מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםנועם20/12/2010
איזה פורום נחמד :)
אני משתדלת להכין לבעל אוכל בריא.
הוא מאד אוהב בורקסים, שהם כמובן מאכל ידוע לשמצה.
מחפשת מתכון לאיזה מאפים מלוחים קטנים ובריאים. הבעיה- אין לי תנור, כך שמאפים גדולים לא באים בחשבון, וגם עדיף שזה יהיה בצק לא "מפונק" שלא חשובה בדיוק הטמפרטורה (לא בטוחה כמה הטוסטר מדייק...).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
שושי שטיינוביץ21/12/2010תודה על המשוב על הפורום. אני מאד אוהבת את הפורום וכיף לי לענות על שאלות ולסייע לאנשים לשדרג את התזונה ליותר בריאה ויותר טעימה.
וכל הכבוד לך שאת דואגת לבעלך ורוצה להכין לו אוכל בריא.
הפתרון שלך הוא קלי קלות: את יכולה להכין מאפים נפלאים מבצק פילו, שהוא בצק נטול שומן. קונים אותו מוכן בסופר. שמים במקפיא ומורידים למקרר לילה לפני השימוש (שיפשיר לאט ובטוח).
את לוקחת עלה או שניים, ממלאה, מגלגלת או מקפלת כרצונך . את יכולה להכין מאפים קטנים שיתאימו לתנאים שיש לך. ועכשיו אגלה לך את הסוד הגדול.
בעיקרון צריך למרוח את הפילו בשמן לפני האפייה.
אך על מנת לחסוך בשמן, אני מציעה לך לקחת קערית, לשים בה כף שמן וכף מים. ערבבי היטב (עד שתיווצר אמולסיה, מעין "קרם"). מרחי את המאפים בתערובת הזו בעזקת מברשת סיליקון (אם אין לך אז תקני. זה עולה 10 ש"ח).
המים עוזרים לשמן להתפזר בצורה יותר טובה, וכך מגיע פחות שמן לכל חתיכה אבל מספיק כדי שזה יהיה פריך וטעים. את יכולה בעיקרון למרוח תבנית שלמה עם כף שמן. מרחי רק כאשר המאפים מגולגלים או מקופלים. אין צורך למרוח שמן מבפנים. זה יוצא בסדר גמור.
פזרי שומשום מעל ואני מבטיחה לך שייצא מעדן. רק את תדעי את האמת שיש פה כל כך מעט שמן.
בתיאבון וספרי לנו איך ייצא לך.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מקסימה!
נועם21/12/2010תודה, אני אנסה :)
חששתי קצת מפילו, כי בכל הפעמים (תוכניות בישול) שראיתי שמכינים משהו איתו פשוט מרחו בהמון שמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד....
נועם22/12/2010יש לך אולי גם רעיון למשהו עם קמח מלא? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד.... - תגובה
שושי שטיינוביץ25/12/2010יש מקומות שניתן להשיג בצק פילו מקמח מלא. אני מודה שעוד לא השתמשתי בו, אך נסי למצוא.
אמרי לי מה בדיוק את מחפשת ואנסה לחשוב על משהו בשבילך.
עקרונית, מאפים "רגילים" מקמח לבן או מלא, למעט לחם, מכילים בדרך כלל שומן או שמן והערך הקלורי שלהם די גבוה. אנחנו לא ממליצים לכלול אותם באופן סדיר בתזונה בריאה. אך בכל זאת, אמרי לי מה את מחפשת ואנסה לחשוב על משהו מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה חשבתי
נועם27/12/2010משהו כמו סמבוסק- בצק שממולא בירקות+גבינה
יש לך מתכון לבצק טוב ולא מפונק שאפשר לאפות בטמפרטורה לא מדויקת?
אני יודעת שבצק כזה עשוי להכיל הרבה שומן. לגבי עצמי אני מקפידה מאד, אבל הבעל לא מקפיד לגבי כמות השומן- ולכן אני מעדיפה להכין את הרע במיעוטו- שיהיה שמן, אבל לפחות שמן בריא ולא מרגרינה....
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה חשבתי - תגובה
שושי שטיינוביץ27/12/2010היי הילה.
סמבוסק - שומו שמיים!!! זה בצק מלא שמן וגם מטוגן בשמן עמוק. לא נראה לי רעיון טוב.
את יכולה להכין בצק שמרים, עם יותר שמן, לרדד דק ולמלא בגבינה, תרד או מנגולד, ירקות מוקפצים, בשר טחון (מוקפץ מראש, כמובן) ועוד, לקפל, לסגור, למרוח בביצה ולאפות.
מתכון? בבקשה:
לבצק:
3.5 כוסות קמח מעורבב חצי לבן וחצי מלא. (אם הוא ממש מתעקש על לבן בלבד, אז לכי על זה. אין ברירה. בשלב מאוחר יותר תוכלי לשלב קמח כוסמין, שהוא קמח לבן).
1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קוביה שמרים טריים או חצי חבילה שמרית)
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית או קנולה
1 ביצה
1 כוס מים.
הכנה:
בקערה שמים: מים, סוכר, שמרים, ביצה - בוחשים היטב עם מטרפה.
מוסיפים לאט לאט את הקמח, וממשיכים לערבב במטרפה. רצוי לנפות את הקמח. מוסיפי עד שהבצק נעשה כבד ואז עוברים ללוש ביד. אם הבצק רך מדי, אפשר להוסיף מעט קמח, אז יבש מדי, הוסיפי בהדרגה זרזופי מים.
מיותר לציין שאם ש לך מיקסר אז פעולת הלישה תהיה יותר קלה. אני אישית מעדיפה לישה ידנית, שאז אפשר להכניס לבצק את כל האהבה שבלב, והוא יוצא יותר טעים (בדוק).
לשים בצק במשך 3-4 דקות. מניחים למנוחה של 10 דקות וממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות. שוב מניחים למנוחה ואחר כך לשים פעם אחרונה עוד 3-4 דקות. אם אין לך זמן למנוחות - לושי בבת אחת במשך 10 דקות רצופות. הבצק צריך להיות רך וגמיש.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של שעה או שעתיים (תלוי בטמפרטורת האוויר. ככל שהאוויר חם יותר ההתפחה תהיה יותר מהירה).
אפשר גם להכניס למקרר למשך הלילה. זה תופח לאט וביסודיות.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים את בועות האוויר ושמים על משטח עבודה נקי.
אם הבצק דביק, מפזרים מעט קמח.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי של 1/2 ס"מ. בהתחלה הבצק יתנגד לפעולת הרידוד, אז שימי בצד לנוח ורדדי את החלק השני. המנוחה עושה נפלאות לבצק ואחרי מנוחה של דקות אחדות הוא נכנע ואת יכולה לרדד בקלות.
קורצים עיגולים עם כוס או קערית, ממלאים במילוי הרצוי, מקפלים לחצי, מהדקים את הקצוות ומניחים בצד להתפחה נוספת.
את יכולה ליצור כל מיני צורות: לחתוך לריבועים ולקבל למשולשים וכו'.
מורחים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום או גרעינים אחרים.
אופים בתנור בחום בינוני עד שהמאפה משחים.
כאמור, את יכולה למלא בכל מיני סוגי מילויים. אם את ממלאה בתרד או בשר, יש להכין את המלית מראש, להקפיץ, לתבל ולדאוג שהיא תהיה ללא נוזלים.
אני מאמינה שהוא מאד יאהב את המאפים האלה.
חשוב לציין, שיש לאכול באותו יום או להקפיא בכלי סגור ולהפשיר ולחמם בטוסטר אובן או בתנור.
ספרי לי איך יצא לך.
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועם28/12/2010אל דאגה, לא התכוונתי לסמבוסק בצורתו המקורית אלא לאיזשהו בצק ממולא. שלך נראה מצוין, אנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
שושי שטיינוביץ28/12/2010בהצלחה יקירתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף
נועם31/12/2010ניסיתי את עניין הפילו....
הכנתי מילוי ממש טעים של פטריות ובולגרית...
אבל הבחור אומר "זה פריך אבל הבצק לא טעים"
אולי אין טעם להכין את זה בלי שמן?
אני מקווה שהוא יאכל את זה וזה לא ילך לפח :)
בפעם הבאה אנסה את הבצק האמיתי (השני שנתת לי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף - תגובה
שושי שטיינוביץ01/01/2011לא אמרתי בלי שמן בפילו. בטח עם שמן, רק חצי כמות. כלומר מהול במים חצי חצי. אין סיכוי שפילו ללא שמן יהיה טעים. זה אפילו דוחה. רק כדאי ואפשר לצמצם את כמות השמן בלי לפגוע בטעם. נסי למהול 2 כפות שמן + 2 כפות מים. הנה הגדלתי לך את הכמות. אחר כך תוכלי לצמצם.
נסי גם את הבצק השני. כמו שכתוב. אני בטוחה שתצליחי. ואל תוותרי על הפילו.
ספרי לי איך יצא לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי שמן
נועם02/01/2011כמו שאמרת בדיוק. אבל עדיין הטעם היה לו קמחי מדי. אני טעמתי ולדעתי זה היה לא רע.
אנסה את השני. ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי שמן - תגובה
שושי שטיינוביץ04/01/2011נסי להגדיל קצת את כמות השמן. עדיף שיהיה קצת יותר שמן ולא תישברי ותעברי לדברים שהם באמת לא בריאים. לדעתי לא נורא אם תוסיפי עוד כף שמן. תמרחי טוב. נסי למרוח קצת גם את העלים מבפנים. (הוא מזכיר לי את הבת שלי עם אנינות ודקות טעם שממש קשה להתמודד איתה. אצל הבת שלי, אני מעריכה שזה לאוו דווקא קשור לאוכל.....)
נסי שוב ושוב, עד שתצליחי.
יש בערוץ החיים הטובים וידאו שלי מדגימה עלי פילו במילוי שוקולד. נסי למצוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמוך
נועם04/01/2011באמת, בחיים לא נתקלתי באכפתיות כזאת בפורום. תודה.
יש לינק למתכון המצולם?
אין לי את הערוץ, מחשש שאבלה את כל זמני בצפייה בטלויזיה, חחחחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמוך - תגובה
שושי שטיינוביץ06/01/2011הילה היי,
מתברר שאני מנועה מלתת לינקים פה בפורום. אבל אני כן יכולה לומר לך שאת יכול למצוא את המתכון ואת הוידאו אם תקליקי בגוגל: שושי שטיינוביץ מתכון לפילו בשוקולד החיים הטובים. אני מצאתי ככה. בהצלחה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)