מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבקת מרק עוף ומלחמורן10/03/2011
שלום לכן,
ברצוני לשאול על שתי שאלות :
1. איזו אבקת מרק עוף מומלצת? האם יש תחליף?
ניסיתי אורגנית אך היא לא טעימה ומאוד קשה להימנע משימוש באבקה כזו, בהמון מתכונים בספרי בישול יש מרכיב של אבקת מרק עוף.
2. באיזה מלח הכי בריא להשתמש בבישול?
אני משתמשת במלח ים גס.
האם כדאי לעבור למלח אחר?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת מרק
ששון03/12/2011שלום ברצוני לדעת מדוע כשאני אוכל מאכל עם אבקת מרק עוף טבעי של אוסם, אני סובל מכאבי רטש. כל הרכיבים הרי טבעיים.(הקופסה עם הפס הירוק) . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק - תגובה
שושי שטיינוביץ03/12/2011אין מוצר מעובד שהוא טבעי. ברגע שהוא עבר עיבוד הוא כבר לא טבעי. וכדאי לך לוותר על אבקות מרק אם אתה רוצה תזונה בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ששון03/12/2011כמובן התכוונתי לכאבי ראש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה
שושי שטיינוביץ03/12/2011אין אבקת מרק בריאה. התחליף הבריא והטבעי הוא ציר מרק ירקות או ציר עוף או בשר. את יכולה, כדברי ליה, גם להרבות בתבלינים טריים ולהוסיף טעם.
חפשי פה בפורום נתתי מתכונים להכנת ציר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה
שושי שטיינוביץ11/03/2011היי מורן. במקום אבקת מרק, אני ממליצה לך להכין ציר עוף או ציר ירקות. הקפיאי בכמויות קטנות של כוס (אפשר לקנות "שרוול" גביעים בגודל 250 סמ"ק בכל חנות לכלים חד פעמיים) והשתמשי במקום אבקת מרק. אני הוצאתי את אבקת המרק מהמטבח שלי לפני כמה שנים. היום אני לא מסוגלת לאכול משהו עם אבקה. הגוף שלי התנקה מזה, וכל פעם שזה נכנס לי לגוף, אני מרגישה את התגובה בעוצמה.
כדי להכין ציר: קחי את הסיר הכי גדול שיש לך ושימי בו:
עצמות של עוף, גרונות וכו' ללא עור וללא שומן!! הסרת השומן והעור חשובה, כדי שהציר יהיה בריא ולא יגרום לך לתוספת שומן באוכל.
הוסיפי: 1 בצל גדול, 4 שיני שום שלמות, חצי צרור פטרוזיליה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, כמה גבעולי סלרי עם עלים, כף פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה, 3 גזרים קלופים (שלמים. הכל שלם). תוספות לא חובה: 1 כרישה, 1 קישוא, חתיכה של דלעת, חצי צרור כוסברה, חצי צרור שמיר. נסי כל פעם משהו אחר וראי מה את אוהבת. את כמובן יכולה לשים הכל.
כסי את הסיר במים ובשלי לפחות שעה וחצי. הניחי למנוחה של עוד שעה לפחות.
אחר כך סנני את המוצקים (לא אומר כאן מה לעשות איתם, אבל יש מה לעשות). מלאי את הגביעים (יצאו לך לפחות 8 גביעים) ושימי במקפיא. אני מקווה שיש לך מקום במקפיא, ואם אין, שווה לפנות מקום (תמיד יש מה לזרוק במקפיא).
וזהו. עכשיו את יכולה לבשל בלי אבקות מרק והאוכל שלך יהיה טעים פי מאה. כי אין מה להשוות בין תבשיל עם אבקה לבין תבשיל עם ציר.
אז יהיה לך גם הרבה יותר טעים, וגם הרבה יותר בריא וכך את יכולה אחת ולתמיד לוותר על האבקות במטבח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה
ליה שומרון פינדר15/03/2011אני עם שושי!
עדיף כמה שפחות אבקת מרק, בין אם היא טבעית ובין אם לא...
ציר זה באמת פתרון טוב, אבל יכול להיות הרבה עבודה.
פתרון מהיר אחר שאפשרי בחלק מהמתכונים - שימוש בהרבה תבלינים ועשבי תיבול אחרים. במרקים אפשר להשתמש במלח, פלפל שחור, כורכום, עלי דפנה, כמון, עשבי תיבול שונים, שורשים כמו שורש סלרי, פטרוזיליה, ג'ינג'ר... כל אלה נותנים המון טעם!
אל תפחדי לקנות כמה תבלינים טובים וטריים ולהתנסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק עוף ומלח - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ15/03/2011תודה ליה. אני אוהבת את התוספות שלך. מסכימה עם כל מילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)