בישול בשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בישול בשר
    עודד
    10/04/2011

אני סטודנט עם מעט זמן פנוי לענייני בישול וכו. עקב אנמיה הומלץ לי לצרוך יותר בשר.
    קניתי כנפיים ובישלתי עם ירקות וזה יצא די טעים - העניין הוא ששמעתי שעדיף קודם לבשל במים, לנקות אחד אחד ורק אחר כך לבשל עם הירקות. שזה יוצא יותר מידי התעסקות בשבילי.
    לכן קניתי גולש בקוביות - נכון שאין צורך בהכנה מוקדמת אבל הבנתי שבישול גולש לוקח כשעתיים וחצי!!! יותר מידי זמן. האם יש משהו אחר שאפשר לעשות עם קוביות הגולש שהוא לא גולש ולוקח פחות זמן?

תודה מראש,
    עודד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בישול בשר

הוספת תגובה

• בישול בשר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/04/2011

היי עודד,

להלן כמה דרכים שיכולות לסייע לך לצרוך בשר מבלי שתצטרך לבזבז המון זמן:

לא צריך לבשל קודם כנפיים במים וכו'. מספיק לשטוף היטב במים מהברז ולהסיר את הנוצות. אני לא מרתיחה!!

אך אם בכל זאת זה מפריע לך, אתה יכול לשים את הכנפיים בקערה ולשפוך עליהם קומקום של מים רותחים. התוצאה תהיה מצויינת.

לידיעתך, כנפי עוף מכילים המון שומן, ולכן מומלץ להשתמש בחלקים אחרים שאפשר להסיר מהם את העור.

בישול בשר בקר אורך שעתיים וחצי ואפילו 3 שעות. לא משנה מה המתכון. הדרך לקצר את זמן הבישול היא שימוש בסיר לחץ. אם יש לך סיר כזה, הבישול יתקצר למחצית הזמן.

ישנם סירים חשמליים לבישול איטי. אם יש לך אפשרות לרכוש סיר כזה (העלות יחסית נמוכה), אז אתה יכול לשים את חומרי הצלי והבשר בסיר, ללכת ללימודים לכל היום, לחזור בערב הבייתה ויש לך ארוחה חמה ומוכנה (אתה יכול להוסיף בטטה או תפוחי אדמה). (ואם אין לך זמן בבוקר, אז מכינים את החומרים בערב ושומרים במקרר, בבוקר זורקים לסיר, לוחצים על הכפתור ו...זהו).

דרך נוספת: אפשר להכין גוש גדול של בשר"ג, (צלי מס' 5 או צלי מס' 6) , לבשל אותו במים בלבד או להוסיף קצת חומרי טעם כגון: עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל שלם גדול. לבשל 3 שעות, להוציא, לחתוך לפרוסות, לחלק למנות ולהקפיא. את המרק גם כדאי לשמור כי הוא משמש כבסיס לרוטב. (גם אותו ניתן לשמור במקפיא במנות קטנות).

כשתרצה לאכול, מפשירים (מוציאים לילה מראש ושמים במקרר), אפשר להכין רוטב מהיר מבצל מטוגן, מעט מהרוטב, קצת סויה ותבלינים,אפשר להוסיף ירקות כמו שאתה אוהב, שמים את פרוסות הבשר שאתה רוצה לאכול היום ומחר, מרתיחים דקות אחדות ו....יש. הבשר יכול להספיק לך אפילו לחודשיים!!

יש בשרים שזמן הבישול שלהם קצר ביותר, אך מחירם הרבה יותר גבוה (באופן משמעותי) והם: פילה בקר (פילה מיניון לא פילה מדומה), סינטה, אנטריקוט ושייטל. השייטל הוא יחסית הזול מביניהם ולמרות זאת נחשב לנתח מצויין ודל שומן.

יש כאן בפורום מתכונים שכתבתי של עוף בירקות, חזה עוף בשום לימון ועשבי תיבול, וצלי בקר. אגב, אתה יכול להכין צלי בקר ולשמור לשבוע שלם ואף להקפיא חלק מהפרוסות, כך שיכול להיות שההשקעה של 3 שעות משתלמת.

אני מנסה לחשוב איזה עוד שאלות יכולות להיות לך: כן, נתחים של בקר מס' 6 ו-5 ניתן למצוא במקפיא במרכול (המספרים כתובים על האריזה). אתה יכול לקנות 2 גושים כאלה, להפשיר ולבשל כפי שתיארתי. עדיף לקנות בשר קפוא שאיננו מעובד ולא הוסיפו לו מים.

מקווה שעניתי ואם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לפנות שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי תודה!! רק עוד שאלה קטנה

עודד
    10/04/2011

שושי ממש תודה על התשובה המפורטת! החכמתי
    לגבי הבשר - בקוביות הגולש שקניתי לא כתוב מהו שם/מספר הנתח - איך אפשר לדעת מהי צורת הבישול שמתאימה לו?
    ומה הכוונה ב"צלי"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי תודה!! רק עוד שאלה קטנה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/04/2011

קוביות גולאש עשויות בוודאות מבשר שמצריך בישול ארוך של שעתיים וחצי עד שלוש שעות.

צלי, הכוונה לבשר מבושל ברוטב מתובל היטב, שאם הוא מבושל בגוש שלם, אז אחרי הבישול חותכים אותו לפרוסות, ואם הוא מבושל בקוביות אז לא צריך, כמובן לחתוך.

יש הרבה מתכונים לצלי. יש מתכון קלי קלות שלמדתי מחמותי הפולנייה (אני מבית טריפולטאי). היא הייתה שמה את גוש הבשר (בעיקר מס' 5, שזה צלי כתף), זורה עליו המון פלפל שחור, ראש שלם של שום קצוץ (לא כתוש), 5 עלי דפנה, 1 כף פלפל אנגלי.
    שמה על הלהבה הכי קטנה שיש (ממש של חמין) למשך 3 שעות. באמצע הבישול הופכים את הגוש.

אם אתה לא בטוח בעניין הלהבה הקטנה, אז אפשר בהחלט להוסיף 1 כוס מים או יין אדום ולבשל על אש קטנה (אחרי שרתח ויש רתיחה עדינה מאד לאורך הבישול) כנ"ל במשך 3 שעות. כמובן שיש לשים לב שהמים לא נגמרים ואם כן, אז מוסיפים עוד. הבשר יגיר את נוזליו וייווצר רוטב טעים וארומטי.

אחרי שהבשר התרכך, מוציאים לתוך כלי, מניחים לצינון ואחר כך חותכים לפרוסות. את הפרוסות משקעים בתוך הרוטב ויש צלי.

לא אסבך אותך עם פעולות מורכבות כגון, טחינת כל מרכיבי הרוטב ואחר כך סינון כדי שייצא רוטב חלק. נעזוב את זה. אם תכין צלי בצורה זו, מובטח שיצא לך מאד טעים גם ככה.

שים לב שלא אמרתי לשים מלח בהתחלה, כי מלח מקשה את הבשר. את המלח מוסיפים ממש בסוף כאשר הבשר כבר רך.

מקווה שעניתי.

אם יש לך עוד שאלות, אל תהסס.

חג שמח וטעים,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי! אין כמוך

עודד
    10/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי לתת בבקשה מתכונים לשייטל

(:
    10/04/2011

או סינטה מבושלים כמו צלי
    זה רעיון טוב מאשר גולש שבאמת לוקח זמן ולהרבה כמוני גם אין זמן לחכות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי לתת בבקשה מתכונים לשייטל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/04/2011

עודד היי,

סינטה ושייטל אי אפשר לבשל כמו צלי. אלה בשרים שמתבשלים אחרי מגע קצר עם חום. אם מבשלים אותם יותר מדי הם אבודים.

אפשר להכין מהם סטייקים, רוסטביף או נתחים מוקפצים. יש עוד המון אופציות, אך זה לא המקום.

סטייקים, אני מניחה שאתה יודע להכין. פשוט מחממים היטב מחבת רגילה או מחבת פסים (עדיף), מניחים את הסטייק על המחבת, כ-3 דקות מכל צד (תלוי כמובן בדרגת הבישול שאתה מעוניין בה ובעובי הסטייק). תוך כדי זורים מעט מלח ופלפל ואפשר להתחכם ולזרות מעט אבקת שום ולהתפרע עם תבלינים אחרים. אוכלים מיד.

לגבי נתחים מוקפצים, יש לחתוך את הבשר לנתחים קטנים ולהקפיץ כמו סטייק. כאן עדיף להשתמש במחבת רגילה, כי אחרי שהורדנו את הבשר מהמחבת, מכינים על אותה מחבת את הרוטב: מטגנים בצל קצוץ דק עם כפית או כף שמן, מוסיפים 3 שיני שום קצוצות מטגנים קצת, מוסיפים 1/2 כוס יין אדום + 1/2 כוס מים או כוס מיץ תפוזים או מים (אם אין ברירה), מתבלים כמו שאוהבים (מלח, פלפל, אגוז מוסקט למשל). מבשלים את הרוטב כמה דקות עד שמתאחד ומסמיך למרקם שאתה אוהב. טובלים את הנתחים לדקה או שתיים, מערבבים ומגישים מיד.

רוסטביף זה קצת יותר מסובך. אם אתה מעוניין ברוסטביף, אז כבר עדיף צלי. יותר קל. אבל רוסטביף זה כמובן אחלה מנה.

ואיך מכינים? לוקחים גוש שלם של סינטה או שייטל או אנטריקוט. (אני מורידה מהסינטה את השומן. אנטריקוט הוא נתח יחסית עם אחוז שומן גבוה, לכן פחות מומלץ. אך אני מודה שהוא מאד טעים).
    מורחים את הנתח במרינדה של: שום כתוש, חרדל, כף שמן זית, פלפל שחור גרוס. צריך להכין מרינדה סמיכה, כמו דייסה. אם חסרים בה נוזלים אפשר להוסיף מעט מים או יין אדום. מורחים את הנתח היטב, אופים מעל רשת (שמונחת מעל תבנית אפייה כמובן, שלא יטפטף לך לתוך התנור), בחום מאד גבוה 220 מעלות במשך 15 דקות, אחר מנמיכים את החום ל-160 ואופים עוד כ-40 דקות. מוציאים את הנתח, מניחים לצינון וחותכים לפרוסות.

חותכים רק את הכמות שמתכוונים לאכול. אפשר לשים במקרר ליומיים שלושה, או משאירים את הכמות ליומיים שלושה ואת השאר מקפיאים.

אני לא נכנסת כאן לדקויות של הכנת רוסטביף בהנחה שאין לך את משאבי הזמן להתעסק עם זה. ויחד עם זה, אני מודה שנראה לי שזו פרוצדורה קצת מורכבת בשבילך ועדיין אני מאמינה שצלי טוב ייתן לך מענה מצויין. כמובן, שסטייק טוב (דל שומן, בבקשה), זה תמיד קל וכיף.

יאללה עודד, לעבודה. אל תשכח לספר לי איך יצא לך.

וכמובן, אם יש לך שאלות, אל תהסס.

חג שמח. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי,ומה את אומרת על?

(:
    12/04/2011

עלה במוחי רעיון של בישול שייטל או סינטה ישירות ברוטב כמו נניח קציצות מבושלות שמכינים רוטב ואז מכניסים פנימה את הבשר,זה יילך גם?
    לדוגמא רוטב עגבניות פשוט להכין ואז להכניס את הרצועות או החתיכה של הסינטה פנימה לבישול?
    מה את אומרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שושי,ומה את אומרת על? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/04/2011

עודד יקירי. קודם כל, כל הכבוד על החשיבה היצירתית......

זה אפשרי, אלא שמזכירה לך שהבישול של סוג זה של בשר צריך להיות מאד קצר. כלומר, תצטרך להכין קודם את הרוטב, שיהיה מוכן לגמרי להגשה, ואז לטבול את הנתחים לזמן מאד מאד קצר. זה יהיה פחות מוצלח, אך לא בלתי אפשרי.

נראה שעכשיו יש לך המון אופציות. ממה תתחיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו