תסמונת מדור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת מדור
    אני
    19/10/2011

שלום. בן 33. סובל כ-4 שנים מבקע דיסק L5S1 שהפך לניוון דיסק . טיפולים שמרניים, אפידורלים וצריבת דיסק לא עזרו. הוצע לי ניתוח קיבוע.טרם החלטתי אם לבצע.
    הליכות 4 פעמים בשבוע מאוד עוזרות. העניין הוא שבשנה האחרונה החלו לי כאבים בקדמת השוקיים בעיקר ברגל ימין.בתחילה הכאב היה בא והולך. עם הזמן הכאבים מחריפים ומתפרשים על כל היום. מנוחה כבר לא עוזרת ולמעשה קיים כאב תמידי אשר הופך לבלתי נסבל באם מבצע הליכות. ממה שקצת קראתי תסמינים של תסמונת מדור. שאלתי:
    האם אי טיפול בדיסק מחריף את הבעיה במדור?
    כלומר - להבנתי בעיית דיסק יכולה להתאפיין בכאב בשוקיים הקדמיות.ב-3 שנים הראשונות הכאב היה רק בגב והקרין לרגל ואכאמור בשנה האחרונה עיקר הכאב הוא בשוקיים. מה שלא כל-כך ברור לי אם מדובר בבעיה אחת - כך שניתוח קיבוע עשוי לפתור את כל הכאבים. או שמדובר בשתי בעיות שונות שיתכן והאחת (המדור) נובעת מטיפול כושל בשניה(הדסק) כך שגם אם ניתוח הקיבוע יצליח עדיין אשאר עם בעיה במדור שמצריכה טיפול אחר.
    וכמו שציינתי האם זה שאני מושך את הניתוח בדיסק גורם לכך שאני מחריף את הבעיה בדיסק?
    אודה לתגובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מדור

הוספת תגובה

• ובקיצור..

אני
    19/10/2011

האם בעיית דיסק L5S1 עלולה לגרום/להחריף תסמונת מדור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך

אני
    22/11/2011

כפי שציינתי סובל מבעית דיסק L5S1. הליכות של 6-7 ק"מ מידי יום עזרו מאוד. אך בשנה האחרונה הבעיה היא שכאשר אני הולך הכאב בשוק הימנית גובר אחרי 300 מטר ! ונשאר מספר ימים. כך שלמעשה אני די מנוטרל אפילו מלטייל בקניון.
    עיקר הכאב בשוקיים הוא אכן ברגל אחת (ימין). איני מבין גדול בתחום אך ממה שקראתי תסמונת מדור נובעת מלחץ מסיבי על השרירים (לכן נפוץ אצל אצנים שמתאמנים בעומסים גדולים) או מגבס על הרגל או מתאונה.
    ידוע כי בפריצת דיסק השרירים נוטים להתכווץ עקב הכאב.
    ההגיון (הלא מקצועי) שלי אומר שאצלי קיים עומס על השריר, באופן מתמשך, כבר 4 שנים, כתוצאה מבעית הדיסק, ומכאן נוצרה בעיה חדשה במדור.
    האם אין סיכוי שאני צודק?
    אני שואל זאת בכדי לדעת אם יש טעם בכלל לבצע בדיקות לחצים למדור מכיון שאם לא יכולה להיווצר תסמונת מדור מלחץ של דיסק על העצבים והשרירים אזי המסקנה היא שלא מדובר בתסמונת מדור. (שכן הרגל שלי לא גובסה, לא הייתי מעורב חלילה בתאונה או חבלה כלשהי ולא התאמנתי בעומסים גבוהים העלולים לגרום לתסמונת (בהנחה ש7 ק"מ ביום הליכה בקצב 7 אינה מוגדרת כעומסים גבוהים)..
    מודה מאוד על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך - תגובה

חנן בן-עמי
    22/11/2011

הי שוב,

אלפי מילות פורום לא יצליחו להעביר את תחושותייך, תסכולך וכאבייך.
    למה שלא תיגש לאיש מקצוע (פיזעו', עיסוי ספורט, כירופרקט וכו') כדי לקבל טיפול ראשוני הולם?

אני מסופק אם הפרעת פריצת הדיסק גורמת לכאבי השוקיים, אולי זה פשוט עומס נקודתי שיוצרים השרירים על עצם השוק ורקמות סמוכות וזהו?

מאחל שתמצא מזור מהיר לכאבייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובקיצור.. - תגובה

חנן בן-עמי
    20/10/2011

תשובה בקיצור - לא

ביתר אריכות: האם אתה בטוח שמדובר על תסמונת המדור? הסימפטומים יכולים להיות זהים לשין ספילנט, חלץ של "שריר המסעות", ועוד גורמים אחרים. תסמונת מדור בשתי השוקיים יחדיו בן-זמנית היא עסק שאינו כה פופלארי..

כאבי הגב יכולים להחריף אם אתה מתחיל בהליכה או פעילות גופנית מוגברת, אך לא מוודא שמערכות השרירים של גופך מסונכרנות ומוכנות - והכוונה בעיקר לשרירי ההמסטרינג של הירך האחרוית ושרירי הישבן הגדולים. תפקידם רב ומיקומם סמוך לבלט הדיסק ומשפיע עליו.

גמישות, חיזוק, פילטאיס, חיזוק שרירי בטן וכו' יכולים לעזור.
    אחרי ניתוח אין דרך חזרה ובניתוח עצמו אין שום ערובה

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו