רפואת ספורט ונשים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפואת ספורט ונשים?
    סטודנט
    11/07/2011

שלום,

אני לא בטוח שאני כותב בפורום הנכון.
    אני מחפש נושא לעבודת מחקר שאני עושה, על תחום רפואי שבו נשים מופלות לרעה.

למה אני מתכוון? הנבדק הרפואי הטיפוסי הוא גבר לבן, כתוצאה מכך, כל הידע הרפואי הקיים מבוסס על האנטומיה והתכונות של גברים לבנים.
    אנשים שהם לא גברים לבנים = נשים, בני מיעוטים וכו' מטופלים כאילו היו גברים לבנים למרות שהם לא, ולכן נפגעים מצורת הטיפול ולא מבריאים כראוי , זאת כי הידע על הטיפול הראוי לגביהם לא קיים

חשבתי שרפואת ספורט יהיה תחום יותר רלוונטי בגלל התפיסה של תחומי הספורט כתחומים גבריים, פיזיים, ופחות נשיים.

האם מישהו יכול לעזור לי?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפואת ספורט ונשים?

הוספת תגובה

• רפואת ספורט ונשים? - תגובה

חנן בן-עמי
    12/07/2011

הטעות במקור.
    אינני יודע מאין הבאת את התיאוריות שרשמת, אך הנקודה מפוספסת בגדול.
    טיפול שאינו מצליח או שאינו טוב ישוייך אולי למעמד סוציו-אקונומי מאשר גנדרי (אשה או מיעוטים). תפיסת תחומי הספורט כגבריים נכונה ל 1960 ולא לימינו, וכל ענף ספורט אולימפי מיוצג גם ע"י המין הנשי - ובהצלחה (התעמלות מכשירים וקרקע היא גברית? אתלטיקה קלה?)

מקד את מחקרך ותקרא קצת מאמרים מחו"ל לקבלת קשת רחבה יותר של דיעות וזוויות השקפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו