המשך אימוני ריצה עם גב תפוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך אימוני ריצה עם גב תפוס
    שחר.ע
    17/10/2011

שלום

לפני יומיים בעת שהרמתי את אחת מבנותי (בצורה לא נכונה מסתבר), הרגשתי כאב חד באזור הגב התחתון המותני.

מאז אני מרגיש כאבים באזור זה,בעיקר בהטיות של הגב.

אני ממשיך בשיגרת יומי הרגילה וסובל בשקט :).

שאלתי היא אם אי יכול גם להמשיך בשגרת אימוני ריצה.

קצת רקע:

בעבר אובחן לי בלט דיסק מותני בחוליות L4-L5 בעקבות נימול ברגל שמאל בעת ריצות ארוכות.

מאז ועד היום, כ-6 שנים לא סבלתי מהגב כלל ולאחר שחיזקתי את שרירי הבטן גם הנימול בריצות ארוכות עבר.

אני מתאמן לחצי מרתון ,וכרגע אני באימונים לשיפור ביצועים בריצת 10K לקראת מירוץ הלילה בראשון בנובמבר.

שגרת האימונים שלי כוללת 3-4 ריצות שבועיות של 20-30K בשבוע, ועוד 1-2 אימוני כוח לרגליים ולבטן.

כרגע הפסקתי את כול האימונים אבל אני שוקל לחזור אליהם תוך יום יומיים.

חשוב לציין שהכאב אינו מלווה בהקרנות לרגליים אם בתחושת נימול כלשהי, הוא ממוקד באזור הגב התחתון המותני.

אשמח להמלצתכם אם אפשר לחזור לאימונים בעצימות נמוכה וכמו כן לתרגילים לשחרור הגב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך אימוני ריצה עם גב תפוס - תגובה

חנן בן-עמי
    18/10/2011

הי שחר,

אכן צרה תקפה אותך דווקא בעת האימונים לקראת תחילת עונת מירוצי ה 10K וחצי מרתון (בית שאן?)

כמו שאני מבין את הפתולוגיה של הפציעה, מאמץ חד ועילאי שדרש הטיית הגוף וידיים שלוחות לפנים + עומס (ילדה) + הסטוריית פציעה גב תחתון = כאב (שאמור להתפוגג ולהשתפר עם הימים) , הגבלה בתנועה וביטול אימונים

לא יהיה פייר מצידך לבקש אישור לחזור לפעילות והמלצות להמשך דרך האינטרנט. הם היסטוריה ונפח אימונים (ריצה - גם על משטחים קשים) רב שרירי הגב התחתון, חוליותיו וחגורת המתניים נתונים תחת עומס רב, וקשה יהיה להעריך את מוכנותך ויכולותייך לקראת חזרה מלאה.

אם מדובר רק על שריר תפוס שגוייס לפעולת הרמת הילדה באופן מפתיע וכעת מסרב להשתחרר, אולי מתיחות (גם של שרירי הירך האחרוית ושרירי הישבן האימתניים) ועיסוי יעזרו.
    אם מדובר על נוקשות, חום, דלקתיות ואפשרות למתיחת שריר/גיד - אזי ההנחיות שונות.
    אם ישנו שוב נמלול וחוסר יכולת תנועתית - כדאי לראות מישהו....

תרגילים ניתן למצוא היום ביו טיוב ועוד אתרים. חלקם טובים וחלקם פחות. אך בכל מקרה חשוב להשיב טווח תנועה, לחזק שרירים מסויימים, לשפר את הייצוב ועוד..

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הגב התפוס

שחר
    18/10/2011

האירוע היה בראשון בבוקר ומאז זה השתפר.
    אני עושה מספר פעמים ביום מתיחות לגב ותרגילים שראיתי באנטרנט, כמו כן אני מורח מספר פעמים ביום טראומיל על המקום.
    הכאב הוא ממוקד באזור השמאלי של חגורת המותניים והוא עדיין מופיע בעיקר בהטיית הגוף שמאלה.

בהליכה אני לא חש אותו, בהרמת משקל (ילד) ביד ימין אני חש את הכאב עמום בצד שמאל, בהרמה ביד שמאל אני לא חש כאב.

השאלה היא אם מדובר אכן בשריר תפוס (ובגלל שאין לי הקרנות לרגל או נימול אלא רק כאב עמום - נראה לי שבזה מדובר) האם ניתן לחזור אחרי שבוע מנוחה לפעילות בהדרגה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הגב התפוס - תגובה

חנן בן-עמי
    20/10/2011

אתה מבקש עצה לחזרה פעילה, ושוב, אין אפשרות לדעת דרך המקלדת...

מקווה שישתפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו