מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקפאת בשרליאת04/06/2011
שלום רב, אשמח לתשובה בנושא שאין לי מושג בעניינו.
היום אחה"צ שמתי לב שהמקפיא לא בסדר. הצד של המקרר עובד טוב אבל הצד של ההקפאה..לא ממש. מה שקרה מבחינת המזון הוא כדלהלן: לחם ופיתות כבר לא היו קפואים אלא רק קרים, היה במקפיא בשר עוף (כרעיים וחזה) שקניתי בבוקר אתמול וכל מה שקניתי לא הספיק אפילו לקפוא אלא הרגיש כמו כששמים במקרר. מלוואח נשאר קר אבל לא קשה כמו שבד"כ, שניצל למיקרו של מאמא עוף היה קר אבל ניתן "לקמט" אותו והשכבה החיצונית הופשרה מעט. כל הנ"ל נלקחו ע"י בעלי ברגע שגילינו (לדעתי זה היה כך במשך כשעתיים...) למקפיא של שכנים (10 דקות בחוץ ללא קירור בכלל עד שהעברנו הכל).
שאלותיי:
1. מה לעשות עם הלחם והפיתות? האם ניתן להקפיא שוב?
2. מה לעשות עם כל הבשר החדש שרק נקנה אתמול? חבל על ההוצאה מחד אבל לא ממש מתחשק לי לאשפז מישהו מבני הבית...האם הבשר שנקנה בבוקר ועדיין לא הוקפא אלא רק קורר במשך 6 שעות ואז החל לעבור הקפאה במקרר של השכנים, האם ניתן להשאירו בהקפאה ולנהוג כרגיל עד שארצה להפשירו לשימוש? חשוב לציין שהבשר היה כאילו נקנה זה עתה גם 6 שעות לאחר שהושם במקפיא. קר ורך.
3. מה לעשות עם מוצרי מאמא עוף שהופשרו חלקית? לזרוק?
4. מה לעשות עם מוצרי סנפרוסט (תערובת ירקות, פולי סויה) חשוב לציין שכל המוצרים נשארו קרים אך לא קשים כמו שהם כאשר הם קפואים כמו שצריך.
5. מה לעשות עם מלוואח שהתרכך מעט, או איבד מעט מקשיחותו אפשר לומר...ועדיין קר מאוד.
אני אובדת עצות. לא רוצה לזרוק הכל אם אפשרי להגיע להפשרה מסויימת ואז להקפיא שוב.
חן חן מראש על ההארות וההערות.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת בשר - תגובה
שושי שטיינוביץ09/06/2011את כל הבשרים את יכולה להציל. הם טריים, ומימלא יכלו לעמוד במקרר במשך 3 ימים ללא חשש.
פיתות - אם הן טעימות, אין בעייה. אין בהן שום דבר שיתקלקל.
מאמא עוף - לא יודעת. לא מתעסקת עם מוצרים מעובדים. ממליצה להזהר כי זה מוצר שכבר עבר ייצור והקפאה.
ירקות קפואים. אם הם עדיין קרים מאד, אז בסדר. אם התחממו, הייתי נזהרת.
בקיצור - בשרים טריים, אין בעיה. בשרים שהיו קפואים הרבה זמן והפשירו, יש לבשל אותם מיד.
פחמימות - אין בעיה. זה לא מתקלקל. מקסימום מתייבש.
ירקות קפואים - תלוי בדרגת ההפשרה ובמצב הכללי שלהם.
אני קולטת שאת דואגת, ואני מקווה שאת מבינה שאת הרוב את יכולה להציל.
ומעבר לכל, תמיד יש את שיקול הדעת שלך ומה שעינייך רואות. אם את מרגישה שמשהו לא תקין, אל תקחי סיכון,כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)