במקום סוכר לבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במקום סוכר לבן
    טליה
    02/11/2010

כל כך הרבה פרסומים בגנות הפחמימות הריקות שבסוכר הלבן ובקמח הלבן, מדרבנים אותי לנסות להתרגל בלי. והשאלה: אם אני עוברת להשתמש בקמח מלא, או קמח כוסמין מלא להכנת מאכלים כמו: פנקייקס, מאפינס, עוגות מבצק שמרים, עוגות בחושות וכו' - איך ממתיקים בלי סוכר לבן או חום? הבנתי שהחום הוא אולי קצת יותר טעים, אבל גם הוא ריק מתוכן בעל ערך בריאותי. ברור שממתיק מלאכותי לא בא אצלי בחשבון משום כיוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    במקום סוכר לבן

הוספת תגובה

• במקום סוכר לבן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/11/2010

עדיף סוכר חום איכותי ואפשר גם להשתמש בדבש או סילאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת בסילאן

מיכלי
    02/11/2010

בהמון מתכונים שלי...עדיף בהרבה מסוכר...יותר מזין אני חושבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת בסילאן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

בהחלט טוב ומומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה, אם כל, ההבדל

טליה
    02/11/2010

בין סוכר חום ללבן, באמת הגיע הזמן לשבור כאן כמה אמונות לא מבוססות. הולכות הרבה שמועות בקרבנו, אנחנו הציבור ההדיוט, אז אנא השכילו אותנו.
    ועוד- איך באמת מתנהג הסילאן בתערובות כאלה, הוא מתאים? מה לגבי מייפל טהור? האם גם מייפל הוא פחמימה חסרת ערך, או שאפשר ליהנות ממנו עם פחות ייסורי מצפון. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה, אם כל, ההבדל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

לגבי איכות הסוכר החום (האמיתי ולא הצבוע) אעדיף שליה תתן תשובה.

לגבי שימוש במתכונים: אכן, תלוי במתכון וקשה לתת תשובה מדוייקת בלי לדעת לאיזה מתכון את מתכוונת.

אוכל לומר לך שמתכונים אשר מחייבים שימוש בסוכר, בעיקר בתערובות יבשות כמו בעוגות טורט, למשל, אני טוחנת את הסוכר החום בבלנדר כמעט לאבקת סוכר ומשתמשת רגיל עם קמח מלא וממירה את חלקו בשקדים טחונים. התוצאה מדהימה לא פחות מהמקור עם קמח וסוכר לבן.

אם יש לך שאלה על מתכון ספציפי, אשמח לתת חוות דעת אם איזה ממתיק רצוי להשתמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה, אם כל, ההבדל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/11/2010

עוד בעניין סוכר וסוכרים.

בכל מקרה, יש לזכור שכל סוג של סוכר מכיל הרבה קלוריות שהופכות בגוף לשומן. בכל מקרה, יש לזכור זאת ולהגביל את הצריכה לפי הנתונים האישיים של כל אחד.

עדיף שהתזונה היומיומית לא תכיל יותר מדי סוכרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקום סוכר לבן - תגובה

ליה שומרון פינדר
    05/11/2010

אז ככה...
    אני אנסה לעשות קצת סדר בבלגן. מבלי להיכנס לסיבות שבגללן סוכל לבן הוא לא טוב (אני יוצאת מנקודת הנחה שרוב הסיבות ידועות), אז התחליפים הם כדלקמן:
    **סוכר חום- מכיל מעט יותר מינרלים מסוכר לבן אם הוא אכן סוכר חום אמיתי. גם באופן הפקתו לא היה שימוש בחומרים כימיים. אולם, הוא עדיין כמעט 100 % פחמימה וכמובן שאינו מכיל ערך קלורי שונה בהרבה מזה של הסוכר הלבן.
    **סילאן- סירופ המופק מתמרים. גם הוא כמובן ברובו פחמימה ואינו מתאים לחולי סכרת למשל, אך יש בו יחסית הרבה ויטמינים ומינרלים ונהוג להתייחס אליו כאל ממתיק טבעי, כיוון שהליכי הפקתו טבעיים. שימו לב שאתם קונים סילאן ללא סוכר!
    **מייפל הוא גם ממתיק טבעי, מרוכז ביותר, מעצי האדר. הוא גם ברובו פחמימה ואינו מומלץ לחולי סכרת. שימו לב שאתם קונים מייפל טבעי טהור (יקר!).
    ממתיקים נוספים - דבש, סירופ אגבה, סטיביה טיפות או אבקה...
    בעיקרון לשם המרה, צריך לדעת באיזה מתכון בדיוק מדובר. באפייה זה קשה יותר להמיר סוכר בממתיק טבעי שהוא סירופ... לכן קל יותר להשתמש בסוכר חום.
    מקווה שעניתי (-:
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו