מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלי בקרבבה בובה23/08/2010
היי!
רציתי לדעת,
קניתי היום בקר נתח מס' 5, ביקשתי 1 קילו חתוך ל3 חלקים.
במידה ואני מכינה חלק אחד בתנור, צריך לחכות 3 שעות או בגלל שהנתח קטן אז גם זמן האפיים או הבישול מתקצר? ובכמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלי בקר לבבה בובה
שושי שטיינוביץ23/08/2010היי, איזה אחלה שם בחרת לך (את היא או הוא?):
לעניין צלי בקר: אין שום טעם לחלק 1 ק"ג ש צלי בקר ל-3 חלקים ולבשל כל חלק לחוד. זה נתח קטן מדי, שמימלא מצטמצם בבישול (כ-30%), כך שנתח של כ-300 גר', יצטמצם לכ-200 גר ואז מה התועלת בבישול כה ממושך (כן, חייבים את כל ה-3 שעות. אין משמעות לעובדה שהנתח קטן יותר), לנתח כה קטן.
המלצתי היא שתבשלי/י את כל הנתח ואפשר להקפיא חלקים ממנו לשימוש מאוחר יותר.
ישנה שיטה של בישול בסיסי של כל הנתח, דהיינו מבשלים אותו עם בצל שלם (חתוך לרבעים), 1 ראש שום קלוף, אפשר להשאיר שיניי שלמות, 3 גזרים, צרור עשבי תיבול, המהדרים מוסיפים שורש של סלרי ושורש פטרוזיליה, אפשר להוסיף חתיכת כרישה מהחלק הלבן, חופן של גרגרים שלמים של פלפל אנגלי, 4 עלי דפנה, 1 כפית שלמה של פלפל שחור גרוס טרי. מכסים במים ומבשלים במשך 3 שעות. מצננים. נכון, אין צורך בשמן, ואם הנתח ללא שומן, מתקבלת מנה טעימה להפליא שגם בריאה.
הרוטב שמתקבל הוא ציר בשר משובח. מסננים את החלקים המוצקים ושומרים את הרוטב.
בשלב זה ניתן להקפיא את הבשר, שלם, פרוס או חתוך, וגם את הרוטב (לחוד, כמובן).
כשרוצים להשתמש, מפשירים, מכינים רוטב טעים (אפשר ורצוי להשתמש כמובן בציר המוכן), מכניסים את הפרוסות המוכנות, מבשלים עוד 20 דקות ויש צלי בקר לעילא.
המלצה נוספת: בגלל אורך הבישול, צמצום הנתח וכו' - כדאי בהחלט להכין נתח גדול של לפחות 2 ק"ג. זה מחזיק במקפיא לפחות חודשיים. זה חסכון בעבודה ובאנרגיית בישול.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת מאוד, תודה רבה!
דניאל25/08/2010הסיבה שחילקתי לחלקים היא: כי אני מכינה רק לעצמי וחבל לי (זה גם מבאס) להכין כמות גדולה ולאכול כל יום אותו דבר או להקפיא. אז אני מכינה הכל באותו הרגע אבל בכמות קטנה.
חשבתי שאם אני מחלקת אני יכולה לבחור כמה סגנונות להכין את הבשר.
ובכל זאת, במידה והחלק קטן יותר בכמה להקטין את זמן הבישול/אפייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיוון שכתבתי את ההודעה הזו
דניאל25/08/2010אחרי שכבר הכנתי והכנסתי לתנור- לאחר שעה וחצי בערך הוצאתי את הבשר והוא היה יבש לגמרי(טעים אבל יבש). אז לא נראה לי 3 שעות בכל מקרה, בלי קשר לגודל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן בישול/אפייה צלי בקר
שושי שטיינוביץ25/08/2010לצערי, זמן הבישול לא מתקצר אם מקטינים את הנתח. זמן הבישול זהה. לכן הצעתי להכין הכנה בסיסית של נתח גדול, להקפיא וכל פעם להכין כמות לפי הצורך וברטבים שונים. וזה מה שעושה את ההבדל בטעם. רק הרוטב. אם היה לנו זמן ומקום אפשר היה לכתוב על זה אנציקלופדיה שלמה, אך נראה לי שלצורך הזה, יש לך מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלי בשר, זמן בישול או אפייה.
שושי שטיינוביץ25/08/2010לצערי, זמן הבישול לא מתקצר אם מקטינים את הנתח. זמן הבישול זהה. לכן הצעתי להכין הכנה בסיסית של נתח גדול, להקפיא וכל פעם להכין כמות לפי הצורך וברטבים שונים. וזה מה שעושה את ההבדל בטעם. רק הרוטב. אם היה לנו זמן ומקום אפשר היה לכתוב על זה אנציקלופדיה שלמה, אך נראה לי שלצורך הזה, יש לך מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)