מיץ ענבים סחוט טרי הוא מאוד מאוד מתוק ומכיל כמות גבוהה מאוד של סוכר פרי, ואני מניחה שהמיצים הנמכרים בחנויות הם מרוכזים יותר והאחוז של סוכר הפרי שלהם גבוה יותר.
אז זה אכן יותר טבעי. זה בהחלט לא מוצר שמומלץ לחולי סכרת, או לאנשים עם בעיית משקל.
באופן כללי לא הייתי ממליצה על צריכתו באופן יומיומי, בטח שלא בכמויות גדולות.
הסוכר שמגיע ממיץ הענבים הוא באמת זמין מאוד לגוף ומעלה את רמות הגלוקוז בדם במהירות.
גם אכילת ענבים כפרי שלם תורמת לעלייה מהירה של רמות הסוכר בגוף כי אין בהם כמעט בכלל סיבים שיעכבו את הספיגה.
כהמלצה כללית, הייתי ממליצה לא להתבסס על מיץ פירות כזה או אחר כאל משקה על בסיס יומיומי. אפשר להחליט שזה ה"ממתק" היומי ולהתייחס אליו כך. אם שותים חצי כוס מיץ מדוללת עם מים באופן יומיומי זה גם בסדר. אבל לא לשתות במקום מים. זה באמת כמויות גבוהות של סוכר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרים ועוד
שושי שטיינוביץ09/08/2010השאלות שלך ממש מצויינות. להלן הסבר על מהו בישול גורמה לייט, בו אני מתמחה ומהם הכללים לשמירה על בריאות ועל ערך קלורי מוקפד של המזון שאנו אוכלים:
מהו " בישול גורמה לייט "?
משתמש במרכיבי מזון איכותיים, עתירי סיבים ודלי שומן.
מבושל בדרכים יצירתיות המפיקות את מירב הטעמים
מכל שילוב אפשרי.
מבושל ללא שמן או בכמות המינימלית ביותר.
אינו משתמש בחומרים משמרים, כימיקלים ואבקות מרק.
, מקפיד להמנע מ"הלבן" (אורז לבן, סוכר לבן, קמח לבן),
תווך מתן דגש על דגנים מלאים.
אז כמו שאפשר לראות, החיים שלי מאד קלים. אני פשוט נמנעת משימוש בסוכר באופן גורף.
אם אני חייבת להמתיק תבשיל, אני מוסיפה פרי טרי, עסיס (כן, כן, זה עושה את העבודה),
ואם אני חייבת חייבת, אז דבש או סילן (בכמות מזערית) יהיו ברירת המחדל שלי.
המשך בהודעה הבאה
ואם אני חייבת חייבת חייבת סוכר, אז כמובן אשתמש בסוכר חום מסוג אירותי.
אבל וזה אבל חשוב - כלל האצבע בשמירה על שפיות הוא 80-20. כלומר, 80 אחוז שמירה והקפדה ו-20 אחוז שאפשר "להתפרע". אם אני חייבת משהו שלא נמצא ברשימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול גורמה לייט
lir8609/08/2010אני אחרוג רק בשאלה הזאת כי זה מעניין אותי.. למה להשתמש ברכיבי מזון דלי שומן?
אבוקדו, טחינה ואגוזים הם חלק מהתזונה היומית שלי, יש סיבה להימנע מהם?
וחזרה לסוכרים...
מה עושים אם אי אפשר להימנע מאורז לבן? לבסמטי אני עוד יכול להתחייב אבל אורז מלא הוא ממש לא לטעמי
האם ירקות ומנת חלבון לצד אורז (להלן, סושי) לא ממתנים את השפעת האורז הלבן על הסוכר בדם?
אין ויכוח על כך שהוא פחות מזין כלשעצמו אבל הוא לא מולבן, כמו קמח לבן, או מזוקק כמו סוכר לבן
אפשר להסתכל על כך כאילו הירקות הנצרכים יחד עם האורז הלבן הם החומרים המזינים המצפים את הגרגר
לגבי ריבות (לרוב נקראות מעדן) ללא תוספת סוכר המורכבות מתות שדה (לדוגמא), רכז פרי, פקטין פרי ומיץ לימון (זהו!)
האם הן אופציה שפויה למריחה על קלי? (מלחם מלא כמובן)
למה את נוהגת להשתמש במעט סילאן? בהנחה והוא מיוצר מ 100% תמרים טריים מה הבעיה איתו?
זה כי הוא מאד מתוק גם בכמויות קטנות או כי את לא נוהגת להגזים בכל דבר, גם אם הוא טבעי?
על סוכר חום איכותי לא שמעתי. חשבתי שמדובר בסוכר לבן צבוע או בכזה שהוסיפו לו מולסה
איך את מזהה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול גורמה לייט
שושי שטיינוביץ09/08/2010אכל בריא זה אוכל שעוזר גם למנוע עליה במשקל, לכן בשיטת בישול גורמה לייט אנחנו תופסים שתי ציפורים במכה אחת. קודם כל מקפידים על בריאות האוכל, שהארוחה תהיה טעימה, מזינה, מכילה את כל אבות המזון והכי חשוב מהנה ומספקת.
אך יחד עם זאת, בישול גורמה לייט מאפשר לארוחה כזו להיות במינימום קלוריות שהיא יכולה להיות. כלומר, אנחנו לומדים להכין אוכל טעים ומזין שכמעט, בדרכים יצירתיות, שכמעט קרוב לערכים הקלוריים הבסיסיים של מרכיביו. (ראי מתכונים שלי כאן באתר או באתר של ערוץ האוכל).
בישול בריא עשוי ממרכיבים דלי שומן: בשר רזה, עוף והודו ללא עור וללא שומן. בבישול עצמו אנו משתמשים במינימום שמן (כפית לסיר של 6 מנות), ומשתמשים רק בשמן זית או קנולה. בכמות המומלצת היומית של שמן (שהיא אישית לפי מטרתו של הסועד) עדיף להשתמש בסלט.
אבוקדו, טחינה, שמן זית, שומשום (מלא), סלטי קטניות כגון חומוס וכו' מאד מומלצים לאכילה, רק יש להגביל את הכמות לפי המטרות האישיות של הסועד. אם הסועד מעוניין להוריד משקל, יש חשיבות עוד יותר גדולה לכמויות. אך מי שמעוניין למנוע השמנה, חייב לקחת בחשבון שאלה מזונות עתירי קלוריות.
כנ"ל לגבי שימוש בסילאן, דבש וסוכר חום. אלה מזונות בריאים אך עתירי קלוריות ולכן גם את הכמות שלהם רצוי להגביל.
לגבי אורז. אפשר לאכול אורז בסמטי לבן והוא נחשב בריא. כל השאר פחות מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרים ועוד...המשך תגובה
שושי שטיינוביץ09/08/2010ואם אני ממש ממש חייבת, אז כאמור, דבש או סילאן הם ברירת מחדל (ושוב, תמיד הקפדה על מוצרים איכותיים ומקוריים).
ואם חייבת סוכר ואין ברירה, אז אבחר סוכר חום מסוג טוב.
אבל - וזה אבל גדול כלל אצבע הוא שאנחנו שומרים 80-20. כלומר כדי להתנהל בשפיות אנחנו שומרים 80 אחוז ומרשים לעצמנו לחרוג 20 אחוז. אז אם אני ממש חייבת אז יש לי גם חריגה של 20 אחוז.
במשך השנים פיתחתי אינספור שיטות של הכנת מתוקים מפירות ללא סוכר. הכל אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוש במקום סוכר
בתיה יפה09/08/2010אני משתמשת במקום בסוכר בסאנידיו זה ממתיק מצמח הסטיויה שידוע בעלים המתוקדם שלו והוא 0 סוכר אך מתוק פי מאתיים מסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלי סטיויה
אליהו יצחק01/05/2012ה אם אפשר לרקוח ריבה עם עלי סטיויה ממש? ואיך? היש מוצר המתקה נוסף ללא קלוריות? ומתכוני ריבות בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטיוויה
שושי שטיינוביץ09/08/2010שימוש בסטיוויה הוא בהחלט אפשרות להמתקה. אני אישית לא אוהבת את הטעם, לכן לא משתמשת. אבל למי שאוהב, זו אופציה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)