דלקת שאינה עוברת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת שאינה עוברת
    מיקי
    04/12/2011

שלום רב,
    אני בת 26 ושומרת על כושר מגיל צעיר. לפני כחמישה חודשים חשתי כאב במהלך ריצה ואחריה. אורתופד שהייתי אצלו טען שמדובר בדלקת ורשם לי כדורים במינון נמוך למשך שלושה שבועות וכן הפנייה לפיזתרפיה.
    הכאב אכן פחת משמעותית בעת נטילת הכדורים אך חזר בהדרגה לאחר שסיימתי אותם וכעת הוא מציק כל העת עם עליות וירידות.
    חזרה לרופא כללה הפנייה למיפוי עצמות ובדיקת דם לגבי דלקות. אין לי עוד תוצאות ואני עדיין ממתינה להתחלת הפיזותרפיה.
    בנוסף רופא אחר שאליו פניתי טען שיש לי פער קטן בין אורכי הרגליים ועל כן יש לצד אחד שמקבל יותר עומס נטייה לקבל דלקות. האורתופד שראה אותי במקור טען שזה לא קשור. מנסיוני דלקת אמורה לעבור עם מנוחה ואני לא מרגישה שהדבר קורה.
    אשמח להכוונה מה ניתן עוד לעשות וכיצד לפעול. כרגע אני ממתינה לתשובות אך סובלת מכאבים שיכולים להעיר אותי לפעמים ומאסתי בהמתנה שאין שום שיפור.

תודה רבה מראש ויום מקסים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת שאינה עוברת

הוספת תגובה

• דלקת שאינה עוברת - תגובה

חנן בן-עמי
    06/12/2011

אני אוהב מקרים כאלו...

כאבי ברכיים -לרוב - לא נובעים ממצוקה בברך אלא מהשרירים והגידים שמקורם בירכיים ומפעילים וחוצים את הברך.

הכאבים לא יופיעו סתם אלא כתגובה לשינויים שנעשו: העלאת נפח פעילות, שינוי הנעלה, שינוי תוואי ריצה, תחילת תוכנית אימונים חדשה וכו'

כדורים נוגדי דלקת הן לא הדרך הנכונה - לדעתי - ללכת בה. כמות משככי הכאבים שהם מכילים אכן מעמעמת את תחושת הכאב, ודלקת היא לא בהכרח רעה, ככה הגוף מתקן את עצמו (אם היתה דלקת מלכתחילה..)

על גבי דפי הפורום קשה לאבחן, ולכן שווה להמתין לפיזיותפיה בקופ"ח או לגשת באופן פרטי כדי למצוא פתרון. עוד רופאים ועוד צילומים ובדיקות לא יקדמו אותך חזרה לפעילות

בלי קשר, ישנם המון תרגילים ואימוני גמישות שניתן לבצע גם תחת פציעה, וזאת על מנת לשמר יכולות חוזק בעת ההשבתה

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ושאלונת נוספת

מיקי
    07/12/2011

שכחתי לציין שמדובר על כאב במותן, בין מפרק האגן לירך. אני מקווה שאכן פיזוטרפיה תביא פתרון כי אני ממש מיואשת ומתוסכלת.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ושאלונת נוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    07/12/2011

איפה השאלונת הנוספת?? חח

לא כל כך ברור לי המיקום, אך תנסי לראות האם מדובר על שריר פיריפורמיס שקצת גדוש (השאלה למה היא למועד אחר) או שמא מדובר על שרירים וגידים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלונת- מתנצלת על אי הבהירות

מיקי
    12/12/2011

הכאב שאני חשה הוא באגן, בעיקר מאחור, הבנתי שמדובר על חיבור בין הרגל לאגן ששם מצויה הדלקת.
    אשמח אם תוכל להסביר לי בשנית לגבי מה חשוב לבדוק כי קצת נאבדתי..תודה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלונת- מתנצלת על אי הבהירות - תגובה

חנן בן-עמי
    13/12/2011

שרירי האגן מקבלים - שלא בצדק - יחסי ציבור מועטים ביחס לתרומתם לתנועה ולנפח העבודה שלהם. אחרי הכל זה טוסיק ...

מתחת לשריר הישבן הגדול ישנם עוד שישה שרירים נוספים. במידה והם נדרשים לעבודה רבה הם מתכנסים, מתכווצים, מתעבים ופשוט כואבים.
    אחד מהם, הקרוי פיריפורמיס, הוא מנ**ק לא קטן שטומן מלכודת כאב והגבלת תנועה.
    יש אנשים שלא יכולים לישון,ללכת,לנהוג עם שרירי ישבן תפוסים. עד כדי כך

מה עושים? ראשית מטפלים. סביר להניח שזוהי לא דלקת אלא פשוט כאבי עומס. עיסוי (עמוק ומאוד כואב - ככה זה) נמצא יעיל מאוד להקלה מקומית ונקודתית. לכן חפשי לך מטפל/ת שיעבדו על שרירי הירך האחורית, הישבן והגב התחתון (לא עיסוי ספא)
    בשלב השני יש לבחון מדוע השרירים כה עמוסים? האם הם עובדים אקסטרה ומפצים על חולשה של רקמות אחרות? האם יש טווח תנועה מלא במפרק הירך? איך הגמישות?

כל אלו יכולים לעזור במידה זו או אחרת - בהנחה שדרך הפורום אנו מדברים על אותה התסמונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על תשובך המלאה והמקיפה

מיקי
    14/12/2011

: )))))))))))))))))) תודהההההההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו