מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דגיםמורן12/04/2011
שלום לכן,
אני מאוד רוצה להכין דגים למשפחתי.
בעבר בחיים לא התעסקתי עם דגים.
אשמח אם תוכלו לתת קצת טיפים לגבי הכנת דגים.
החל בהיכן רוכשים דגים טובים וכלה במספר מתכונים לפילה של דג או לקציצות דגים...
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים - תגובה
שושי שטיינוביץ13/04/2011היי מורן,
דגים זה עולם ומלואו. אני ממליצה לך להירשם לסדנת דגים, שתוכלי לקבל מידע בסיסי לגבי דגים ותוכלי להכין וליהנות.
אנסה לתת לך מידע ראשוני שיעזור לך להתחיל.
דגים כדאי לקנות בחנות דגים טובה או בשוק אצל מישהו שאת מכירה. כדאי לקנות דגים טרייםו עדיף לא לקנות דגים קפואים במרכולים. (אם זו האופציה שלך, שאלי אותי ואומר לך מה בכל זאת אפשרי). דגים מומלצים: דניס, לברק, לוקוס, בורי, מושט (אמנון), סלמון ועוד. אלה הנפוצים, אבל יש כמובן עוד דגים רבים שאני מניחה שהמוכר ישמח לספר לך עליהם.
עדיף כמובן לקנות דגים טריים ולבקש מהמוכר שיפלט לך את הדג כך שתוכלי לקבל את הפילה, מוכן לבישול. אם אין לך בעיה עם דגים שלמים, זו גם אופציה מצויינת. אך נניח כרגע שאת קונה פילה כי זה יותר קל מכל בחינה.
לפני הכנת הדג כדאי להמליח אותו כחצי שעה לפני הבישול. פשוט זורים עליו מלח ומניחים בצד. לאחר ההמלחה יש לשטוף את המלח היטב. ההמלחה משביחה את מרקם הדג ומסירה ממנו את הריח ה"דגי".
בעיקרון קל מאד להכין פילה דג.
אפשר פשוט לשים על הדג מלח, פלפל ושמן זית ולאפות בתנור, כמו שהוא. תמיד ייצא טעים.
אופציה קלה אחרת: מכינים מרינדה מ: שום, שמן זית, מעט לימון, חופן עשבי תיבול טריים (בזיליקום, טימין ומעט רוזמרין למשל), מעט מלח ופלפל. המרינדה צריכה להיות די סמיכה. שמים את הדגים בתבנית אפייה, מורחים היטב כל נתח במרינדה, ואופים בתנור למשך כ-15 דקות. אין צורך לכסות.
אופציה אחרת: טובלים את הדג במעט קמח ומטגנים עם מעט שמן (אני מטגנת עם כפית או כף שמן). מוציאים את הנתחים ושמים בתבנית. במחבת שבה טיגנו את הדג, מוסיפים עוד כפית שמן ומטגנים כמה שיני שום, זורים מיץ לימון, מוסיפים מים ליצירת רוטב (כדאי לטעום ולהיווכח שהרוטב יהיה בחמיצות המתאימה לך). מוסיפים עשבי תיבול טריים (או יבשים אם אין לך טריים), מלח ופלפל ותבלינים אחרים כגון: פפריקה, כוסברה טחונה, סומק. מבשלים את הרוטב כדקה או שתיים. שופכים את הרוטב על הנתחים ואופים בתנור מחומם מראש ל-10 דקות. יוצא מעדן!!!
קציצות דג: 1/2 קילו דג טחון (מבקשים מהמוכר שיכין לך) מוסיפים 1/2 כוס פטרוזיליה, 1 ביצה, פירורי לחם, בצל בינוני קצוץ דק, מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להוסיף כמון או תבלין כוסברה טחונה. (אם את אוהבת כוסברה טרייה, אפשר להוסיף גם 1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה).
לשים ומערבבים היטב את התערובת. אם היא רטובה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
צרים קציצות עגולות ושטוחות.אפשר לטגן את הקציצות (עם כף שמן). לאחר הטיגון אפשר לבשל אותן בתוך רוטב או פשוט לאפות בתנור עוד כמה דקות עד להשלמת הבישול.
אבל אפשר "לזרוק" אותן לתוך רוטב עגבניות רותח ולבשל ה-20 דקות. יוצא טעים בכל מקרה.
מקווה שעזרתי לך, ואם יש לך עוד שאלות. אשיב בשמחה.
חג שמח,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)