מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיביאליס -פציעה טורדניתגיא01/12/2011
שלום
אני רץ(ארוכות) חובב כבר הרבה שנים
לפני כשנה התחלתי להתאמן למרתון טבריה
האימונים היו לא מספיק מסודרים עקב אופי העבודה שלי,בסופו של דבר התאמנתי בסביבות חודש וחצי חודשיים,
כבר במהלך האימונים התחיל לי כאב באיזור הקרסול הפנימי של רגל ימין.
בצעתי אולטרה סאונד במדיקס ונאמר שיש לי דלקת במעטפת הגיד(טיביאליס פוסטריור)
התחלתי בפיזיו ולקחתי ארקוקסיה
לאחר המרתון המשכתי עוד 4 חודשים בפיזיו ובצעתי שוב אולטרה סאונד שנאמר שהדלקת עברה לגיד(דלקת קלה בלי נזקים בלתי הפיכים)
לאחר הבדיקה עברתי למאוחדת ספורט לפיזיו אינטנסיבי נוסף במשך חודשיים ,ולאחר שהבעיה לא נפתרה הופנתי לדר קוץ שביצע אולטרה סאונד נוסף והפנה אותי MRI,
לפני כחודש בצעתי בדיקת MRI והתוצאות הן:
טנדינוזיס בגיד הטיביאלים האחורי,ללא ממצא חריג אחר
כבר קרוב לשנה שאני לא רץ ויש לי לעיתים כאבים גם בהליכה ,העניין מאוד מתסכל אותי ולא נראה פתרון באופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיביאליס -פציעה טורדנית - תגובה
חנן בן-עמי03/12/2011הי,
אכן מצב מתסכל מאין כמוהו. במיוחד וטיפלת באופן שוטף..
בגדול גיד מחבר בין שריר לבין עצם ודלקת במעטפת הגיד יכולה להצביע על שני דברים מהותיים: בראשון המעטפת נפגמת בשל חיכוך מתמיד ואינסופי כנגד רקמה אחרת, ככל הנראה עצם השוק או הקרסול. במקרה השני הגיד מבצע עבודה כה רבה (יחד או ללא עבודת השריר)
אינני חסיד נלהב של לחיצות, עיסויים והתעללות ברקמות כדרך טיפול מרכזית, אלא ניתוח הגורמים הסביבתיים שבגינם חלה הדלקת (חוזק, יציבת הקרסול, מגע כף הרגל מן הקרקע).
הנעלה, טכניקת ריצה, ייצוב, משקל עודף ועוד גורמים - כל אלו אחראיים על התנהלות הגוף בעת ריצה ללא קשר לפעולת השרירים. פשוט צריך לבחון האם יש קשר בין כל הגורמים ואיך כל סיפור הפציעה החל ונמשך
מאחל לך הצלחה וחזרה מהירה לריצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?