הקפאת מזון מבושל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקפאת מזון מבושל
    אולה
    01/10/2010

שלום ,
    אני אוהבת לבשל ותמיד התעניינתי בתזונה בריאה ונכונה ( במיוחד לאור זה שאני צמחונית וצריכה להקפיד להשלים חלבונים..)

האתגר גדל מאז שאני שאני סטודנטית ( יש מעט מאוד זמן בד"כ להתעסק בזה ועדיין אני לא רוצה לחיות על אוכל קנוי וג'אנק)אני מנסה ליעל את הרגלי הבישול שלי .

אני נוהגת להשרות ולבשל קטניות מראש וגם דגנים כמו חיטה ואורז מלא ואפילו פשטידות ומרקים ואז להקפיא ולשלוף בעת הצורך..
    והשאלה שלי היא - האם הבישול המקדים וההקפאה פוגמים בערך התזונתי של המזונות האלו ? וגם , כמה זמן אפשר לשמור אותם ככה בהקפאה ( לדוגמא קטניות ) האם יש "תאריך תפוגה"?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת מזון מבושל

הוספת תגובה

• לבשל ולהקפיא

ליה שומרון פינדר
    04/10/2010

ככל שהתהליכים שעובר המזון מרחיקים אותו ממצבו המקורי זה באמת פוגם בערכים התזונתיים שלו. אולם, אם זו הדרך שלך לשמור על אכילה יומיומית של אוכל מזין, אז זה שווה את זה. אילולא ההקפאה סביר להניח שהיית מסתפקת באוכל פחות מזין אולי אוכל מוכן... אז לדעתי, אין שום בעיה. רק חשוב להקפיד שאם מבשלים משהו כדאי להכניס להקפאה את המזון כמה שיותר קרוב למועד הבישול, לא לחכות יומיים, לראות מה נשאר ואז להקפיא.
    בנוגע לזמן במקפיא... זה מאוד תלוי במרכיבים המוקפאים. אפ זה קטניות מבושלות נטו, זה יכול להיות הרבה זמן, אולי אפילו כמה חודשים. אם מדובר בפשטידות אז זה פחות. תמיד אחרי שמפשירים כדאי לשים לב לריח של המזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו