כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    הספורטאית
    22/07/2011

שלום,
    אני מתאמנת כבר 3.5 שנים בטניס שולחן מקצועי (פינג פונג)
    יש לי כאבי ברכיים בזמן מאמץ (ריצה ומשחק) ואחריו...
    הייתי אצל אורתופד, הוא לא בדק בכלל ואמר שמתחתי את הרצועות והגידים, הוא זרק משהו על דלקת בגיד הפיקה עקב עומס יתר ורשם לי ספריי "סוויס רליף", הוא רשם אבחון osgood schlater (לא שאני יודעת מה זה)
    אשמח אם תכתבו לי על מומחי ברכיים באזור חיפה, על תרגילים להקלה בכאבים, על משחות או על כל דבר אחר שיעזור בבעיה.
    תודה רבה
    הספורטאית :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    23/07/2011

הי,

חסרים המון פרטים בנוגע לסוג פציעתך: האם הכאבים רק ברגל אחת או בשתיהן? היכן ממוקמים הכאבים? מה מחריף את הכאב ומה מעניק הטבה? ועוד ועוד

באופן כללי מרבית כאבי הברכיים נגרמים דווקא מפעולה של השרירים והגידים אשר חוצים את מפרק הברך - על פני נזק או פציעה ממשית לברך עצמה.
    הרופא שבדק אותך תיאר תופעה האופיינית לבני נוער ומתבגרים צעירים (אוסגוד שלוטר) שמערב את הגיד המשותף לארבעת הראשים ואת נקודת החיבור של אותו גיד לעצם השוק (תחפרי קצת בגוגל ותמצאי תשובות)

גמישות, מתיחות, חיזוק שרירי הירכיים אמורים להקל. אם את מתאמנת בחד"כ תבקשי הדרכה מתאימה לביצוע תרגילים כאלו, ואולי אפילו מאמנייך בטנ"ש יוכלו לעזור.

בהצלחה,
    חנן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

הספורטאית
    24/07/2011

יש לי כאבים בשתי הברכיים... כואב לי מאוד להתכופף, שלא נדבר על שפיפה שזה בכלל כאבים נוראיים, כמו בן שאני עומדת ישר אין כאבים, או שוכבת או יושבת.
    יש תרגילים מסוימים שהיית ממליץ ? משחות מסוימות שעוזרות ומקלות על הכאב ? ברכיות ? תומכים ?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

חנן בן-עמי
    25/07/2011

הי שוב,

יש המון תרגילים שאני ממליץ עליהם, אך לא אוכל לתארם בפורום, זה פשוט לא עובד ככה. כמו ללמד שחייה בהתכתבות, לא?!. באופן כללי תרגול של פשיטת ברך עבור ארבעת הראשים, תעבדי על ייצוב הגוף וייצוב מפרק הברך, משחות וקרמים יעשו עבודה נהדרת עבור המשווקים שלהם והיצרנים - לא ממש עבורך.
    אינני נוטה להמליץ על ברכיות ואמצעי חבישה חיצוניים - זה עוד יותר מחליש את הרקמות התומכות והמייצבות - אך עבור מירוץ/משחק/אימון עוצמתי ניתן לעשות בהם שימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הספורטאית
    26/07/2011

תודה רבה...
    מכיר מומחה ברכיים שעובד עם הכללית ?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו