ערכי CPK גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי CPK גבוהים
    בוב
    24/10/2011

שלום רב,

ידוע לי שיש לא מעט שאלות בנושא זה , אך לצערי לא ראיתי יותר מידי תשובות או התייחסויות לנושא זה .

רקע כללי - אני בן 34 מתאמן 3-4 פעמים בשבוע כבר קרוב ל -17 שנה, האימונים תמיד משולבים, מאימוני ריצה (אירובי) ואימוני כוח, העצימות משתנה בין אימון לאימון וכמובן שבשנים האחרונות העצימות ירדה במעט. בכל אימון ריצה של 5 -8 ק"מ בכל פעם אימון אחר, פעם נפח, פעם אינטרוול, פעם פרטלק . ובאימוני הכוח זה פעם חזה יד קידמית או גב יד אחורית ובכל מקרה תמיד מכניס מתח או מקבילים בהתאם לאימון.

לאחר בדיקה ראשונה של CPK הערך עמד על 750 וזה לאחר אימון (לא ידעתי שעדיף לא להתאמן לפני הבדיקה) בכל מקרה בבדיקה השניה לאחר כמה ימים ללא אימון קשה ירד הערך ל 375 כמעט חצי .

השאלה העיקרית שלי היא כזו (וזאת מכיוון שאני יודע שכאשר לא מתאמנים הערך יורד ) האם יש מצב שמישהו שמתאמן כל כך הרבה שנים , גם לאחר מנוחה ארוכה ערך הCPK ירד לתחום הנורמה ממש ? בין 10 -200 או שפשוט ערך ה -CPK נמצא בין תחום של 10 -1000, (זאת עפ"י מחקרים שבוצעו בעולם בקרב ספורטאים)
    מלבד זאת אגב כל שאר הבדיקות, בדיקת מאמץ, בדיקות דם , תפקודי כבד הכול תקין,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי CPK גבוהים

הוספת תגובה

• ערכי CPK גבוהים - תגובה

חנן בן-עמי
    25/10/2011

יפה כתבת.
    לי אישית אין הרבה נגיעה בנמושא לרמת מומחיות (אורטופדיה זה השטח ופחות פיזיולוגיה של הדם) ולכן הייתי ממליץ לך להעלות את שאלתך בפורומים נוספים העוסקים בנושא

יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk גבוה

בוב
    25/10/2011

אוקיי תודה על המענה המהיר, בכל מקרה אנסה בפורומים אחרים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו