יאטה ללא סיבים ודברים חומציים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יאטה ללא סיבים ודברים חומציים
    ריקה
    20/08/2010

שלוםרב ךפני כשנתיים הייתי בסדנא שלך בנהריה אצל חלי ממן היה מדהים, אני בתהליך הרזיה לא אצל חלי יש לי אולקוס ואני צריכה לאכול אוכל ללא סיבים לא סולניים ולא חומציים אשמח אם תתני לי מספר פשטידות שאוכל לשבוע תודה שבתל שלום ריקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פשטידות לריקה

שושי שטיינוביץ
    20/08/2010

ריקה היי,
    שמחה שהיה לך כיף בסדנה.

האם מותר לך מוצרי חלב? יוגורטים? גבינות? לפי התשובה שלך, אוכל לתת לך טיפים איך להכין פשטידות טעימות ודלות שומן בכל מיני טעמים.......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פשטידות לריקה

שושי שטיינוביץ
    20/08/2010

עוד שאלה...לעניין אוכל ללא סיבים. אנא פרטי מה מותר ומה אסור. ירקות מכילים סיבים. האם מותר לך?

פשטידות מכילות:

ירקות
    גבינות
    יוגורט, לפעמים
    חלב, לפעמים
    ביצים
    מעט קמח מלא.
    עשבי תיבול
    תבלינים.

אנא פרטי מה מהחומרים האלה אסור או מותר ולפי זה אפשר יהיה לעזור לך להרכיב משהו שיעבוד בשבילך. שבת שלום. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשטידות לריקה

ריקה
    21/08/2010

שבת שלום ותודה על התשובה ובכן, ביצים מותר לי, קמח לבן מותר לי(לא קווקר ולא קמח מלא), ירקות אז מותר לי קישואים, דלעת, פטריות, גבינות אסור לי ,עשבי תיבול אז בעיקר מותר לי קוסברה, פטרוזיליה, יוגורטים אני מנסה מדי פעם לאכול, גבינות קשות אסור לי גם. אני אספר לך , י/ש לי רגישות ללקטוז, יש לי בקע סרעפתי כתוצאה מניתוח שעברתי לפני מספר שנים , היה לי גדיול סרטני ממאיר ברחם, במהלך הניתוח התגלה לי גם גוש בכבד שהוצא והגוש בכבד למזלי הרב היה שפיר , אבל חיטטו לי בבטן וזה עשה לי המון בעיות, כגון הדבקויות ובקע, יש לי המון בעיות בבטן על כן אני מנועה מלאכול הכל, יש לי גם המון צרבות וחומציות כתוצאה מהבקע, אני מטופלת בכדורי גסטרו נגד צרבות, על כן אודה לך אם תשלבי לי מעט מפשטידות, כי יש לי עליה במשקל ואני חייבת להוריד, והדבר שהכימשביע אותי זה פשטידות, אשמח אם תהיי לי לעזר שתיהיה לך שבת מקסימה ריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשטידות מיוחדות לריקה

שושי שטיינוביץ
    21/08/2010

ריקה שלום,
    הצטערתי לשמוע על התלאות הבריאותיות שעברת ואת עדיין עוברת. מאחלת לך בריאות שלמה בגוף ובנפש ושבאמת תחזרי להרגיש טוב.

לפי מה שתיארת, אני ממליצה לך להכין מאפים/פשטידות לפי המתכון להלן:
    המתכון יאפשר לך להכין מגוון של פשטידות, כאשר תוכלי להחליף את סוגי הירקות, את עשבי התיבול, את התבלינים וכל פעם תקבלי טעם ומרקם אחרים.
    איני יודעת אם מותר לך לאכול בצל ושום. אניח שכן. אם לא, פשוט תורידי אותם מהמתכון:

חומרים:
    3 כוסות ירקות טריים (שמותר לך), חתוכים לקוביות קטנות. (אפשר כל פעם ירק אחד או לערבב סוגים, למשל: פטריות לחוד או פטריות עם קישואים או דלעת עם קישואים).
    1 בצל או 5 שיני שום
    1 כף שמן קנולה
    1/2 כוס עשבי תיבול טריים - אפשר רק סוג אחד או לערבב. אל תחששי לנסות כל ערבוב. הכל ייצא טעים.
    2 כפות פירורי לחם.
    4 ביצים שלמות
    1 גביע יוגורט
    4 כפות קמח
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל

הכנה:

קצצי את הבצל או השום וטגני במחבת עם כף שמן קנולה. זרזפי מים תוך כדי טיגון כדי למנוע חריכה. הוסיפי את הירקות והמשיכי לטגן עד שהם מתרככים. תבלי במלח ופלפל.

בתבנית אפייה פזרי 2 כפות פירורי לחם ושימי מעל את הירקות המבושלים. פזרי על התבנית באופן שווה.

בקערה : טרפי את הביצים, הוסיפי קמח, יוגורט, עשבי תיבול מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה ושפכי על תערובת הירקות. בעזרת מזלג, פזרי את תערובת הביצים כך שתגיע לכל מקום בתבנית. אין צורך לערבב יותר מדי.

את יכולה להוסיף מלמעלה עוד 2 כפות פירורי לחם.

אפי בתנור, בחום בינוני (180 מעלות) למשך כ-40 דקות, עד שהמאפה משחים היטב.

הניחי למנוחה של לפחות חצי שעה לפני ההגשה.

מקווה שעזרתי. ספרי לנו איך יצא לך.

שבת שלום, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מכל הלב

ריקה
    21/08/2010

שלום רב אני מודה לך מכל הלב אייסם את הפשטידות ואספר לך יאך היה שתהיה לך שנהטובה ריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישון קינואה

רבקה
    01/09/2010

שלום רב שושי המתבוכנים שלך לפשטידות עשו לי מעולה והיו מעולות, בקשתי היא איך אני מבשלת בורגול וגם קינואה חג שמח ושנה טובה רבקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו