פעילות מומלצת לבניית שרירי הליבה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות מומלצת לבניית שרירי הליבה?
    ד
    22/08/2011

שלום,
    אני בת 28 ומילדות, מסת השריר שלי נמוכה יחסית.
    הדבר בולט בעיקר באזור השכמות- שבולטות החוצה באופן ניכר.
    אני הולכת לשעורי ריקוד כ3 פעמים בשבוע אך באופן לא מפתיע, אני מרגישה שאין לכך השפעה על מסת השריר שלי.
    אשמח לדעת האם ישנו סוג מסוים של אימון הנחשב כמומלץ ואפקטיבי במיוחד לבניית שרירי הליבה ומתאים לאנשים הסובלים ממסת שריר נמוכה ביחס לממוצע.

בגדול, אימוני מכשירים בחדרי כושר פחות מושכים אותי והעדיפות היא לחוגים מודרכים קצביים (אך אהיה מוכנה לנסות כל דבר שישפר את המצב).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעילות מומלצת לבניית שרירי הליבה? - תגובה

חנן בן-עמי
    24/08/2011

הי,

שאלתך כללה בתוכה "על הדרך" שתי שאלות שונות: שרירי הליבה אחראיים על זקיפותנו, יציבתנו והם נמצאים ומשוייכים לשרירי הבטן ומעט מחגורת המתניים.
    בניית מסת שריר היא דבר אחר ודורשת תרגול אחר, תרגול בו רקמת השריר או קבוצת השריר נחשפת לעומס (אפילו קל) שמקשה ומאתגר את התמודדות הגוף, ולכן הגוף מעבה ובונה את סיבי שריריו כדי להתמודד עם המצב.

נכון, חדר כושר הוא אופציה מצויינת לעניין אך לא רלוונטי עבודך, ולכן אמליץ על פילאטיס, שיעורי אירובי,עיצוב וחיטוב, וחוגים נוספים שמטרתם העלאת מסת שריר, שיפור סיבולת לב-ריאה ועוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו