הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1
    אלדד
    30/09/2011

שלום רב,

לפני כשבוע עברתי תאונת דרכים עם הקטנוע שנפל על רגלי הימנית.

בעקבות התאונה הגעתי למיון ובצילום שנערך לכף הרגל "הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1." (מסרק 1 בוהן רגל ימין)

כיום, כ 5 ימים לאחר התאונה, אני מצליח ללכת על הרגל הכואבת וחש מעט כאב.

עד לפני התאונה, הייתי בעיצומן של הכנות למרתון טבריה.

אבקש לשאול מס' שאלות ברשותך :

1. האם מומלץ לדרוך על הרגל או שמא עדיף לא לדרוך עליה כלל ?

2. נאמר לי כי השבר קטן, מהו זמן ההחלמה באופן כללי משבר כזה ?

3. אילו מוגבלויות, אם בכלל, יכולות להתרחש כתוצאה משבר מסוג זה.

4. תוך כמה זמן מנסיונך כדאי לחזור לרוץ - ריצות ארוכות - לאחר שבר מסוג זה ?

5. אני כרגע עם גבס - תוך כמה זמן ניתן להורידו, נאמר לי כי תוך שבועיים לכל היותר ניתן כבר להורידו.

6. אני כרגע סובל מכאבים בלילה בבסיס כף הרגל ומרגיש מעין "דפיקות" פנימיות, האם הדבר נורמאלי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1 - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

חג שמח

ללא ספק תקף אותך ביש מזל..
    העצם שנפגעה היא מסוג METATARSEL עצם עם אספקת דם לא רעה יחסית לעצמות כף הרגל, ולכן משך ההחלמה יהיה יחסית קצר, תלוי..

פציעה ב MT5, העצם מתחת לזרת, לקחה לווין רוני, שחקן הכדורגל, 5 שבועות החלמה - כולל שהייה באוהל חמצן לזירוז ההחלמה.

תחושות כאב, דפיקות (של הדופק מן הסתם) נוקשויות, זרמים וכו' הן לגמרי נורמליות. הגוף החל במסכת תיקון עצמי, הכאבים ייפחתו, ומן הסתם העסק יהפוך להיות נסבל..

את השאלות לגבי משך ההחלמה ומשך הזמן עם הגבס מוטב שתפנה לצוות המטפל בביקורת הבאה שלך ו\או ברנטגן. בינתיים ממילא יש לך שבועיים מגובסים

לגבי המרתון: עכשיו הוא הזמן שמרבית החברה מתחילים להעלות קילומטרז'. תלוי בוותק שלך, האם זהו מרתון ראשון? עוד מרתון לשיפור תוצאה? יכולת לפני הפציעה??
    מכיוון שזוהי עצם חשובה בכל תהליך ייצוב הגוף במגע עם הקרקע ופיזור האנרגיה לביצוע הריצה - החזרה תהיה מותנית בהחלמה מלאה של העצם והרקמות הסובבות אותה.

תרגיש טוב ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה קטנה נוספת

אלדד
    01/10/2011

שחררתי את הסד שעל רגלי במעט כדי לאפשר זרימת דם טובה כשהרגל מורמת.
    בימים האחרונים אני שם לב לשינוי בצבע של הרגל השבורה ובאצבעות הרגלים, הצבע נוטה לשחור, כחול. מה דעתך למהר לבית החולים או שמא אילו הם סימפטומים נורמלים
    לריפוי הרגל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה קטנה נוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

המוטומה, שטפי דם בלעז, קורים כאשר יש פיצוץ בצנרת והדם זרם לו החוצה.
    שחור-סגול זה החלק ההתחלתי, ועם ההחלמה הצבע יהפוך ירוק-צהוב.

כך שמבחינה טכנית אלו שלבי ההלמה - אך במידה ויש ספק פנה לטיפול רפואי משום שהאינטרנט אינו תחליף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו