מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפשעה כתוצאה מפציעת יוגהשמואל07/09/2011
שלום רב,
שמי שמואל, בן 35 - לפני כשנתיים מתחתי את איזור המפשעה בתרגיל יוגה (זה נקרא תרגיל הארבה - שוכבים על הבטן ומרימים את שתי הרגליים לאחור) ומאז כואב לי עד היום באיזור המפשעה הימנית (התעלה האינגווינאלית עם הקרנה לבטן תחתונה), שמחמירים בזמן פליטת זרע ופעילויות גופניות מסוימות (ריצה, כיפוף ברך לחזה, ישיבה בזוית קהה מדי וכו')
יש רגישות באיזור הפוביס והאדוקטור מימין, שרירים תפוסים מעל האגן ורגישות למגע של עצם האגן באיזור המותן.
כירורגים שללו כל אפשרות כירורגית.
אורולוגים ונוירולוגים כנ"ל.
צילומי סי טי וMRIללא הזרקה לא העלו דבר.
ישנם טיפולים שהקלו במעט את המצב, אך לתקופה קצרה בלבד (אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה, הזרקת סטראואידים לאיזור).
אני בטוח שזה משהו מכני לגמרי, אך לא מצליחים לעלות על מה זה.
לדעתי יש שם משהו שמפעיל לחץ על מערכת המין (על העיצבוב או על משהו מהשרירים והרקמות הרכות), וזה מאד מגביל את חיי - אני לא יכול לקיים יחסי מין, מוגבל מאד בפעילות גופנית, וחווה כאב לפרקי זמן ארוכים במשך היום.
מה אני יכול לעשות? איך מאבחנים ומטפלים בבעיה זו?
אשמח לכל בדל של מידע או כיוון לאבחון ברור וטיפול אפשרי.
המון תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה כתוצאה מפציעת יוגה - תגובה
חנן בן-עמי08/09/2011הי שמואל,
על פניו כפי שנשמע לי הסיפור, דרושה לך "כניסה ממוקדת" לאיזור המפשעה וביתר דיוק נאמר לחיבור גידי שריר המפשעה לעצם הפיוביס.
הגיד של השריר מחבר בין שריר המקרב לבין עצם הפיוביס. לרוב הגיד פשוט מתלפף על העצם וכך השריר מחובר למקומו.
בעת פעילות שחורגת מיכולותיך (כוח, גמישות, אלסטיות סיבולת וכו) ייתכן ונגרם נזק קל. הגוף ינסה לתקנו בהפעלת מערך דלקתי שעלול להפוך להיות כרוני, כן, אפילו שנתיים
כניסה ממוקדת למקום היא למעשה עיסוי מהסוג הכואב - אך המדוייק.
המטרה היא ליצור שחרור של הסגמנט שתפוס ומסרב להרפות וככל הנראה יוצר את הטראומה. אם לא מצאו כלום בבדיקות הדמיה אולי אין משהו חריג - אך וודאי יש משהו.
על זריקות קורטיזון תוותר. אין בהם יעילות למצבך (אולי רק שיכוך כאבים) ובאופן כללי חפש לעצמך איש מקצוע כגון פיזיו', מעסה בכיר, כירופרקט או כל דבר דומה שייתן מענה, טיפול ואבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?