שטף דם בזרוע - אמה, וגוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שטף דם בזרוע - אמה, וגוש
    שגיא
    25/07/2011

שלום,
    כנראה שבמהלך אחד הקרבות באימון ג'יוג'יטסו לפני עשרה ימים, קיבלתי מכה בזרוע.
    לאחר יום האזור היה כחול ונפוח, לאט לאט הנפיחות ירדה ושטף הדם הפך כחול כהה וכהה.
    שטף הדם כמעט נעלם. אך באמצע המכה יש גוש, כמו גולה, שקצת כואב שלוחצים עליה.
    האם זה טיבעי? מה גרם לגולה? האם צריך להתערב כירורגית ולבצע ברור, או שהגולה תעלם מעצמה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם בזרוע - אמה, וגוש

הוספת תגובה

• שטף דם בזרוע - אמה, וגוש - תגובה

חנן בן-עמי
    26/07/2011

שטף דם מעיד על נזק שנוצר לכלי הדם באיבר שנפגע - די טבעי שחוטפים וסופגים מהלומות בקרבות. מתחיל בצבע שחור-סגול-כחול, ולאחר כמה ימים שטף הדם יהיה ירוק-צהוב.

הגוש הוא סיבי השריר שהתעבו כתגובה לטראומה שקיבלת, וניתן לפתור זאת ע"י עיסוי או להמתין זמן מה עד שהגוף (בשאיפה) יתקן את עצמו לגמרי והגולה תעלם

זכור - לאחר כל פציעה או פגיעה מומלץ לשים קרח על המקום למשך מספר דקות כדי לעזור לגוף להתאושש ולבנות את עצמו ולמזער את תופעות הלוואי המשוייכות לחבלות ופגיעות.

תן בראש :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגולה זה הבעיה לא הכחולים

שגיא
    28/07/2011

תודה.
    לא דאגתי כמובן מהכחול, זה יש לי כל הזמן (-: הגולה הגדולה הזו היתה פה החריג וזה שהיא עדיין קיימת לאחר שבועיים וקצת כואבת הביאו אותי לשאול אם צריך לעשות פה משהו חוץ מלחכות שתעבור.

אני משתדל לתת להם בראש, אבל הם מרביצים חזק
    (-:

שגיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו