שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דניאל
    30/01/2008

אני חייל שחוזר מעט הביתה .. לפני כמה חודשים אובחן אצלי פריצת דיסק ולכן נאסר עליי לרוץ .. לבריכה אני לא יכול ללכת מפאת שירותי.. רציתי לדעת איזה פעילות אירובית אני יכול לעשות בשביל לרדת במשקל? האם זה אפשרי לרדת במשקל בלי פעילות אירובית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

ד''ר גל דובנוב-רז
    30/01/2008

ראשית, איני בטוח שאסור לך לרוץ עקב פריצת הדיסק. לרוב האוכלוסיה יש בעיות דיסק, לעתים כואב ולעתים לא. בדרך כלל ניתן לרוץ אם אין כאב. שנית, הליכה מהריה היא אמצעי מצוין לפעילות וגם לשם ירידה במשקל. אופניים גם הם אופציה, אם כי לעתים דווקא הגב כואב יותר אז.
    לגבי ירידה במשקל - כמובן שניתן לרדת במשקל ללא פעילות, אך המחיר יקר מאוד. מדובר באבדן רקמת שריר וירידה בקצב המטבולי של הגוף, דבר אשר קשה מאוד לתקן אחר כך. שנית, לא ניתן לשמר את הירידה במשקל לאורך זמן ללא פעילות גופנית סדירה - והרי זו בעצם המטרה - לרדת במשקל ולשמור על המשקל החדש. ואל תשכח שלפעילות יש השפעות בריאותיות רבות במגוון רחב של תחומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאמר לי

דניאל
    30/01/2008

שאסור לי לרוץ על ידי הפיזיותרפיסט בגלל שריצה יוצרת לחץ על הדיסק... אולם כשרצתי בכל זאת לא הרגשתי כאב מיוחד.. לעומת זאת אני מרגיש כאב דווקא אחרי מידה ממושכת... מזה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

דניאל
    30/01/2008

התכוונתי לעמידה ממושכת... כמו כן הפריצה בחוליות התחתונות של הגב אולם הכאב מופיע בחוליות האמצעיות יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן נשמע כמו דיסק

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/02/2008

וככל הידוע לאנושות בשלב זה - ריצה אינה מחמירה בעיות גב, אלא דווקא יכולה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו