כאבים ברגליים כתוצאה מהתחלת אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגליים כתוצאה מהתחלת אימונים
    מ
    20/10/2011

בשנה האחרונה התחלתי לקחת שיעורי ריקוד. יש לציין שיש לי פלטפוס ומדרסים. לאחר מספר חודשים התחילו לי כאבים בקרסוליים שעברו מעצמם, ובברך שאובחנו אצל מספר אורתופדים כדלקת ועבורם קיבלתי כדורי אנטי דלקתין. לאחר שבועות רבים הדלקת לא עברה, ורק בחודשיים האחרונים שהגדלתי את מינון שיעורי הריקוד לשיעור או שניים ביום, 5-6 ימים בשבוע, להפתעתי כאבי הברכיים עברו. בשבועיים האחרונים פעם בכמה ימים (במהלך השיעור ואחריו) מופיעים כאבים חדשים, כאב שבא והולך בקשת כף הרגל, שהתחיל מדקירה, וכאב בקרסוליים ובגב כף הרגל. אני צפויה להתגייס בקרוב ורוצה להחזיק מעמד גם בטירונות וגם בשיעורי ריקוד בסוף השבוע, מה אוכל לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

מ
    26/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים כתוצאה מהתחלת אימונים - תגובה

חנן בן-עמי
    30/10/2011

הי אופיר וסורי על התשובה המאוחרת

ייצוב, ייצוב ושוב ייצוב. גם פרופריספציה (חפש על זה)
    מאחר ואתה רקדן מתחיל, יחסית, לגופך לוקח זמן ללמוד מיומנויות ומטלות חדשות. שרירים ורקמות שלא האמנת שיש לך עובדים פתאום, וכל הגוף עובר תהליך של לימוד מחדש וסינכרון מחודש.

ישנם מספר תרגילים שיוכלו לתת לך מענה טוב בכל הקשור לשיפור הייצוב ומגע כף הרגל עם הקרקע. ממגע זה נגזרת כל תנועת ופעולת הגפיים התחתונות ושיפור כאן יקנה לך פעולה טובה וחלקה יותר ופחות עומס על מפרקי הרגל והקרסול

נסה עמידה על רגל אחת עם ברך נעולה והחזק למשך 15 שניות. יציב. לאחר מכן אותו תרגיל רק ברגע שהתייצבת עצום את העיניים ושמור על מנח הגוף (אסור להוריד רגל שניה לקרקע) וכו' וכו'

עיסוי, מתיחות ועוד אמצעים יכולים לשפר את זרימת הדם למקום, להתיר סבכים בסיבי השרירים ולתרום להפחתת העומס. שווה לנסות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו